Ritual corean de îngrijire a pielii. 7 secrete pentru un ten de...

Ritual corean de îngrijire a pielii. 7 secrete pentru un ten de porțelan

ritual corean de îngrijire a pielii

Fiecare femeie are propriul ritual de îngrijire a pielii, însă femeile asiatice, mai ales cele din Coreea, par a deține secretul tinereții veșnice. Iar asta pentru că urmează cu strictețe, am spune chiar obsesiv, anumite reguli și pun în aplicare trucuri de beauty despre care noi nici măcar nu am auzit. Unele ni se par bizare, altele prea complicate..altele cer foarte mult timp, dar și migală. Este, poate, și motivul pentru care femeile din Coreea au un ten de porțelan, iar noi ne arătăm vârsta. 

Ritual corean de îngrijire a pielii. Cum să-ți ascunzi adevărata vârstă

Femeile din Coreea încep să aibă grijă de pielea lor încă din adolescență, o perioadă în care ai spune că tenul nu are nevoie de îngrijiri sofisticate. Și totuși..tinerele folosesc atât creme hidratante, cât și produse cu factor ridicat de protecție solară. Iar demacherea, seara, înainte de culcare, este a doua lor religie. Însă, pe lângă aceste obiceiuri care țin atât de frumusețe cât și de sănătate, femeile din Coreea urmează și alte reguli de beauty. Am putea spune că au un ritual de la care rar se abat. Iată despre ce este vorba!

Spală fața cu apă!

Dimineața, fața se spală cu apă rece și din abundență fără a folosi vreun produs special de curățare. Apa înviorează, pune în mișcare sângele, iar acesta oxigenează celulele care se refac mult mai repede. De asemenea, apa rece previne dilatarea vaselor de sânge. Iar acest lucru împiedică formarea cuperozei. Și să nu uităm că apa curăță pielea eliminând impuritățile acumulate peste noapte.

Folosește un toner

După ce te-ai spălat pe față cu apă rece, folosește un toner. Acest produs poate fi aplicat cu ajutorul unui disc demachiant sau direct cu mâinile. În acest ultim caz, toarnă în palme câteva picături de toner, iar apoi presează ușor palmele de obraji, bărbie, frunte, pomeți etc. Tonerul ajută la echilibrarea pH-ului pielii și la absorbția perfectă a următoarelor produse de beauty pe care le vei folosi. 

Aplică esențe faciale

Esențele faciale vin tot din Coreea și sunt produse light, care hidratează puternic și lasă porii pielii să respire. Nu ai crede, dar femeile din Coreea aplică  esențele faciale în 7 straturi!! Această metodă se numește „7 Skin Method”, iar rezultatul pare a fi unul uluitor. Tenul devine strălucitor, neted, imperfecțiunile sunt diminuate, iar pielea pur și simplu renaște. Esența facială este, de fapt, un mixt între ser, toner și cremă. Iar utilizarea ei este crucială în ritualul corean de frumusețe. Iar dacă îți dorești să încerci un astfel de produs, caută cosmetice coreene România și vei găsi orice produs îți dorești. Oferta este atât de generoasă încât este imposibil să nu găsești ceva potrivit. 

Folosește fiole cu ser

Așa cum le spune și numele, vorbim despre fiole cu ser facial care ajută la hidratare, dar nu numai. Produsele sunt bogate în nutrienți, vitamine și minerale, colagen, acid hialuronic, dar și antioxidanți. Ingredientele sunt în concentrație foarte mare și, prin urmare, acționează în profunzime. Unele produse vin în recipiente cu pipetă. În acest caz, produsul se aplică pe față în cantitate foarte mică, iar apoi se presează cu degetele până ce este absorbit în totalitate. 

Folosește o cremă de ochi

Aceasta este extrem de fină și de hidratantă, căci pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă. Cumpără un produs de calitate și aplică două, trei picături pe pleoape, în colțul ochilor și în zona cearcănelor. Presează cu vârfurile degetelor pentru ca produsul să între bine în piele. În acest fel, vei preveni apariția prematură a ridurilor. 

Cumpără o cremă hidratantă

Femeile din Coreea folosesc o mulțime de creme de față – de noapte și de zi – pentru ca tenul să fie constant hidratat. De aici și suplețea și strălucirea lui. Există creme speciale pentru diferite tipuri de ten. Dacă ai tenul gras, de exemplu, aplică o cremă ușoară, fluidă, care conține o cantitate mai mare de apă. Evită produsele vâscoase, grele, uleioase, care nu se absorb perfect. Însă, dacă ai tenul uscat, un produs mai gras va face minuni în ceea ce te privește. Apoi, masează tenul, gâtul și nu uita de decolteu! Și aici trebuie să avem în vedere doar produse cu factor ridicat de protecție solară. 

Și să nu uităm că și buzele au nevoie de o îngrijire specială, indiferent de anotimp. Protejează-le cu un balsam de buze hidratant și cu factor de protecție solară cât mai mare.

Folosește o cremă cu factor de protecție

Nu în ultimul rând, folosește creme care să te protejeze de acțiunea devastatoare a razelor ultraviolete. Alege un factor de protecție ridicat sau chiar foarte ridicat dacă ai tenul uscat. Este o regulă esențială pentru prevenirea ridurilor premature, pentru prevenirea apariției petelor, a pistruilor, a cuperozei sau a roșeții excesive.

E greu de crezut că femeile din Coreea respectă acest ritual cu sfințenie zi de zi. Și, totuși, este adevărat. Căci, nu degeaba se spune despre ele că au tenul de porțelan. Cât despre vârsta unora…n-o vei ghici niciodată. Motivul? Deși sunt trecute de 30, chiar 40 de ani, multe dintre ele par niște adolescente. 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns