Sfaturi ca să elimini mirosul urât din frigider

Sfaturi ca să elimini mirosul urât din frigider

De fiecare dată când deschizi frigiderul simți un miros neplăcut de mâncare și umezeală, care îți invadează bucătăria și apoi întreaga locuință? Este cazul să înveți cum să depozitezi corect alimentele dar, mai întâi, trebuie să cureți și să dezinfectezi aparatul frigorific. Iată ce trebuie să faci și cum te ajută odorizantele naturale!

Scoate alimentele din frigider

În primul rând, după ce ai scos frigiderul din priză, va trebui să să-l golești de alimente, fructe și legume, sticle, borcane și alte recipiente pe care le ții, de obicei, la rece. Acum, pentru că afară este destul de frig, poți depozita mâncarea în balcon, pentru a evita alterarea. Nu de alta, dar curățarea frigiderului îți va lua cel puțin o oră. Ce este de aruncat, aruncă, ce este de păstrat, pune la rece pe pervaz sau, cum spuneam, în balcon.

Scoate grilajele, rafturile și alte accesorii

Rafturile din sticlă sau plastic, grilajele, lădițele, lada pentru legume, suporturile pentru ouă trebuie scoase și spălate foarte bine. Folosește un burete și detergent de vase, apoi șterge surplusul de apă cu șervete din hârtie absorbante. După ce ai terminat această operațiune, înmoaie un alt burete într-o soluție din oțet de mere și apă sau bicarbonat de sodiu și apă. Șterge din nou, iar apoi usucă-le cu șervete din hârtie absorbante. Oțetul și bicarbonatul vor elimina în totalitate mirosul neplăcut.

curatare frigider cefacemimi.roCum cureți frigiderul

Cu un burete înmuiat în apă și detergent de vase, curăță interiorul frigiderului: șterge petele de mâncare, de ulei, lichidele scurse din fructe și legume, eventualele urme de mucegai. Cu apă curată, îndepărtează detergentul, iar apoi, folosind șervete din hârtie absorbante elimină umezeala și picăturile de apă. Următorul pas? Va trebui să scapi de mirosul neplăcut. Poți opta pentru oțet de mere, bicarbonat de sodiu sau zeamă de lămâie. Aceste produse naturiste sunt odorizante naturale, deci, folosește-le cu încredere! Prepară o soluție folosind unul dintre ingredientele de mai sus și șterge interiorul și ușa frigiderului cu o cârpă curată.. La sfârșit, nu trebuie decât să pui la locul lor rafturile și lădițele.

lamaie cefacemimi.roPăstrează aerul curat și proaspăt

Ai spălat, ai curățat, ai îndepărtat resturile alimentare și petele de mâncare. Acum, va trebui să faci în așa fel încât să păstrezi în interiorul frigiderului un aer curat și prospăt, orice ai depozita la rece. În primul rând, trebuie să știi că alimentele și mâncarea gătită se depozitează în recipiente închise ermetic. Păstrează în caserole brânzeturile, carnea prăjită, chiftelele etc. Oalele în care ții supa, ciorba și felul doi trebuie să fie prevăzute cu capac. Fructele se țin pungi din hârtie, pentru a împiedica mucegăirea. Atenție! Verdețurile și legumele nu se spală dacă vrei să le ții la rece! După ce ai pus mâncarea în frigider, iată ce produse naturale trebuie să folosești pentru un miros plăcut:

– taie o lămâie pe jumătate și așaz-o pe un raft;

– ține în frigider un recipient cu cafea proaspăt măcinată, bicarbonat de sodiu sau cuișoare;

– pune pe unul dintre rafturi batoane de vanilie sau scorțișoară.

femeie frigider cefacemimi.roCum se depozitează corect alimentele

Pentru a evita s-o iei de la capăt cu curățenia peste o săptămâmă, va trebui să știi cum să depozitezi corect alimentele în frigider. Sfatul nostru: folosește recipiente din plastic și pungi de plastic ce se închid ermetic și pungi de hârtie! Mâncarea gătită se pune în recipiente închise ermetic. În acest fel, frigiderul nu va mai fi invadat de mirosuri de ceapă, usturoi sau diferite prăjeli. Legumele și fructele se pun, nespălate, în pungi de hârtie (pungile din plastic transpiră și favorizează alterarea și mucegăirea produselor). Va trebui să ai caserole și pentru depozitarea brânzeturilor – acestea degajă un miros specific. De asemenea, mare atenție la lichidele care se pot scurge din diferite alimente: fructe, anumite legume și carne. Și încă un sfat: folia de aluminiu nu are ce să caute în frigider pentru că este periculoasă pentru sănătate! Conține elemente toxice care se pot transfera în alimente și te poți îmbolnăvi!  Nu umple frigiderul până la refuz, deoarece va consuma multă energie, iar factura la lumină va fi mai mare. În plus, anumite alimente nu se țin la rece: uleiul, bulionul și pasta de tomate, cartofii, ceapa, roșiile, pâinea, mierea, usturoiul.

COMENTARII

Lasă un răspuns