7 sfaturi practice ca să cumperi cel mai bun aspirator

7 sfaturi practice ca să cumperi cel mai bun aspirator

aspirator care functioneaza cu apa

Ştim cu toţii: pentru o curăţenie lună, avem nevoie, în primul rând, de un aspirator performant. Însă, în magazine modelele sunt atât de multe, oferta atât de variată şi preţurile atât de diferite încât, de multe ori, ne este foarte greu să alegem. Iată cum să cumperi celm ai bun aspirator pentru locuinţa ta şi ce greşeli să eviţi atunci când te apuci de curăţenie.

aspirator triathlon philips.ro
Sursa: philips.ro

1. Optează pentru modele cu cât mai multe funcţii

Există aspiratoare care au mai multe funcţii şi care te ajută să faci curat mult mai rapid şi mai eficient. De exemplu, noi am găsit pe acest site un produs care care elimină scamele, praful, acarienii, mizeria şi alte impurităţi, dar poate curăţa şi lichidele de pe pardoseală. Mai mult, acest model de aspirator are funcţie de spălare cu şampon.

2. Alege un aspirator cu filtrare prin apă

Aspiratoarele cu filtrare prin apă sunt cele mai indicate dacă vrei să scapi rapid de praful din casă. Iar asta pentru că, odată aspirat, praful ramâne în rezervor, nemaifiind expulzat în aer, aşa cum se întâmplă în cazul modelelor cu sac textil. Însă, acest produs are şi un dezavantaj: este mare, greoi, destul de dificil de manipulat, iar dacă îl răstorni, rişti ca aparatul să nu mai funcţioneze din cauza apei ce ajunge la motor. Dacă reuşeşti să treci peste aceste inconveniente, te vei convinge că aspiratoarele cu rezervor îşi fac cel mai bine treaba.

3. Cumpără de la firme şi branduri de renume

Aspiratorul este un produs care trebuie achiziţionat de la firme şi branduri cunoscute, precum cel de aici, în aşa fel încât să nu ai surprize neplăcute. În caz contrar, s-ar putea să constaţi că ai luat ţeapă. Atâta vreme cât ai ales o firmă specializată în comercializarea produselor electrocasnice, poţi achiziţiona produsul fie din magazinele fizice, fie din cele online fără nici o problemă.

4. Aspiratoarele cu aburi, pentru suprafeţe dure

Probabil că ai văzut în magazine aspiratoare verticale care funcţionează cu aburi. Acestea sunt dedicate suprafeţelor dure din gresie sau marmură. Temperatura ridicată a aburilor elimină şi cele mai rezistente bacterii, dar şi pete de care nu credeai că vei mai scăpa vreodată. Aceste modele sunt folosite pentru igienizare şi pot fi luate în calcul dacă ai copii mici.

5. Atenţie la puterea de aspirare!

Puterea de asiprare este un alt aspect de care trebuie să ţii cont. Cu cât este mai mare, cu atât vei scăpa mai repede, mai rapid şi mai eficient de praf. Însă, nu o confunda cu puterea aspiratorului! Ca să-ţi faci o idee, află că puterea de aspirare poate avea de la 300W până la 500 W, în timp ce puterea aspiratorului este mult mai mare – între 1400 şi 2500 W.

6. Când ar trebui să cumperi un aspirator vertical

În magazine vei găsi aspiratoare clasice, dar şi modele verticale, fără fir. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de dureri de spate sau femeilor gravide. Sunt mult mai uşor de manipulat, iar poziţia corpului tău este mult mai comodă. Practic, nu vei mai fi nevoită să stai aplecată. Modelele verticale sunt excelente dacă vrei să aspiri treptele care duc la etajul casei tale.

7. Ce sunt filtrele HEPA

Alege un model cu filtre HEPA! Acestea captează aproape 99% din cantitatea de praf, impurităţi, acarieni, spori de mucegai, mătreaţă, păr de animale şi paraziţi microscopici care s-au dezvoltat în ţesătura covorului. Acest tip de filtru se schimbă o dată la 6 luni.

Iată ce greşeli faci atunci când dai cu aspiratorul

Goleşti sacul doar când este plin – Deşi multe modele de aspiratoare au o funcţie care te atenţionează când trebuie golit sacul, nu respecţi această regulă. Din comoditate sau pentru că pur şi simplu uiţi. Sacul trebuie golit când se umple trei sferturi. În acest fel, vei evita împrăştierea prafului în aerul din locuinţa ta, apariţia mirosului neplăcut şi vei beneficia de o putere de absorbţie mare. Dacă sacul este plin, aspiratorul va aspira la o putere mult mai mică.

Nu cureţi filtrele – În filtrele aspiratorului rămân particule extrem de mici de praf, acarieni, bacterii, alergeni etc. Filtrele nu trebuie schimbate foarte des, cele HEPA rezistă şi până la 6 luni, însă, din când în când, ar trebui curăţate. Recomandat ar fi să citeşti cu mare atenţie manualul de folosire a produsului şi să respecţi întocmai recomandările producătorului.

 

Nu foloseşti accesoriile cu care e dotat aspiratorul – De obicei, aspiratoarele vin la pachet cu mai multe perii de diferite dimensiuni şi forme: o perie pentru covoare, o perie pentru aspirarea prafului din colţurile camerei, o perie pentru aspirarea lichidelor sau pentru curăţarea saltelelor de pat, canapelelor şi fotoliilor. La nevoie, ar trebui să te foloseşti de aceste mici ajutoare pentru că îţi vei uşura extrem de mult munca.

Nu cureţi periile – În periile pe care le foloseşti la curăţarea covoarelor şi mochetelor si adună praf, păr, scame etc. De fiecare dată după ce ai terminat de aspirat, curăţă-le bine. Le poţi spăla sub jetul de apă sau poţi îndepărta mizeria adunată folosind o perie cu peri aspiri.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns