Reţetă veche din Moldova: Topchit

Reţetă veche din Moldova: Topchit

0 1990

„Topchit” este o reţetă tradiţională din Moldova, care se pregătea la finalul secolului 19. Nu trebuie să te sperie acest lucru. Asta pentru că topchitul nu diferă foarte mult de omleta pe care o pregătim şi pe care o consumăm dimineaţa. Însă, este de o mie de ori mai gustos!! Te-ai hotărât să încerci şi tu? Uite ce ai de făcut!

Ingrediente:

4-5 ouă de ţară, 200 g. caş, 200 g. urdă, 2 linguri de unt, codiţe de ceapă verde, sare, mălai Gold Maya.

 

topchit 1

topchit2Mod de preparare:

Ouăle se bat bine cu sare. Într-o tigaie încinsă se topeşte untul şi se adaugă ouăle bătute. Între timp, se taie caşul şi urda cubuleţe şi se adaugă peste ouăle bătute. Se pun şi codiţele de ceapă tocate şi călite uşor. Se lasă aproximativ 2-3 minute, apoi se amestecă uşor sfărâmând cu furculiţa cuburile de brânză. Se lasă încă 2-3 minute pe foc până ce se vede caşul întinzându-se în tigaie. Se poate servi cu mămăliguţă din mălai Gold Maya şi cârnăcior prăjit.

topchit3

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară „Descoperă tradiţiile culinare româneşti”, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner. Ea a fost pregătiră de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul campaniei „Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.

Despre parteneri

Derularea activităţilor din cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinulbrandului de morărit Gold Maya şi al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piaţa din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calităţile şi valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradiţională. Folosind cereale atent selecţionate şi procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grişat precum şi făină de grâu BL 00, BL 55 şi BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri. Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerinţele tehnologice cu confortul clientilor.  Produsele se caracterizează prin design compact şi ergonomic, completat de funcţii multiple pentru uşurinţă, eficienţă şi confort în utilizare.

Despre programul de educaţie culinară

Campania “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este a doua ediţie a programului de educaţie culinară derulat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner, în perioada ianuarie – decembrie 2014.

COMENTARII

Lasă un răspuns