Sarea de baie. La ce se folosește și ce beneficii are

Sarea de baie. La ce se folosește și ce beneficii are

0 1615
sare de baie
Sarea de baie, un remediu naturost eficient și la îndemâna oricui

Sarea de baie este un remediu naturist eficient, care previne, dar mai ales care tratează o mulțime de afecțiuni atât fizice, cât și psihice. Nu este, așadar, un moft s-o ai în casă și s-o folosești ori de câte ori ai ocazia. Iată ce trebuie să știi despre acest produs și de ce ar trebui să-l încerci și tu!

Ce este sarea de baie

Sarea a fost utilizată din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afecțiuni fizice dar și psihice. Ameliorează durerile musculare, durerile de cap, artritele sau eczemele, dar luptă și împotriva  stresului, a oboselii  cronice, anxietății și depresiei. Sarea este un remediu naturist ieftin și la îndemâna oricui, dar cu efecte benefice pe care mulți nu le cunosc sau nu le apreciază la adevărata lor valoare. Există mai multe tipuri de sare de baie – sare de mare, sarea Himalaya, sarea Epsom – iar acestea se diferențiază între ele. 

Tipuri de sare de baie

Sarea de mare, sarea Himalaya și sarea Epsom sunt tipuri diferite de sare de baie, fiecare având anumite proprietăți. De exemplu, sarea de mare se obține din evaporarea apei marine și conține foarte multe minerale, în timp ce sarea de Himalaya este considerată cea mai pură și curată. Ea provine din minele de sare din Munții Himalaya, zona Pakistanului. Sarea Epsom este sulfat de magneziu, un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen. Ea nu este comestibilă și nu poate fi folosită în industria alimentară.

Sarea de baie Himalaya
Sarea de Himalaya conține o cantitate foarte mare de minerale

Sarea de baie, beneficii

De cele mai multe ori, folosim sare de baie atunci când vrem să ne relaxăm după o zi istovitoare sau după ce trecem prin anumite momente stresante, care ne-au epuizat psihic, mental sau chiar emoțional. Însă acest remediu funcționează de minune și la tratarea sau ameliorarea anumitor afecțiuni fizice. 

  • O baie caldă, în care ai adăugat sare, te poate ajuta dacă suferi de dureri musculare, încheieturi dureroase, artrită, dureri de oase, dacă ai probleme cu circulația, dureri de cap, anumite afecțiuni dermatologice (ten uscat, eczeme, iritații sau puruit). 
  • În ceea ce privește tenul, dacă folosești constant acest remediu naturist, vei observa în timp că pielea capătă strălucire, este mai fermă, mai curată, mai luminoasă, iar tu pari mult mai tânără. 
  • Pentru o baie detoxifiantă se folosește sarea Epsom. Acest tip, denumit așa după localitatea unde a fost descoperit (Epsom din Anglia), elimină toxinele din organism, luptă împotriva constipației, a stresului și te ajută să slăbești sănătos. Cantitatea mare de minerale pe care o conține sarea Epsom ajută mai ales persoanele care au o deficiență de magneziu.
  • Sarea dizolvată în apa caldă din cadă previne și tratează durerile prin relaxarea musculaturii și reducerea inflamațiilor însă este benefică și în anumite afecțiuni dermatologice. Este vorba în special despre eczeme, psoriazis, dermatită de contact, iritații și puruit (mâncărimile de la nivelul pielii).

Cum se folosește

Sarea se dizolvă în apa caldă din cadă, dar poate fi folosită și la duș. Pentru asta trebuie să amesteci o ceașcă de sare Epsom cu ⅓ ceașcă ulei de migdale, de măsine sau cocos, și o lingură de vitamina E. Aceste ingrediente se amestecă foarte bine până ce ajungi la consistența unei paste, iar apoi se depozitează într-un recipient curat. 

Acest produs naturist poate fi folosit și pentru relaxarea picioarelor umflate, dacă suferi de probleme circulatorii sau vrei să scapi de o bătătură supărătoare. Nu trebuie decât să adaugi în apa caldă dintr-un lighean câteva linguri de sare și să ții picioarele la înmuiat pentru 20-30 de minute. 

Sarea, indiferent de tipul ei, poate fi achiziționată din magazine de beauty și îngrijire corporală alături de alte produse precum cosmetice Maybelline, parfumuri, geluri de duș sau produse de machiaj. Este un remediu naturist eficient și pentru toate buzunarele pe care ar trebui să-l avem cu toții în casă.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns