Reţetă tradiţională din Oltenia: Polonice olteneşti

Reţetă tradiţională din Oltenia: Polonice olteneşti

0 3475

Polonicele olteneşti sunt un aperitiv delicios, pe care, cu siguranţă, nu l-ai pregătit niciodată până acum. Însă, ar trebui să-l încerci pentru că este un adevărat spectacol de arome, gust şi culoare. Vorbim despre o reţetă simplă, uşor de pregătit, care vine din Oltenia şi poate fi servit ca aperitiv indiferent de meniul pregătit. Dacă te-ai hotărât să încerci ceva inedit, tradiţional românesc, uite ce ai de făcut!

Ingrediente: 1 ceapă roşie mare, 2 ouă, 250 g caşcaval, 350 g cârnaţi, mălai Gold Maya, 1/2 ardei gras roşu, 1 legătură de pătrunjel verde

polonice oltenesti 1

Mod de preparare

Ouăle se fierb şi se dau prin răzătoarea mică. Caşcavalul se dă şi el prin răzătoare, apoi se amestecă cu ouăle şi se frământă până ajungi la consistenţa unei paste. Cârnaţii se prăjesc în untură sau ulei, apoi se taie pe mijloc şi se scoate carnea din ei. Pasta de ou şi caşcaval se modelează sub forma unor biluţe în mijlocul cărora se pune puţină carne. Biluţele se tăvălesc printr-o tocătură de verdeaţă şi ardei gras roşu, apoi se pun la rece.

polonice oltenesti 2

Mod de servire: Se servesc în polonice de ceapă roşie cu mămăliguţă din mălai Gold Maya.
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului. Reteta “Polonice olteneşti” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clienţilor. Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare. Brandul Heinner este importat și distribuit de către Network One Distribution.

Despre Celebration Garden

Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la începutul anului 2010 și prezintă un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienți departe de viața agitată a orașului, oferindu-le o experiență specială într-un cadru relaxant și armonios, completat de specialități culinare românești. Totodată, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentând garanția unei înalte calități gastronomice și estetice furnizate de o echipa de profesioniști cu experiență.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns