Scapă rapid de cearcăne cu acest remediu natural!

Scapă rapid de cearcăne cu acest remediu natural!

0 3880

Factorii nocivi externi precum praful, impurităţile, noxele şi toxinele dar şi stările emoţionale prin care trecem lasă urme adânci pe chipul nostru. Astfel că, de multe ori, observăm apariţia unor semne care ne îngrijorează: acnee, pete maronii, riduri premature, roşeaţă, cuperoză, pungi sub ochi sau cearcăne. Iar acestea din urmă sunt şi cele mai vizibile. Din fericire, cearcănele pot fi eliminate dacă foloseşti anumite tratamente naturiste.

Cauzele apariţiei cearcănelor

Pielea din jurul ochilor este pe cât de fină, pe atât de sensibilă şi delicată. Acesta este şi motivul pentru care zonele de sub ochi sunt foarte afectate de factorii nocivi din aer dar şi de chimicalele care se regăsesc în produsele de igienă sau cosmetice. Oboseala, consumul de cafea şi alcool dar şi fumatul pot duce la apariţia cearcănelor. Iată şi alte motive pentru care apar acestea:

 • Oboseală a ochilor sau oboseală fizică;
 • Stres;
 • Lipsa unui somn odihnitor;
 • Insomniile;
 • Hiperpigmentare cauzată de îmbătrânirea prematură a tenului sau de o circulaţie sanguină deficitară;
 • Deshidratarea;
 • Dereglări hormonale survenite în timpul menstruaţiei sau a menopauzei;
 • Iritaţii la nivelul ochilor;
 • Tabagism;
 • Factori genetici.

Iată un remediu naturist care te va ajuta să scapi de cearcăne!

Mască cu miere, castravete şi cartofi  

Ingrediente: o lingură de miere bio, o linguriţă de castravete proaspăt ras, o linguriţă de catof ras.

Mod de preparare: Amestecă încet cele trei ingrediente până când obţii o pastă omogenă.

Mod de folosinţă: Aplică masca în zona ochilor, după ce te-ai demachiat şi ai curăţat bine tenul. Lasă tratamentul să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte faţa cu apă rece. Aplică apoi un ulei hidratant de măsline sau de nucă de cocos.

Tratamentul trebuie urmat seara, înainte de culcare şi reluat dimineaţa (pentru efecte mai rapide). Masca ar trebui folosită până când observi primele rezultate.

Beneficiile acestui tratament naturist

lingura cu miere

Mierea – Este bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi, curăţând şi hidratând în profunzime pielea. Mierea previne îmbătrânirea prematură a tenului favorizând regenerarea celulară.

Castravetele – Este un aliat puternic al frumuseţii tale care hidratează tenul şi îi redă luminozitatea. Datorită vitaminei C, a acidului cafeic, ascorbic şi a antioxidanţilor pe care îi conţine, castravetele poate trata cu succes diverse afecţiuni ale tenului precum porii dilataţi, ridurile fine, pungile de sub ochi şi cearcănele. Castravetele calmează arsurile solare şi reduce inflamaţiile pielii.

cartofi

Cartofii – Sunt foarte bogaţi în amidon, potasiu şi vitamina C şi previn apariţia acneei, a punctelor negre şi a cearcănelor. Cartofii proaspeţi au efecte anti-inflamatorii, antioxidante, antibacteriene şi exfoliante. Astfel, ei elimină stratul de celule moarte, ajută la curăţarea în profunzime a porilor şi la tonifierea pielii. Cartofii stimulează producţia de colagen şi elastină.

Alte sfaturi utile:

 1. Odihneşte-te cel puţin 8 ore pe noapte! Dacă eşti obosită, încearcă să dormi mai mult în weekend şi nu rata nici orele de somn de la prânz.
 2. Evită să stai cu orele în faţa calculatorului sau a televizorului!
 3. Adoptă o alimentaţie sănătoasă bazată pe cât mai multe fructe şi legume proaspete. Evită prăjelile, grăsimile şi dulciurile. Renunţă la fumat, la cafea şi alte băuturi energizante.
 4. Fă cât mai multă mişcare! Mergi mai mult pe jos, fă plimbări prin parc cu bicicleta, mergi la înot sau fă-ţi un abonament la sală.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns