Ești mireasă? 6 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre...

Ești mireasă? 6 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre ziua nunții

0 5936

De abia aștepți ziua nunții, iar emoțiile cresc pe măsură ce momentul se apropie. Visezi la aceste clipe de când erai mică, când îmbrăcai rochiile mamei, încălțai pantofii ei și-ți imaginai că ești o prințesă. Te-ai pregătit atât de mult pentru acest eveniment încât trebuie să iasă perfect. Hai să revenim însă puțin cu picioarele pe pământ. Pentru că această zi atât de mult așteptată s-ar putea să-ți aducă surprize. Iată ce se poate întâmpla de-ți trece tot cheful!

Ziua nunții se apropie cu pași repezi, iar tu parcă nu mai ai răbdare. De abia aștepți momentul când vei spune „Da” în fața ofițerului stării civile, când vei păși în biserică, când vei dansa valsul mirilor sub privirile încântate ale invitaților. Va fi ziua ta. Ziua în care tu vei fi în centrul atenției, ziua în care vei străluci. Vei trăi momente unice, de care mereu îți vei aduce aminte cu drag, iar emoțiile te copleșesc de pe acum. Știi că nunta ta va fi una de vis, așa cum ți-ai dorit întotdeauna, de mică, iar tu vei fi cea mai fericită femeie din lume. Însă sunt și lucruri pe care nu ți le spune nimeni. Ca să nu-ți umbrească bucuria și entuziasmul.

femeieimbracata in rochie de mireasa

1. S-ar putea să nu-ți mai vină rochia

Nu vreau să te sperii, dar s-ar putea ca în ziua nunții, când îmbraci rochia de mireasă, să constați că îți este largă în zona sânilor sau în talie. Ți-o spun din proprie experiență. Cu vreo două, trei săptămâni înainte de nuntă, oboseala și stresul și-au spus cuvântul, iar emoțiile au devenit copleșitoare. Asta pentru că am organizat singură evenimentul, până la cel mai mic detaliu. Nu mi-am dat seama că slăbisem vreo două kilograme decât în momentul în care am văzut cum cade rochia de pe mine. Am mers la retuș în ultima zi!! Așa că îți dau un sfat. Îmbracă rochia înainte de ziua nunții ca să nu ai surprize.

2. Va fi foarte obositor

În primul rând, trebuie să știi că vei fi foarte obosită și foarte stresată, mai ales dacă mergeți la starea civilă și la biserică în aceeași zi. Imaginează-ți următoarele: dimineața trebuie să te machezi, să te coafezi lejer și să te îmbraci pentru starea civilă. Dupa amiază trebuie să te machezi din nou, să te coafezi din nou și să îmbraci rochia de mireasă pentru a merge la biserică, iar de acolo la restaurant. Seara începe în forță, iar tu va trebui să fii mereu prezentă, activă, să vorbești cu toți invitații, să dansezi cât mai mult, să fii sufletul petrecerii. Nu mai punem la socoteală ședința foto  din parc și sutele de fotografii ce-ți vor fi făcute pe parcursul întregului eveniment. Nu contează că te dor picioarele, te doare spatele, ești obosită și ai vrea să te relaxezi puțin. Va trebui să fii mereu cu zâmbetul pe buze. După un astfel de maraton, vei fi epuizată și vei avea nevoie de cel puțin o zi de odihnă și relaxare. Știu, la cum ți-am prezentat lucrurile ai spune că nunta este un chin și o povară. Nici vorbă! Am vrut doar să punctez și câteva aspecte mai puțin plăcute. Ca să știi la ce să te aștepți.

cuplu mire si mireasa

3. Nu vei avea timp să stai cu soțul tău

Să nu ai impresia că la nuntă vei avea foarte mult timp la dispoziție să stai cu soțul tău și să vă giugiuliți ca niște porumbei îndrăgostiți. Nu. Va trebui să vorbești cu toată lumea, cu toți invitații, să nu se simtă nimeni neglijat. Va trebui să poposești pe la fiecare masă, să schimbi câteva vorbe cu cei prezenți, să-i faci să se simtă bine și în largul lor. Dansul mirilor va fi unul dintre puținele momente petrecute împreună cu soțul tău. Pentru că apoi va trebui să dansezi cu nașul, frații, verii, bunicii, unchii, prietenii etc. Iar soțul tău cu majoritatea femeilor. Bine..dacă aveți 200 de invitați, puțin probabil să-i dați gata pe toți… Nu uita nici de faptul că, la un moment dat, cineva te va fura – conform tradiției – și iată alte ore petrecute departe de soțul tău. Și să nu ai impresia că dimineața, când ajungeți acasă, vă veți bucura unul de celălalt. Nu. Pentru că veți cădea amândoi lați de oboseală și veți dormi 12 ore.

trei femei in pantofi la nunta

 

4. Ia la tine încălțăminte de schimb!

Este absolut obligatoriu să ai la tine încă o pereche de pantofi comozi, cu talpă mai joasă. Statul în picioare și dansul pe tocuri va fi un chin. Spre dimineață poți renunța la stiletto și poți încălța liniștită niște balerini. Dacă ai rochia lungă, nimeni nu va observa diferența. Încălțămintea de schimb te va scoate din mare impas și în situații total neprevăzute. Te-ai gândit vreo clipă că tocul sandalelor pe care le porți s-ar putea agăța în mocheta de pe jos? Sau că în timp ce dansezi ai putea aluneca pe podeaua din marmură? Sau poate că pantofii tăi cei noi îți vor provoca bătături și chiar răni la picioare.

cameraman

5. Vei fi filmată și fotografiată tot timpul

Pe tot parcursul nunții va trebui să zâmbești, să fii veselă, să râzi, să ai grijă la cum dansezi, la cum vorbești, la cum mănânci sau bei apă. Pentru că vei fi fotografiată și filmată. Deci, trebuie să dai bine în fața camerei. Este stresant să te tot autocenzurezi, dar nu ai ce face…Deci, nu-ți sufla nasul la masă, nu te scobi în urechi, nu te scărpina în cap. Abține-te de la gesturi deplasate sau foarte teatrale. Mergi drept – încearcă să nu stai cocoșată – mănâncă încet, cu mișcări fine și delicate. Ai grijă să nu te îneci cu alimente sau lichide, iar apoi să te vezi în film roșie la față ca racul și cu ochii scoși din orbite, tușind isteric. Nu vorbi cu mâncarea în gură, nu râde cu mâncarea în gură. Verifică din când în când machiajul și coafura. Să nu te trezești mai apoi că aveai ruj pe dinți sau cocul stătea într-o parte. Evită să mănânci alimente care îți pot rămâne printre dinți. Sau măcar folosește din când în când o oglindă mică să te asiguri că totul este în regulă. Echipa foto-video care te va asista la eveniment va edita imaginile și va renunța la cele care te dezavantajează, însă nu te baza numai pe asta! O fotografie poate fi retușată, însă un video nu prea…

pantofi de mireasa

6. Ce conține trusa de prim ajutor

Trusa de prim ajutor a miresei trebuie să conțină ace, ață, bolduri, ace de siguranță, plasturi, discuri demachiante, agrafe de păr, o forfecuță, un spray fixativ, șervețele uscate și umede, pudră pentru fixarea machiajului. Poate ți se va rupe rochia și vei dori s-o coși pe ici pe colo. Poate se întâmplă vreun incident neplăcut și vei avea nevoie de ace de siguranță cu care să prinzi trena. Poate te bat pantofii și vei avea nevoie de plasturi sau te vor durea picioarele iar niște discuri demachiante, pufoase, din bumbac, așezate sub călcâi vor fi tot ce-ți dorești pe lumea asta. În trusa de prim ajutor trebuie să mai ai încă o pereche de dresuri, rujul și parfumul – dacă vei avea nevoie să-ți reîmprospătezi look-ul.

Sursa foto: Pixabay, Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns