Supă de găluște pufoase cum făcea mama. Te lingi pe degete!

Supă de găluște pufoase cum făcea mama. Te lingi pe degete!

0 3427
bol cu supa de galusti

Supa de pui cu găluști moi și pufoase îmi va aduce mereu aminte de copilărie. Poate de aceea se și numără printre preferințele mele culinare. O să-ți spun cum o făcea mama. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă. Iar copii o adoră! Luca, cel puțin, o mănâncă cu mare plăcere.

O să încep prin a-ți spune că supa de găluște se numără printre preparatele pe care i le poți oferi copilului începând chiar din perioada diversificării, cu condiția să-i fi introdus deja oul și, evident, carnea. Este extrem de sănătoasă, conține toate vitaminele, mineralele și nutrienții de care bebe are nevoie și se digeră foarte ușor. Pentru unele mămici diversificarea este o adevărată provocare, mai ales dacă au copii mofturoși, iar supa de găluște s-ar putea să fie chiar lozul norocos!

Țin minte că Luca nu a acceptat multă vreme nici o supă și nici o ciorbiță, exceptând supa de găluște. Și acum o mănâncă cu mare plăcere. Avem probleme doar când trece printr-un puseu de creștere sau îl mai deranjează câte o măseluță.

Revenind la supă, marea problemă pe care o au multe femei este că nu le ies găluștele. Fie se sfărâmă la fiert, fie sunt prea tari, ca niște mici ghiulele. Îți voi spune mai jos care este secretul unor găluște moi și pufoase care ți se topesc în gură. Nu e mare filosofie, dar trebuie să urmezi întocmai instrucțiunile. 

Ingrediente supă:

  • două, trei pulpe superioare de pui grase; eu folosesc „Puiul Fermierului” sau pui de țară;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei capia;
  • o bucată mică de țelină;
  • un păstârnac sau rădăcină de pătrunjel;
  • câteva feliuțe tocate de dovlecel:
  • o legătură de pătrunjel verde;
  • o linguriță rasă de sare de Hymalaia. Recunosc, mama punea sare normală

Ingrediente găluști:

un ou, două linguri de ulei, 3 linguri de griș

Supă de găluști – mod de preparare:

  1. Se spală carnea sub jet de apă rece, iar apoi se pune la fiert într-o oală cu capac, la foc mic.
  2. Între timp, se toacă mărunt toate legumele. După ce a fiert, carnea se scoate și se dă deoparte. Se adaugă în supă legumele.
  3. În timp ce fierb legumele, poți să te apuci de prepararea găluștelor. Rețeta este extrem de simplă, iar găluștele vor fi niște pufoșenii. Însă, pentru asta, trebuie să urmezi cu sfințenie pașii de mai jos:
  4. Sparge un ou se separă albușul de gălbenuș. Peste galbenuș pune un vârf de sare, amestecă bine și lasă-l deoparte cinci minute.
  5. În alt bol, bate bine albușul, iar când devine spumos și aerat, adaugă două linguri de ulei. Amestecă încet, iar apoi adaugă trei linguri de griș,una câte una, în ploaie, amestecând încet, de jos în sus. Adaugă gălbenușul, mai amestecă puțin până compoziția devine omogenă,iar apoi las-o să se odihnească 15-20 de minute. În acest timp,grișul se va umfla, iar pasta va deveni puțin mai consistentă.
  6. După ce au fiert legumele, adaugă pătrunjel tocat, carnea de pui dezosată, iar apoi găluștele. Vor fierbe toate împreună.
  7. Cu o lingură umezită în apă rece se ia din pasta de griș și se toarnă, ușor, în supă. Aceasta nu trebuie să clocotească pentru că riști ca găluștile să se sfărâme. După fiecare gălușcă pusă în supă, umezești din nou lingura în apă rece. Găluștile se vor ridica foarte repede la suprafață, dar ar trebui să le lași să fiarbă măcar 5 minute, ca să fii sigură că nu sunt crude în interior.
  8. Supa de găluști se lasă la răcit în oala în care ai preparat-o, iar apoi se dă la rece, la frigider.

Sursa foto: Pixabay

Ți-a plăcut? Da-mi un like pe pagina de Facebook

COMENTARII

Lasă un răspuns