Sfaturi ca să păstrezi fursecurile crocante

Sfaturi ca să păstrezi fursecurile crocante

0 3940
Fursecuri crocante

De multe ori, când facem fursecuri, după o zi sau două, acestea se înmoaie din cauza umidității din bucătărie sau pentru că nu le depozităm corect. Ce este de făcut? Sunt încă proaspete, așa că nu ne lasă inima să le aruncăm! Iată ce trebuie să faci ca să păstrezi fursecurile crocante cât mai mult timp! 

Nu le acoperi cât sunt calde!

După ce ai scos fursecurile din cuptor, când le așezi pe tavă nu le pune unele peste altele! Fiind fierbinți, se vor înmuia. Același lucru se va întâmpla și dacă acoperi tava cu un capac sau un prosop. Așteaptă pâne ce fursecurile se răcesc foarte bine și abia apoi le poți depozita în recipiente cu capac sau în pungi de hârtie.

Ambalează-le în pungi de hârtie!

Punga de hârtie va absorbi umezeala din încăpere și va păstra fursecurile crocante. O pungă din plastic, pe de altă parte, va „transpira”, iar dulciurile tale se vor înmuia.

Nu le ține în frigider!

Și în frigider este umezeală, așa că nu este recomandat să ții aici fursecurile. Deși, de multe ori avem tendința de a ține la rece orice aliment, în cazul fursecurilor este o greșeală.

Fursecurile sunt deja moi? Uite ce trebuie să faci!

Pe o tavă din plastic așază câteva prosoape absorbante, iar apoi pune fursecurile. Acoperă-le cu un alt prosop absorbant și introdu tava în cuptorul cu microunde, timp de un minut. Apa pe care au absorbit-o se va evapora, iar dulciurile își vor recăpăta textura crocantă pe care au avut-o la început. Dacă nu vrei să folosești cuptorul cu microunde, poți folosi cuptorul clasic. Încălzește-l bine înainte de a introduce tava, așteaptă 5, 10 minute iar apoi scoate fursecurile.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns