Șampon din ingrediente naturale: 4 reţete pe care să le încerci

Șampon din ingrediente naturale: 4 reţete pe care să le încerci

0 2111

Fiecare femeie îşi doreşte să aibă părul cât mai des, cât mai bogat şi sănătos. Însă, chimicalele care se regăsesc în produselele de styling, în şampoane, geluri şi balsam ne afectează, în timp, podoaba capilară. Recomandat este ca, cel puţin câteva luni pe an, să renunţi la şamponul din comerţ şi să-l înlocuieşti cu preparate naturale care au acelaşi efect de curăţare.  Iată mai jos patru reţete pe care să le încerci!

Şampon pe bază de gelatină alimentară

Bogată în colagen, gelatina alimentară menţine şi protejează sănătatea părului, având puternice efecte hidratante.

Mod de preparare: Amestecă o lingură de gelatină alimentară cu gălbenuşul unui ou, până când ajungi la consistenţa unei paste fine şi omogene. Aplică apoi produsul pe părul ud, pe toată lungimea sa şi lasă tratamentul să acţioneze pentru 10 minute. Clăteşte apoi cu apă caldă. Bogat în proteine, acest şampon natural va curăţa părul, îi va reda supleţea şi strălucirea.

Şampon natural cu ou

Dacă ai părul uscat, greu de pieptănat foloseşte un şampon pe bază de ou. Este foarte uşor şi rapid de preparat, iar ingredientul principal se găseşte chiar în frigiderul tău. Oul conţine lecitină – o lipidă – în care se regăsesc toţi aminoacizii esenţiali pentru organism, îţi protejează părul de acţiunea nocivă a factorilor externi şi elimină mătreaţa.

Mod de preparare: Sparge un ou, iar apoi adaugă peste el puţină apă caldă. Bate apoi oul ca şi cum ai pregăti o omletă. Continuă până când se formează spumă (poți folosi mixerul). Aplică-l apoi pe părul ud şi masează scalpul blând, cu mişcări circulare. Procedează ca şi cum teai spăla pe cap folosind un şampon obişnuit. Lasă apoi tratamentul să acţioneze pentru 10-15 minute şi clăteşte cu apă caldă. Pentru un efect imediat, poţi clăti părul cu apă şi oţet de mere.

Şampon pe bază de bicarbonat de sodiu

Foarte multe persoane folosesc bicarbonatul de sodiu în locul şamponului obişnuit pe care îl găseşti la magazin, pe de-o parte pentu că este un produs natural, iar pe de altă parte pentru că este ieftin, iar efectele sale benefice sunt vizibile imediat.

Mod de preparare: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până când praful se dizolvă în totalitate. Cantitatea de bicarbonat diferă în funcţie de lungimea părului tău dar şi în funcţie de cât de des şi bogat este. Aplică soluţia pe părul ud şi masează cu mişcări circulare. Masajul trebuie să fie blând pentru a nu rupe firele de păr. Apoi, clăteşte cu apă caldă. Pentru a doua clătire, foloseşte apă şi oţet de mere sau apă şi zeamă de lămâie.

Şampon pe bază de muştar

Această reţeteă trebuie încercată mai ales dacă ai părul gras.

Mod de preparare: Dizolvă două linguri de praf de muştar în doi litri de apă şi aplică soluţia pe scapl și pe întreaga lungime a părului. Vei simţi o uşoară senzaţie de arsură dar nu trebuie să clăteşti. Această senzaţie este normală şi înseamă că produsul a activat circulaţia sângelul la nivelul scalpului. Acest lucru este foarte benefic pentru părul tău. Motivul? Sângele alimentează cu oxigen celulele şi foliculii, iar părul tău se va regenera, va fi mai sănătos şi chiar mai bogat (nu va mai cădea). După ce ai lăsat tratamentul să acţioneze câteva minute, clăteşte părul cu apă călduţă.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns