Spectacolele lunii decembrie 2015: rock simfonic, teatru, muzică clasică, jazz și colinde

Spectacolele lunii decembrie 2015: rock simfonic, teatru, muzică clasică, jazz și colinde

0 1826

Finalul lunii decembrie aduce pe scenele bucureștene artiști de notorietate, autohtoni și internaționali, apreciați de căutătorii de concerte sau spectacole de teatru de calitate. Iată unde putem merge și ce putem viziona în preajma sărbătorilor de iarnă!

IRIS si cristi minculescuROCKCOLINDE cu IRIS și Cristi Minculescu

În topul preferințelor se situează revenirea legendarului Cristi Minculescu alături de trupa Iris în concertul RockColinde care va avea loc marți, 22 decembrie, la Sala Palatului din Capitală. Invitații speciali ai serii, soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin și band-ul său (Ionuț Micu – tobe, Andrei Bălașa – chitară și Mircea Muntenița – bas) și Orchestra Simfonia București sub bagheta dirijorului Florin Totan, garantează fanilor atmosfera unei seri de neuitat. RockColinde Simfonic reprezintă, în același timp, celebrarea evenimentului de succes ”Athenaeum Live”, susținut în urmă cu 15 ani pe aceeași scenă.

Johann Strauss EnsembleVals Vienez cu orchestra Johann Strauss Ensemble

Cele mai frumoase valsuri vieneze vor răsuna luni, 21 decembrie, pe scena Teatrului Național București, în interpretarea celebrei orchestre Johann Strauss Ensemble sub conducerea carismaticului Russel McGregor. Muzicienii austrieci revin la București pentru al 11-lea an consecutiv, înregistrând un nou record de audiență. Concertul „Best of Viena” va fi susținut în cadrul a două reprezentații sold-out, de la orele 17.30 și 20.00.

adrian naidinColinde pe ritmuri de jazz cu Adrian Naidin

Seara de luni, 21 decembrie, le aduce iubitorilor de colinde jazz un concert inedit susținut în maniera inconfundabilă a nonconformistului muzician Adrian Naidin. La numai 8 zile de la anunțul concertului „Măturătorii Raiului”, de  la sala Studio a Teatrului Național București, admiratorii artistului au epuizat biletele în totalitate. Astfel, organizatorii au decis să programeze cea de-a doua reprezentație, în aceeași seară, începând cu ora 21.15.

florin piersic jrFlorin Piersic jr. în „Freack Show”

„Freack Show”: One-man-show-ul cu Florin Piersic jr. va fi prezentat pe 28 decembrie la Teatrul Național București – Sala Pictura. Realizat după un material scris de Florin Piersic jr, în regia și interpretarea sa, Freak Show este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore. Cei prezenți vor avea ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. Miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător de film sau profesor – acestea sunt doar câteva dintre cele 13 personaje pe care Florin Piersic jr. le va aduce în lumina reflectoarelor.

Așadar, programul cultural bucureștean din preajma sărbătorilor de Crăciun se evidențiază prin diversitate pornind de la teatru, muzică clasică și ajungând până la rock-simfonic.

COMENTARII

Lasă un răspuns