Roşiile te ajută să scapi de pete, cicatrici şi coşuri. Iată ce...

Roşiile te ajută să scapi de pete, cicatrici şi coşuri. Iată ce trebuie să faci!

0 4294
patru rosii proaspete langa un bol asezate pe masa

Folosirea roşiilor în ritualul de îngrijire zilnică a pielii te poate ajuta cum nici nu bănuieşti! Aceste legume atât de gustoase reduc semnificativ cicatricile care apar în urma vindecării acneei, previn iritaţiile şi micile infecţii eliminând totodată punctele negre şi execsul de sebum secretat de piele. Iată ce trebuie să faci pentru o piele sănătoasă, fină şi catifelată!

Roşiile conţin o cantitate foarte mare de minerale, nutrienţi, vitaminele A, C, E, K şi B6. Aciditatea acestor legume echilibrează pH-ul pielii şi reduce riscul apariţiei erupţiilor cutanate. Roşiile sunt o sursă extrem de bogată de antioxidanţi – cu percădere lycopen – care ajută la refacerea celulară şi regenerarea pielii. Mai mult, aceste legume ajută în procesul de hidratare, deoarece conţin aproape 90% apă.

Mască antioxidantă

Amestecă o lingură de suc de roşii cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Aplică această compoziţie pe piele, mai ales în zonele afectate de pete, cicatrici şi acnee. Aşteaptă cinci minute pentru ca tratamentul să-şi facă efectul, iar apoi clăteşte faţa cu apă călduţă. Vitamina C care se regăseşte în sucul de lămâie îmbunătăţeşte considerabil acţiunea antioxidantă a roşiilor.

Mască exfoliantă

Curăţă o roşie de coajă, iar apoi taie leguma pe jumătate. Extrage seminţele şi pasează pulpa sau mixez-o în blender. Apoi, aplică pasta de roşii pe faţă şi lasă tratamentul să acţioneze o oră. Atenţie! Nu masa pielea pentru că rişti să te iriţi. După 60 de minute, clăteşte tenul cu apă călduţă. Vei observa ca pielea ta a devenit mult mai fină, mai catifelată şi mult mai curată. Această mască purificatoare ar trebui folosită o dată pe săptămână. Pentru un efect vizibil mai rapid, poţi adăuga peste piureul de roşii castravete pasat sau iaurt. Aceste ingrediente suplimentare vor mai atenua din aciditatea tomatelor.

Masaj cu pulpă de roşii

Dacă suferi de acnee minoră, te va ajuta sucul de roşii. Taie pe jumătate o roşie foarte coaptă şi masează tenul timp de câteva minute cu mişcări blânde şi circulare. Insistă în zonele afectate de acnee: frunte, nas, bărbie. Apoi, lasă tratamentul să acţioneze 15 minute. La sfârşit, clăteşte cu apă călduţă. Roşia conţine o mare cantitate de apă şi antioxidanţi care hidratează şi  hrănesc pielea în profunzime, luptând totodată împotriva efectului negativ al radicalilor liberi.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns