Rețetă reinventată: Sarmale din legume și carne de pui la cuptor

Rețetă reinventată: Sarmale din legume și carne de pui la cuptor

0 2637
Photo Symphony IV reteta sigle-17

De când nu ai mai preparat sarmale? Dacă nu ai mai mâncat de mult, iată mai jos o rețetă mult mai sănătoasă decât cea tradițională, din carne de porc. Vorbim despre ingrediente precum carne de pui și legume. Sună bine, nu-i așa? Te-ai hotărât s-o încerci? Uite ce ai de făcut!

Ingrediente pentru 10 porții: 1 kg pulpe de pui, 500 g roșii, 300 g morcovi, 500 g ceapă, 500 g dovlecel, 500 g ardei gras, 500 g conopidă, 1,5 kg varză murată, sare și piper după gust

Photo Symphony IV reteta sigle-7

Mod de preparare: Se taie mărunt pulpele de pui, apoi se toacă legumele. Se călește amestecul de legume și carne de pui, condimentându-se cu sare și piper după gust. După ce umplutura este gata, se amestecă bine și se umplu sărmăluțele în felul următor: se pune un strat de varză murată tăiată mărunt într-o tavă, se învelesc sarmalele, se așază în tavă și se acoperă cu varză murată tocată. Se lasă la cuptor aproximativ o oră.

Photo Symphony IV reteta sigle-14

Secretul bucătarului: pentru un gust mai bun, se stropesc sărmăluțele cu sos de roșii, înainte de a fi puse la cuptor.

Mod de servire: Se servesc cu ardei iute, alături de un pahar de vin roșu.

Restaurantul gazdă: Restaurantul Symphony Romanian Fusion este o afacere de familie, fiind o îmbinare a gusturilor a trei generații de români. Cu o suprafață de 120 mp și o terasă de 55 mp, Restaurantul Symphony a fost gândit pentru a deservi o gamă variată de evenimente, de la organizare de petreceri tematice, până la cele cultural artistice, prin mici schimbări de design și funcționalitate. Pentru familiile cu copii, restaurantul a pregătit un loc de joacă unde cei mici pot fi lăsați sub supraveghere video. Rețeta reinventată „Sarmale din legume și carne de pui la cuptor” a fost oferită și preparată de Symphony Romanian Fusion și poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din Str. Mihai Eminescu, nr.188, sector 2, București.

Despre program: Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în perioada februarie-decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion, iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romania Fusion.

COMENTARII

Lasă un răspuns