Sfaturi pentru piele și ten. Cum ne protejăm iarna
Sfaturi pentru piele și ten. Când afară este frig și umezeală mâinile sunt cele mai afectate de vremea rea. Iar dacă ai o piele sensibilă sau uscată atunci riscul apariției unor afecțiuni dermatologice este și mai mare. Iritații, roșeală,mâncărimi, piele descuamată, aspră la atingere..iată doar câteva dintre simptomele cele mai frecvente pe care ai putea să le experimentezi iarna. Și, cum mâinile sunt cartea de vizită a oricărei femei, probabil că vei încerca să remediezi cât mai urgent problema. Ce ai de făcut?
Hidratează, hidratează, hidratează!
În primul rând, folosește o cremă puternic hidratantă. Optează pentru produse de calitate și fără miros. Mirosul presupune existența unor ingrediente chimice, iar chimicalele nu sunt foarte bine tolerate de pielea sensibilă. Alege produse din gama dermatocosmeticelor. Cei de la Cerave de exemplu au o mulțime de produse destinate tenului sensibil, loțiuni și creme care pot fi folosite pentru mâini, față și corp. Și sunt destinate inclusiv copiilor.
Consumă cât mai multă apă
Dacă ai bifat această etapă, trebuie să știi hidratarea nu se obține doar prin folosirea cremelor, ci și printr-un consum mare de apă. Dacă nu poți să bei zilnic doi litri, nu te alarma. Bea cât poți. Și, pentru rezultate bune în timp, adaugă în apă suc de lămâie. Vitamina C va stimula producția de elastină și colagen, iar pielea îți va recăpăta fermitatea, va avea un aspect neted și catifelat. Poți să consumi și ceaiuri din fructe de pădure, merișoare, cătină sau măceșe. Sau, aduagă în apă suc de pătrunjel, deoarece conține o cantitate mare de vitamina c.
Sfaturi pentru piele și ten. Evită săpunurile dure
Și produsele de igienă îți pot afecta într-un mod negativ pielea mâinilor, iar asta se întâmplă mai ales în sezonul rece. Chiar dacă dezinfectează foarte bine, săpunurile puternice, foarte dure, usucă excesiv și pot provoca în unele cazuri iritații serioase. Optează pentru produse cu ph apropiat de cel al pielii, care au printre ingrediente aloe vera, miere, ulei de cocos sau avocado. De asemenea, evită soluțiile dezinfectante, acele sprayuri cu pulverizator care vin la pachet și cu efecte mai puțin plăcute precum roșeață, iritații, mâncărimi, piele aspră și crăpată. Virușii și bacteriile pot fi ținuți la distanță printr-o igienă corectă și riguroasă.
Atenție la detergenți și alte chimicale
Evident că detergenții de rufe, de vase, cei pe care îi folosești la spălat gresia, faianța, produsele electrocasnice și cele sanitare afectează pielea sensibilă. Iar odată ce ai expus-o și la temperaturi scăzute…să nu te mire dacă vei ajunge la medic. Frigul favorizează apariția unor afecțiuni dermatologice care, multe dintre ele, au nevoie de un tratament pe bază de antibiotic. Asta pentru a preîntâmpina eventualele infecții.
Poartă mănuși când ieși afară
Pentru mâini catifelate și o piele sănătoasă nu uita să porți mănuși. Chiar dacă de multe ori ți se pare că nu ai avea nevoie de ele. Optează pentru mănuși pufoase, moi, care-ți dau senzația de confort, dar mai ales de căldură. Mănușile din piele te feresc de vânt, un alt factor care agravează problemele dermatologice existente dar poate provoca și unele noi. Iar mănușile groase din lână țin de cald.
Și încă un sfat: nu ieși afară, în frig, cu mâinile ude sau imediat după ce te-ai spălat pe mâini. Porii sunt deschiși iar pielea este foarte vulnerabilă.
Sfaturi pentru piele și ten. Îngrijește cuticulele!
Dacă nu înțelegi de ce îți dăm acest sfat, hai să explicăm puțin cum stau lucrurile. Expuse frecvent temperaturilor scăzute, umezelii și vântului cuticulele se vor usca și mai mult. Iar dacă nu sunt tăiate de ceva vreme, te-ai putea trezi cu ele crăpate. Iar senzația nu este deloc una plăcută. Dimpotrivă. Pot apărea chiar răni la baza unghiei care sunt destul de dureroase și se pot infecta foarte ușor. Prin urmare, păstrează unghiile curate și nu încerca să rupi pielițele dacă apar. Vei sângera, cel mai probabil.
Consumă alimente bogate în vitamine
Pentru o piele sănătoasă și un ten strălucitor, plin de vitalitate, luminos și tânăr trebuie să consumi anumite vitamine, minerale și nutrienți, Vitamina C, vitaminele A și E, dar și antioxidanți precum betacarotenul, seleniu dar și compuși precum uree, glicerină și acid lactic.
Poți lua suplimente alimentare sau poți lua aceste elemente din ceea ce mănânci zilnic. Ca o regulă generală fructele și legumele sunt cele mai recomandate atunci când vine vorba despre a-ți păstra sănătatea pielii și a tenului. Fumatul,în schimb, consumul de alcool, poluarea, chimicalele din produsele de machiaj sau cele cosmetice…procedurile cosmetice dese dar și invazive, realizate incorect, îți pot afecta pielea ireversibil.
Sursa foto: Pexels