Sfaturi pentru o vacanță de iarnă reușită. Trei reguli de aur

Sfaturi pentru o vacanță de iarnă reușită. Trei reguli de aur

0 1871
Pentru un Crăciun de poveste și o vacanță de vis, trebuie să ai în vedere câteva detaii foarte importante

Ai făcut, probabil, toate pregătirile pentru vacanța de iarnă. Poate vei pleca la munte, într-o zonă pitorească din România, sau poate vei alege o destinație exotică. Poate îți dorești un city break la Paris, Viena sau Amsterdam sau vrei să-ți petreci Crăciunul și Revelionul la malul mării. Indiferent de destinație, va trebui să ai în vedere trei mari aspecte care îți garantează o vacanță reușită.

barnat care semneaza un document
O asigurare medicală te-ar putea scuti de neplăceri

Fă-ți o asigurare medicală! Ar putea să-ți salveze bugetul

Dacă pleci în Austria la ski, sau îți dorești o escapadă într-o metropolă europeană, ar trebui, pentru siguranța ta financiară, să îți cumperi o asigurare de sănătate pentru călătorie. În acest fel, în cazul în care vei avea nevoie de asistență medicală de urgență, nu va trebui să cheltuiești o avere. Nu ai de unde să știi ce se poate întâmpla atunci când te afli departe de casă: o toxiinfecție alimentară, o răceală, o durere de dinți sau chiar o luxație sau o fractură – dacă ești un împătimit al skiului. Este adevărat că agențiile de turism – dacă ai cumpărat o vacanță pentru Crăciun sau revelion 2020 în străinătate – îți cer obligatoriu și asigurarea de sănătate. Însă, dacă alegi să pleci pe cont propriu, va trebui să te gândești de două ori înainte…ori achiziționezi o asigurare medicală, ori mergi la risc.

geamantan albastru si pasaport
În anumite țări, este necesar să prezinți pașaportul

Toate documentele la tine

Înainte de a pleca de acasă, verifică dacă ai la tine doate documentele care ți-ar putea fi necesare la frontieră sau în țara în care călătorești: actele mașinii – dacă alegi să călătorești cu mașina proprie – polița RCA, roviniera sau vinieta, cartea de identitate a ta și a fiecărui membru al familiei tale, pașaportul, pașaportul copilului, sau cel al animalelor de companie. Ai mare grijă dacă dorești să călătorești împreună cu animalul de companie pentru în anumite țări există o lege foartestrică în ceeace privește deținerea anumitor animale. De exemplu, să deții un dihor, chiardacă este decasă – poate fi ilegal și s-ar putea să ai probleme. Înainte de a pleca din România, asigură-te că țara în care dorești să călătorești permite deținerea acestor animale.

O listă bine întocmită te va ajuta să îți organizezi bugetul până la ultimul leu

Organizează-ți bugetul

Bugetul pe care l-ai alocat vacanței de iarnăp nuînseamnă doar prețul achiziționării ei sau prețul pe care îl plătești pentru cazare, masă și transport. Bugetul include și banii pecare îi vei cheltui odată ajuns la destinație, dar și pe drum. Ia în calcul orice cheltuială, cât de mică ar fi pentru că, dacă suntmulte, se vor adună iar la final vor conta pentru buzunarul tău. Recomandat ar fi să întocmești o listă foarte elaborată în care să notezi cât mai concret sumele pe care va trebui să le dai pentru transport dus și întors, o eventuală cazare peste noapte într-o țară sau regiune vecină – pentru odihnă – pretul pentru fiecare vinietă cumpărată din fiecare țară pe o tranzitezi, sumele pentru mâncare, apă și băuturi răcoritoare, pentru souveniruri, pentru evenbtuale cumpărături și cadouri, banii pentru bilete de metrou, mijloace de transport în comun, muzee și alte obiective turistice pe care vei dori să le vizitezi. Ia în calcul și suma de bani pe care ai putea să o cheltuiești pe medicamente sau dispozitive medicale.

Sursa Pixabay 

 

Citește și: 18 lucruri uimitoare pe care nu le știai despre Londra

Ți-a plăcut articolul? Dă-ne like pe Facebook!

COMENTARII

Lasă un răspuns