Sfaturi de călătorie pentru familiile cu copii. Cum te organizezi pentru o...

Sfaturi de călătorie pentru familiile cu copii. Cum te organizezi pentru o vacanță reușită

0 1703
Familie la munte sfaturi de călătorie
Alege cu grijă destinația, în așa fel încât toată familia să se bucure de liniște și relaxare

Să pleci cu bebelușul sau cu un copil mic în vacanță poate deveni o adevărată aventură, mai ales dacă nu-ți faci din timp un plan de bătaie. Iată câteva sfaturi de călătorie pentru familiile cu copii, care te vor ajuta să te organizezi mai bine pentru a avea parte de liniște și momente de relaxare. 

Sfaturi de călătorie pentru familiile cu copii. Destinație, cazare și transport

Vrei să evadezi din oraș undeva la munte sau într-o zonă liniștită, unde să te relaxezi pentru câteva zile împreună cu cei dragi? Pentru a avea parte de momente de neuitat, trebuie să ai grijă în primul rând ca celor mici să nu le lipsească nimic. Dacă ei sunt mulțumiți, întreaga familie va fi mulțumită și fericită. Dacă, dimpotrivă, copiii plâng, se agită, se plictisesc, sunt obosiți și morocănoși poți să spui adio distracției. Apoi, înainte de a pleca în călătorie, fă o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le iei cu tine în bagaj, atât lucrurile tale și ale soțului, cât și ale copiilor: hăinuțe, jucării, mâncare, ustensile de bucătărie, produse de igienă etc. Iată cum să planifici vacanța ca să ai parte de liniște și armonie!

Cum alegi destinația?

Destinația voastră ar trebui să fie undeva cât mai aproape de casă. Pentru două-trei zile de concediu nu este cazul să călătoriți în celălalt colț de țară. Și, pentru că mergi cu copilul sau cu copiii, optează pentru o zonă turistică unde să găsești rapid cazare, unde să existe magazine, farmacii, un spital sau o policlinică. Nu este recomandat să vă izolați pe un vârf de munte sau într-o zonă montană greu accesibilă. Destinația trebuie aleasă și în funcție de vârsta celor mici. Dacă mergi în vacanță cu bebelușul, acesta este prea mic pentru a avea preferințe, însă un copil de de trei, patru ani sau mai mare va avea preferințe. Cel mic își dorește să se dea cu sănuița pe pârtie, să aibă un loc de joacă unde să-și petreacă timpul. Dacă alegi un oraș montan turistic precum Sinaia, Predeal, Bușteni, Azuga, poți da o fugă la Castelul Peleș, la Cascada urlătoarea, la cota 1400. Dacă alegi culoarul Rucăr bran poți vizita castelul bran. Copiii vor fi foarte încântați. 

Unde vă cazați?

Dacă plecați la drum cu un bebeluș, recomandat ar fi să găsești un apartament pe care să-l închiriezi. Aici vei beneficia de tot confortul și vă veți simți ca acasă. Mâncarea pentru un copil mic nu poate fi pregătită decât într-o bucătărie utilată. Nu poți să prepari piureuri din legume, supe, ciorbițe, budinci, omletă și alte astfel de delicatese bebelușești în camera unui hotel. Dacă ai un copilaș mai mare, cu o vârstă de peste trei ani, atunci te poți orienta și către o pensiune dar, atenție, acaută un loc unde să puteți servi și masa. Un hotel ar fi potrivit pentru o familie cu copii mari, care nu fac gălăgie și nu-i deranjează pe ceilalți turiști, care pot mânca mâncare de la restaurant și n u depind de mâncarea gătită de mama acasă precum un bebeluș.

Cum călătoriți în siguranță?

Pentru călătoria cu copilul, va trebui să dotezi suplimentar mașina. În primul rând, vei avea nevoie de un scaun auto – în ideea în care nu ai deja unul, cumpărat chiar la nașterea celui mic. Scaune auto copii 9-36 de ani găsești atât în magazinele online, cât și în cele fizice însă, indiferent de unde ai cumpăra, alege produse de calitate, de la firme cunoscute și evită tot ce este ieftin și nu-ți inspiră încredere. Pentru mașină ai mai putea cumpăra o oglindă retrovizoare care te va ajuta să vezi ce face copilul pe bancheta din spate. În acest fel îl vei supraveghea chiar dacă te afli la volan. Nu uita să schimbi anvelopele autoturismului cu unele de iarnă, dacă mergi la munte sau crezi că te va prinde ninsoarea pe drum. Iar pentru ca cel mic să nu se plictisească, îi poți cumpăra o măsuță specială care se atașează de scaunul auto unde să coloreze , să se joace cu plastelină sau să răsfoiască o carte cu povești. Această activitate îl va ține ocupat o vreme însă se va sătura la un moment dat. Așa că puteți asculta cu toții una sau mai multe povești, poezii sau cântecele. Nu trebuie decât să pregătești un stick special pentru călătorie care să- trezească micuțului interesul. 

Sfaturi de călătorie. Ce să nu uiți acasă

Ca să nu uiți acasă lucruri esențiale, de care ai avea nevoie, fă o listă cu tot ce îți trebuie, ție, soțului tău, dar mai ales copiilor. Gândește-te la toate situațiile neprevăzute care ar putea apărea și care v-ar putea strica distracția. Evident, caută pentru fiecare în parte o rezolvare. De exemplu, te-ai gândit unde va dormi cel mic? Cu voi în pat sau într-un alt pat suplimentar? Sau, poate îi trebuie un pătuț pliant din care să nu cadă. Dacă este mai mărișor, dar stai, totuși, cu teamă că ar putea cădea din pat, cumpără un sistem de protecție care să nu-i permită să se rostogolească mai mult decât este cazul. 

Nu uita să treci pe listă medicamente în caz de urgență atât pentru voi, cât și pentru copii, jucării bebe, olița de noapte, haine cu care copilul merge afară și stă în casă, două pijamale, olița de noapte, ustensilele esențiale pentru prepararea mâncării celor mici și foarte mici: laptele praf, biberoane, încălzitorul de apa, sterilizatorul pentru biberoane.

Alte sfaturi de călătorie: nu uita acasă încărcătoarele pentru telefon, laptopul (dacă intenționezi să-l iei cu tine), mai multe schimburi de haine, două perechi de încălțăminte atât pentru voi, cât și pentru copii, căciuli, fulare și mănuși. Este adevărat că multe dintre aceste lucrușoare pot fi cumpărate și din vacanță și nu ar fi o nenorocire dacă le-ai uita acasă dar…de ce să cheltuiești așa banii?

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns