S-a lansat un muzeu online dedicat cântăreţului Prince

S-a lansat un muzeu online dedicat cântăreţului Prince

prince bun

Un muzeu online dedicat interpretului şi compozitorului american Prince, princeonlinemuseum.com, a fost lansat recent şi reprezintă o arhivă a site-urilor artistului din ultimele două decenii, informează contactmusic.com, citat de news.ro.

Muzeul online, la care accesul este gratuit, a fost lansat la 10 ani după ce Prince a închis NPJ Music Club, una dintre modalităţile prin care artistul a folosit tehnologia pentru a-şi sprijini muzica şi pentru a se conecta cu fanii.Prince a fost unul dintre primii artişti care au făcut posibilă descărcarea muzicii direct de pe propria platformă.

”Lansăm muzeul cu 12 din cele mai populare site-uri ale lui Prince. Însă, în peste 20 de ani online, Prince a lansat aproximativ 20 de site-uri diferite, a fost prezent în aproximativ 12 reţele de socializare, a participat în nenumărate chat-uri online şi a luat contact direct cu fani din jurul lumii”, a spus Sam Jennings, directorul Prince Online Museum, pentru Billboard. ”Acest muzeu este un mijloc de a ne aminti tot ceea ce a făcut Prince ca artist independent, cu sprijinul comunităţii sale online dedicate”, a continuat el.

site price

Muzeul online a fost lansat de persoane care au lucrat cu Prince la toate proiectele sale online. ”Muzeul a fost construit de persoane care au lucrat direct cu Prince la aceste proiecte. Noi suntem experţii. Este un proiect făcut din dragoste, nu au fost făcute schimburi de bani. Nu se vor vinde descărcări şi nu se vor percepe nicio taxă de membru. Însă avem versiuni funcţionale pentru aproape toate site-urile oficiale ale lui Prince”, a mai spus Jennings. Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

prince mainA câştigat şapte premii Grammy  

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let’s Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”. Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns