Sfaturi simple ca să atingi fericirea

Sfaturi simple ca să atingi fericirea

Sfaturi ca să atingi fericirea
Fericirea este o stare generală de bine, de confort, mulțumire și pace sufletească.

Cu toții trecem, uneori, prin stări confuze, când stresul, teama, neîncrederea în forțele proprii, oboseala, poate chiar micile dezamăgiri cotidiene, ne împing către anxietate sau chiar depresie. Există însă anumite lucruri extrem de simple și foarte eficiente care ne-ar putea ajuta să atingem din nou starea de bine și chiar fericirea. 

Sfaturi ca să atingi fericirea

Fiecare dintre noi am trecut prin momente când ne-am simțit deznădăjduiți, singuri, abandonați, în situații care păreau fără ieșire. Este ușor în acele momente să cazi pradă disperării și să abandonezi lupta. Însă, chiar dacă nu pare, aceste momente sunt trecătoare, le experimentăm cu toții și reușim, într-un fel sau altul, să le depășim. Există însă și persoane care se „împotmolesc”, cărora le este foarte greu spre imposibil să meargă mai departe. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să depășești momentele dificile din viața ta și să te ajuți singură.

Elimină din viața ta persoanele toxice

Este primul și poate cel mai util sfat: elimină din viața ta persoanele toxice, care te încarcă cu energie negativă. Încearcă să le eviți cât poți de mult. Pentru că sunt oameni care, fără să conștientizeze neapărat, îți fac rău. Sunt acele persoane care te atrag în tot soiul de discuții inutile și fără rost, certărețe, critice, care văd mereu doar partea goală a paharului, oameni triști, anxioși la rândul lor, care nu se integrează, egoiști poate sau pur și simplu extrem de acaparatori sau posesivi. Tu nu ai nevoie să fii secată de energie. Dimpotrivă! Ai nevoie lângă tine de oameni optimiști, veseli, de încredere, oameni pe care te poți baza, și care scot din tine ce este mai frumos, care te ajută să crești și să te dezvolți. 

Fă-ți o listă cu numele celor în compania cărora nu te simți deloc în largul tău și pur și simplu exclude-i din viața ta. Fără milă!

Fii dispusă întotdeauna să cunoști oameni noi

Nu te retrage, nu fugi din fața lumii, nu te ascunde într-un cotlon întunecat, căci izolarea aceasta nu-ți va face deloc bine. Dimpotrivă. Vei ajunge o persoană singură, fără prieteni, care nu are încredere în nimeni și trăiește mereu cu teama că va fi dezamăgită. Încearcă să cunoaști oameni noi, să-i alegi pe cei care merită, încearcă să primești cu brațele deschise orice schimbare în viața ta căci oportunitățile pot apărea când nici nu te aștepți. Viața însăși este o provocare așa că înarmează-te pentru a-i face față. Fii deschisă tuturor oportunităților, dar învață întotdeuna din greșeli! Asta înseamnă să fii atentă, să ai grijă în cine investești suflet și emoții, nu te arunca niciodată cu capul înainte și învață să judeci lucrurile cât mai obiectiv. 

Câteva momente pentru tine

O oră, două pe zi ar trebui să fie numai ale tale. Este acel timp pe care îl petreci după bunul plac și nu după cum trebuie sau spun alții că trebuie. Bucură-te, deci, de ceea ce-ți face plăcere. Pot fi lucruri banale, nimic ieșit din comun dar care îți încarcă bateriile. Seara, de exemplu, după ce adorm copiii, te poți uita la un film sau poți citi câteva pagini dintr-o carte. Eu, de exemplu, am luat la rând toate filmele de pe Netflix. Și îmi place să urmăresc câte câte unul în fiecare seară, după ce îl culc pe Luca. Iar acest obicei atât de relaxant nu ar trebui să deranjeze pe nimeni din familie, căci sonorul nici măcar nu se aude. Pentru asta îți recomand o cască bluetooth care se conectează la televizor. Și da, bine ar fi să vizionezi filmul la TV, căci nimic nu se compară cu un ecran mare. Noroc cu funcția screen mirroring care te ajută să scapi de smartphone sau laptop și să te bucuri de film ca la cinema. 

Însă momentele pe care le păstrezi pentru tine pot fi multe, în funcție de preferințe. Poate îți place să faci sport, să citești, poate ai un hobby care te face să uiți de stres, o pasiune la care te întorci ori de câte ori ai ocazia. Nu contează ce faci, important este să nu uiți niciodată de tine. Dacă tu ești fericită și împlinită, vei avea o familie la fel de fericită.

Învață să oferi bucurie celor din jur

Este incredibil ce satisfacție ai atunci când un gest de-al tău sau un cuvânt aduce fericire și bucurie în sufletul celor din jur! Încearcă să experimentezi astfel de sentimente și vei avea o mare surpriză. Vei constata că de foarte multe ori să oferi un cadou, să spui anumite lucruri la momentul potrivit și persoanelor potrivite, te ajută să te cunoști mai bine pe tine însăți, te ajută să-ți vindeci anumite răni, să uiți și să ierți. Este incredibil ce sentiment de ușurare te copleșește atunci când ierți anumite lucruri sau măcar reușești să treci peste ele! Fă tu primul pas în relația cu cei din jur și vezi ce se întâmplă!

Lasă trecutul în urmă

Trecutul nu poate fi uitat și nici renegat. În schimb, ți-l poți asuma cu bune și rele. Încearcă să te împaci cu el și mergi mai departe, privește spre viitor. Căci niciodată nu e prea târziu să faci alegeri bune sau să iei decizii potrivite. Ce-a fost, a fost..Nu mai poți schimba nimic. Însă, poți construi ceva nou de acum încolo. Canalizează-ți energia spre lucruri noi, confecționează-ți visuri noi și privește către idealuri noi. Învață din trecut, dar trăiește pentru viitor. 

Cere-ți iertare și învață să ierți

Dacă știi că ai greșit în fața cuiva, cere-ți iertare. În același timp, învață să ierți și tu la rândul tău. Te vei simți foarte ușurată, foarte liniștită și împăcată atunci când vei renunța la supărare, la furie și resentimente. Chiar dacă nu-ți dai seama, acesteate macină lent, încet, nu te lasă să te bucuri de viață. Vei avea mereu o piedică în calea fericirii. Iartă-i pe cei din jur nu pentru ei – dacă știi că nu merită – ci pentru tine!

Bucură-te de lucruri mărunte

O plimbare alături de un prieten drag, o discuție despre nimic cu mama sau tata, o ieșire de-o zi la munte, la un picnic la iarbă verde…Cumpără-ți într-o zi un buchet de flori, bucură-te de gustul fin al unei prăjituri cu ciocolată, cumpără-ți o pereche de pantofi, o rochie sexy, pregătește o cină specială pentru iubitul tău sau fă o baie relaxantă plină cu spumă și arome. Nu-ți refuza nimic din ce te face fericită, din ce-ți face plăcere și îți aduce bucurie!

Fă o schimbare în viața ta

O schimbare radicală, ceva ce ți-ai dorit mereu dar nu ai avut curaj, timp sau energie să faci. Caută-ți un job nou, dezvoltă-ți propria afacere, fă un copil, adoptă unul, ia-ți un animal de companie, mută-te în altă țară sau în alt oraș, înscrie-te la cursuri de perfecționare, ia-ți o diplomă, înscrie-te la școala de șoferi…mută-te la țară, călătorește la Polul Nord sau în jurul lumii! Ți se par idei trăsnite? Poate sunt, poate nu. Însă niciodată să nu trăiești cu regretul că nu ai făcut ceva din ce ți-ai dorit, deși ai fi putut s-o faci. Este adevărat că uneori este prea devreme, alteori nu este momentul însă…de cele mai multe ori, din păcate, ajunge să fie prea târziu. 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns