5 rețete pentru cuptorul cu microunde

5 rețete pentru cuptorul cu microunde

0 281
Pastele se numără printre rețete pentru cuptorul cu microunde
Pastele se prepară rapid la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde a devenit aproape indispensabil în orice bucătărie și este un aparat electrocasnic esențial pentru întreaga familie. Cel mai des îl folosim la încălzirea alimentelor și a băuturilor, dar și la decongelarea anumitor produse, însă acest echipament minunat te ajută și la prepararea anumitor rețete. Iată cinci 5 rețete pentru cuptorul cu microunde, simple, rapide și foarte sănătoase! 

Mai ții minte când încălzeam mâncarea la flacăra aragazului? Supe, ciorbe, mâncăruri gătite cu sau fără carne, sosuri  de tot felul…Uneori încălzeam prea puțin și trebuia s-o luăm de la capăt..alteori prea mult și aruncam apoi mâncarea. Dar iată că timpul ne-a adus una dintre cele mai mari și mai utile invenții ale lumii: microundele, despre care cei de la Hendi spun, pe bună dreptate, că sunt un adevărat miracol modern. Și nu greșesc, căci aceste unde electromagnetice ne-au simplificat foarte mult viața. Ne ajută să încălzim alimentele, se le decongelăm, dar și să pregătim dulciuri dar și mâncăruri și gustoase. Ne ajută să economisim extrem de mult timp, iar prepararea micului dejun sau a cinei se poate face rapid și fără mari bătăi de cap. 

Iată 5 rețete simple pentru cuptorul cu microunde pe care le poți prepara în doar câteva minute! Iar dacă te încântă ideea unui mic dejun sau a unei cine sănătoase te poți inpira de pe acest blog.

5 rețete pentru cuptorul cu microunde 

Uită de gătitul tradițional, la flacăra aragazului, și încearcă ceva simplu, rapid și sănătos preparat direct în farfurie! Dacă nu ai încercat până acum, e timpul s-o faci! Iar dacă ești deja un fan al mâncărurilor la microunde, iată câteva rețete pe care poate nu le-ai încercat până acum!

Paste cu brânză

Ingrediente: paste, unt, lapte, cașcaval ras, mozzarella sau orice tip de brânză îți place, apă.

Mod de preparare: Pune pastele într-un vas termorezistent, adaugă apă cât să le acopere și pune totul la cuptor pentru câteva minute. Timpul depinde de puterea aparatului. După ce pastele firb, scoate vasul din cuptor, adaugă un cubuleț de unt, 3-4 linguri de lapte și brânză rasă. Pune din nou vasul la cuptor pentru încă 2,3 minute și masa este gata. 

Pizza pe felii de pâine

Ingrediente: câteva felii de pâine, cașcaval ras sau tăiat în felii mici și subțiri, suncă, salam sau bacon în funție de preferințe, mășline, ciuperci, sos de roșii

Mod de preparare: Pune pe felia de pâine cașcavalul, apoi restul ingredientelor în ordinea pe care o dorești. La final adaugă sosulde roșii. Lasă pizza la cuptorul cu microunde pentru 2,3 minute, până se topește cașcavalul. 

Risotto cu ciperci, printre cele mai rapide rețete pentru cuptorul cu microunde
Risotto cu ciuperci, o rețetă rapidă și sănătoasă care poate fi savurată la prânz

Risotto cu ciuperci

Ingrediente: o jumătate de cană de orez cu bob lung, ciuperci feliate din conservă, apă sau supă limpede de pui

Mod de preparare: Spală orezul în mai multe ape, iar apoi pune-l într-un vas termorezistent. Adaugă apă sau supă de pui cât să-l acopere. Apoi, peste vas se pune capacul sau folie termorezistentă. Se introduce totul la cuptor pentru 8-10 minute, iar apoi se scoate vasul și se adaugă ciupercile și încă un sfert de cană de apă sau supă. Amesteci și bagi din nou la cuptor timp de 2-3 minute. 

Cartofi copți

Ingrediente: 1 cartof, un cubuleț de unt, 3-4 linguri de cașcaval ras

Mod de preparare: Se pune cartoful cu tot cu coajă și înțepat cu furculița pe o farfurie în cuptorul cu microunde. Se lasă 3-4 minute, după care se întoarce și se mai lasă încă 3-4 minute. În acest fel, cartoful se va coace uniform, pe toată suprafața sa. La final se scoate din cuptor, se taie pe lungime, se pisează puțin miezul și se adaugă peste el untul și cașcavalul. În acest fel asezonat, cartoful se introduce din nou în cuptorul cu microunde pentru 1,2 minute, până când se topește cașcavalul. 

Cartofi gratinați

Ingrediente: cartofi, unt, ceapă, smântână, muștar

Mod de preparare: cartofii curățați și tăiați în felii groase se pun într-un strat într-un vas termorezistent unt cu unt. Peste acest prim strat se adaugă ceapa tocată, iar apoi se așază al doilea strat de cartofi. La final să adaugi sosul preparat din smântână și muștar. Vasul se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.

În toate preparatele se adaugă sare și piper după gust. 

Rețete pentru cuptorul cu microunde poți găsi uneori chiar în recomandările producătorului, iar unele modele de cuptoare vin la pachet și cu un mic îndrumar – o mini-carte de bucate și instrucțiuni de folosire. 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns