Sfaturi pentru o manichiură perfectă ca la salon

Sfaturi pentru o manichiură perfectă ca la salon

0 288
sfaturi manichiură
Pentru o manichiură perfectă nu e obligatoriu să mergi mereu la salon.

Sfaturi manichiură. Poate nu ai mereu timp să ajungi la salon pentru a-ți face unghiile, însă asta nu înseamnă că nu poți avea o manichiură perfectă și ca la carte. Cu puțin ajutor și puțină inspirație poți să te ocupi de asta chiar singură, la tine acasă! Iar odată ce te-ai prins cum stă treaba vei vedea că e chiar foarte simplu!

În timp ce pentru manichiura semipermanentă și unghiile cu gel trebuie să te adresezi unui profesionist, manichiura clasică nu ar ar trebui să-ți dea mari bătăi de cap și nici să te scoată din casă.  Motivul? Ți-o poți face singură și, mai mult, ar putea arăta chiar ca la salon!

Sfaturi manichiură. Cum îndepărtăm cuticulele 

Cuticulele, adică acea pieliță care crește la baza unghiei trebuie îndepărtată, însă acest proces trebuie efectuat cu mare grijă. Pentru început, ține mâinile într-un vas cu apă călduță și așteaptă câteva minute până se înmoaie cuticulele. Șterge-te cu un prosop moale și curat, iar apoi, cu un bețișor de bambus special, împinge cuticula către baza unghiilor. Folosește mișcări delicate și nu forța. Ai putea să te rănești, iar acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim. 

Odată împinse și dezlipite de pe unghie, cuticulele vor fi foarte ușor de îndepărtat. Poți folosi o forfecuță pentru cuticule sau o freză specială. Iar dacă nu ai un astfel de produs, poți folosi chiar pila de unghii. Atenție însă să nu pilești patul unghiei, ci doar pielițele. 

Ce formă se potrivește cel mai bine unghiilor tale?

Unghiile pot fi tăiate cu forfecuța de unghii însă dacă vrei să le lași mai lungi atunci trebuie să le pilesti. În primul rând, mișcarea ar trebui să fie doar într-o singură parte. În al doilea rând, încearcă să le dai unghiilor, din piă, o formă ovală, rotundă sau pătrată cu colțuri rotunjite sau poți opta pentru stilul balerină. Forma ovală sau rotundă vor creea senzația de degetele fine și lungi și se potrivesc unor unghii scurte. Forma de migdală însă cere unghii mai lungi, dar nu exagerat. Unghiile pătrate sunt foarte elegante, se potrivesc unghiilor scurte sau de mărime medie și sunt foarte ușor de întreținut. În ceea ce privește stilul balerină, acesta este destinat unghiilor lungi și foarte lungi, în general cele cu reconstrucție din gel. 

Folosește o bază și un top coat

Iată că ne apropiem de final..ai îndepărtat cuticula, ai pilit unghiile și le-ai dat o formă. Ce urmează? Aplicarea unui rubber base care să întărească unghiile, să le protejeze și să prevină transferul de pigmenți pe care îi conține oja. Acest produs este recomandat mai ales persoanelor care unghii subțiri, sensibile, fragile, casante și care se rup frecvent. Nu sări peste această etapă, căci este extrem de importantă. Atât de importantă încât ar putea face diferența dintre o manichiură la salon și una acasă. 

sfaturi manichiură
Alege culori care te reprezintă, în care îți regăsețti personalitatea. Anul 2023 este anul libertății depline

Aplică apoi două straturi fine de lac de unghii în culoarea dorită, iar la final două straturi de top coat. Încă un produs absolut obligatoriu, fără de care manichiura nu este completă. Motivul? Acest produs va conferi un luciu aparte nuanței alese și va proteja lacul care va rezista timp îndelungat fără să se zgârie, fără să sară de pe unghie sau să devină mat.

Ce produse ar trebui să folosim

Folosește numai produse de calitate, achiziționate din magazine de profil, de la firme și branduri cunoscute. La fel ar trebui să procedezi și în ceea ce privește trusa de manichiură. Motivul? O forfecuță ieftină și, prin urmare, de calitate slabă nu va tăia perfect cuticulele. Acestea vor arăta zdrențuite sau franjurate. În schimb, poți cumpăra freze electrice pentru unghii sau chiar un kit complet pentru unghii false, dacă te-ai săturat de manichiura clasică și ai vrea să încerci ceva nou. Indiferent ce alegi, investește în frumusețea ta și ia numai produse de calitate. 

Sfaturi manichiură. Ce culori se poartă în 2023

În anul care vine se poartă culorile metalice, nuanțele cromate, rozul puternic, ciclame, culoarea alb-lăptos, roșul- vampir dar și manichiura french, cu deosebirea că acum linia albă este colorată. Imprimeurile pe unghii sunt în trendurile anului 2023 dar și aplicațiile: strasuri, mărgele, perle etc. 

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns