Rețetă oltenească – Sarmale în dovleac

Rețetă oltenească – Sarmale în dovleac

0 1765

O mâncare tradițională, tipic românească, delicioasă, care ne încântă prin arome și savoare, sarmalele sunt preferatele multora dintre noi. Cu siguranță, le-ai preparat și tu! Ai încercat însă să le gătești în dovleac? Dacă nu, iată mai jos rețeta!

Ingrediente: 1 dovleac, 2 cârnăciori semiafumați, 300 g costiță afumată sau kaizer, 500 g carne trecută prin mașina de tocat Heinner (3/4 porc și 1/4 vită), 100 g orez cu bob rotund, 1 pungă de mălai Gold Maya, 3 cepe, bulion, sare și piper, frunze de dafin, cimbru.

Mod de preparare: Se călește ceapa, până prinde o culoare ușor aurie și se adaugă orezul. Apoi, se adaugă bulionul și condimentele. Se amestecă bine și se lasă la răcit. Apoi, se adaugă peste carnea tocată și se amestecă. După ce amestecul este gata, se trece la înfășurarea acestuia în foi de varză.

sarmale

sarmale

Se așază într-o oală și se fierb aproximativ o oră. Separat, se ia un dovleac și se scobește. Se așază sarmalele în dovleac, iar deasupra lor se pune costița afumată, foile de dafin și cimbrul. Pentru un plus de savoare, se pot adăuga și cârnăciorii semiafumați. Dovleacul se așază într-o tavă și se introduce în cuptor pentru câteva ore, până ce pereții acestuia se pătrund.

sarmale

Mod de servire: Sărmăluțele în dovleac se servesc cu mămăliguță preparată din mălai Gold Maya.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului. Reteta “Sarmale în dovleaceste folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clientilor.  Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.  Brandul Heinner este importat și distribuit de către Network One Distribution.

Despre Celebration Garden

Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la începutul anului 2010 și prezintă un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienți departe de viața agitată a orașului, oferindu-le o experiență specială într-un cadru relaxant și armonios, completat de specialități culinare românești. Totodată, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentând garanția unei înalte calități gastronomice și estetice  furnizate de o echipa de profesioniști cu experiență.

COMENTARII

Lasă un răspuns