Rețetă tradițională maramureșeană – Plăcintă cu verdețuri

Rețetă tradițională maramureșeană – Plăcintă cu verdețuri

Plăcinta cu verdețuri este o rețetă autentică maramureșeană, care poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca o mică gustare între mese. Poate fi pregătită și servită la masa festivă de Crăciun sau Revelion, fiind foarte simplu și rapid de preparat. Dacă vrei să guști un deliciu culinar tradițional românesc, încearcă și tu rețeta. Nu vei regreta! Uite ce ai de făcut!

Ingrediente: 1 kg de făină albă Arpis 000, 500 ml apă, sare, puțin lapte călduț, urdă proaspătă, verdeață (ceapă verde, mărar, leurdă, mentă etc), drojdie, ulei Arpis pentru prăjit

8 web

Mod de preparare:

Înmuiem drojdia în laptele călduț până se dizolvă, apoi o amestecăm cu făina și apa și frământăm aluatul până este omogen. Îl lăsăm 40 de minute să crească și apoi îl întindem cu sucitorul și îl tăiem în bucăți care vor lua forma plăcintelor. Până dospește aluatul, pregătim umplutura: urdă proaspătă sau din saramură la borcan, cozi de ceapă verde, mărar, leurdă, mentă sau orice altă verdeață. Le amestecăm cu urdă și puțină sare și întindem umplutura pe aluatul de plăcintă. Împachetăm fiecare plăcintă și o prăjim într-o tigaie cu ulei.

13 web

Secretul bucătarului: Pentru ca aluatul să crească frumos, este preferabil să se folosească făină albă superioară din grâu (făină pentru patiserie și cozonaci). Pentru a micșora cantitatea de ulei folosită, fiecare plăcintă poate fi prăjită într-o tigaie de teflon.

Despre Complex Lostrița

Complex Lostrița este situat la 18 km de Baia Mare, în mijlocul naturii, în apropiere de barajul de acumulare Firiza. Dotat cu păstrăvărie proprie, complexul pune la dispoziția clienților, în restaurant sau în aer liber, pe terasa de lângă bazine, o gamă variată de preparate din păstrăv proaspăt. Liniștea și aerul curat de la poalele Munților Ignis transformă sejurul în zile de relaxare și odihnă.

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta tradițională ” Plăcintă cu verdețuri” a fost primită de la Complex Lostrița, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, griș, oțet balsamic, ulei etc

 

ALTE ARTICOLE

0 2020

0 1335

COMENTARII

Lasă un răspuns