Reţetă oltenească: prăjitură cu lapte acru

Reţetă oltenească: prăjitură cu lapte acru

0 2522
reteta olteneasca

Dacă vrei să te delectezi cu un produs tradiţional românesc, delicios ca la mama acasă, încearcă prăjitura cu lapte acru – o reţetă tradiţional românească din Oltenia. Nu-i aşa că ţi-e poftă? Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Prăjitura cu lapte acru a fost oferită și preparată de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, județul Gorj.

 

preparare prajitura olteneasca

Ingrediente

•        3 ouă

•        250 ml. lapte acru

•        3 linguri mălai Arpis sau gris Arpis

•        4 linguri ulei Arpis

•        Un praf de sare

 

Mod de preparare

Se amestecă ouăle, se adaugă laptele acru, se omogenizează și se adaugă sarea și mălaiul sau grisul). Se ia o tigaie, se pune uleiul la incins și se adaugă compoziția. Se lasă să fiarbă ca mămăliga și se toarnă în farfurie.

Despre Pensiunea Casa Cartianu

Clasificată la 3 margarete, Pensiunea Casa Cartianu vine în intâmpinarea turiștilor cu o capacitate de 12 locuri, în 6 camere matrimoniale sau twin.

Mobilierul de lemn masiv și întreaga amenajare a camerelor păstrează acel aer boieresc tipic culelor gorjene. Luminozitatea, culoarea, modernul impletit cu traditionalul sunt doar cateva dintre atributele care ofera turistului, confortul dorit asigurând plusul de relaxare și liniște într-o zona în care natura, istoria și cultura s-au prins în horă. Fiecare cameră dispune de grup sanitar cu apă caldă și caldură în permanență, TV LED cu cablu și Internet Wireless.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns