Rețetă veche moldovenească: „Pui Tapaka”

Rețetă veche moldovenească: „Pui Tapaka”

0 1698

Rețeta veche „Pui Tapaka” este folosită în satele din Moldova de peste Prut, fiind, probabil, împrumutată din bucătăria georgiană și adaptată la bucătăria tradițională moldovenească. Rețeta a fost preparată la Crama Moldovița, în cadrul campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești”.

 

Puiul Tapaka se pregătește rapid și foarte simplu, însă este extrem de gustos datorită sosului marinat în care se ține carnea înainte de a fi preparată. Dacă vrei să încerci o rețetă ușoară dar delicioasă, uite ce ai de făcut!

Ingrediente: jumătate de pui, ceapă, usturoi, ulei, vin, sare, piper, coriandru, boia, mălai Gold Maya.

_SMA2272

Mod de preparare: Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi și se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore. Apoi, se frige carnea pe grătar timp de 25 de minute.

Secretul bucătarului: La prepararea rețetei acasă, carnea se poate pregăti folosind în loc de grătar o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui. După ce se așază puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatisează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

_SMA2266

Mod de servire: se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță din mălai Gold Maya.

Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „Descoperă tradițiile culinare românești” derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În octombrie, Crama Moldovița este restaurantul partener al proiectului.

Despre parteneri

Prezent pe piaţa din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calităţile şi valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradiţională. Folosind cereale atent selecţionate şi procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grişat precum şi făină de grâu BL 00, BL 55 şi BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerinţele tehnologice cu confortul clientilor.  Produsele se caracterizează prin design compact şi ergonomic, completat de funcţii multiple pentru uşurinţă, eficienţă şi confort în utilizare.

Despre Crama Moldovița

Crama Moldovița vine de peste Prut, de pe dealurile Moldovei. Este leagănul cântărilor, a bucatelor și a vinului facut de haiduci și de Ilene Cosânzene. La evenimentele organizate în cramă, poți gusta din fiecare preparat tradițional molovenesc, ascultând vioara și țambalul care înveselesc în fiecare seară sufletele mesenilor, la Crama Moldovița.

COMENTARII

Lasă un răspuns