Stai la curte? Sfaturi utile ca să decorezi terasa casei

Stai la curte? Sfaturi utile ca să decorezi terasa casei

amenajare terasa
Terasa poate fi amenajată pentru a te bucura de aer liber în orice anotimp

Terasa locuinței tale – fie că stai la casă, într-o vilă sau într-un apartament generos, poate fi transformată într-un adevărat colț de rai. Și nu ai nevoie de sfatul unui designer sau de cine știe ce decorațiuni sofisticate. Iată câteva sfaturi de care să ții cont și care te vor ajuta să decorezi ca un adevărat profesionist și să te bucuri de relaxare chiar și în sezonul rece!

Este foarte important, înainte de a începe amenajarea și decorarea terasei, să stabilești exact care va destinația acestui spațiu. Cum îți vei petrece timpul aici?  Va fi locul tău de refugiu sau, dimpotriva, zona în care se vor aduna laolaltă rudele și prietenii? Te vei relaxa și îți vei aduna gândurile aici sau va fi un spațiu destinat petrecerilor, distracției și grătarelor alături de cei dragi? Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de un aspect foarte important: copiii dar și animalele de companie pe care le ai. Și încă ceva: probabil că îți dorești să te bucuri de aer proaspăt și pe timp de iarnă. Prin urmare, va trebui să ții cont și de acest aspect atunci cand decorezi spațiul. 

Cum decorezi terasa pentru petreceri alături de prieteni

Dacă terasa casei tale va fi un spațiu destinat întâlnirilor cu rudele și prietenii, cu siguranță se va lăsa cu petreceri și grătare. Prin urmare, este obligatoriu să cumperi un grătar de grădină, pentu exterior și ustensile care să te ajute să prepari cele mai gustoase fripturi. Evident, veți mânca tot în aer liber, prin urmare o masă mare, de 8-12 persoane și patru bănci din lemn sunt obligatorii, mai ales dacă spațiul îți permite. Iar pentru zilele ploioase sau foarte însorite, o umbrelă mare este tot ce ai nevoie

Pe jos ar trebui pavat cu dale de piatră, iar zonele verzi – împrejmuite cu borduri speciale. Poți monta, pentru zilele călduroase de vară, un sistem de răcire pe bază de vapori – mai ales dacă vei sta mult în aer liber. Nu uita să cumperi și o piscină gonflabilă! Va fi cvireașa de pe tort care va da tonul distracției în zilele caniculare de vară!

Cum transformi terasa într-o zonă de relaxare

Dacă terasa va fi locul tău de refugiu, unde să te relaxezi și să-ți adun gândurile, unde să savurezi cafeaua de dimineață sau un pahar cu vin seara atunci amenajarea se va face după un alt stil. Cumpără un balansoar în care să te răsfeți, un leagăn gen bancă în care să-ți regăsești copilăria sau un fotoliu de exterior confortabil în care să te afunzi seraă de seară privind apusul. Verdeața, plantele agățătoare, florile parfumate, gazonul, copacii și arbuștii – iată frânturi dintr-o imagine parcă ruptă din rai. Dacă dorești liniște și relaxare, mizează cât mai mult pe natură. Nu decora excesiv căci vei încărca inutil spațiul. Locul tău de relaxare poate fi amenajat într-un pavilion sau sub o umbrelă. 

Cum amenajezi terasa pentru sezonul rece 

Pentru că ne aflăm în plină iarnă și suntem abia la începutul sezonului rece, terasa ar trebui amenajată ținând cont de câteva aspecte esențiale. Va trebui să stabilești cât timp vei petrece în aer liber și ce vei face în tot acest timp. Este important de știut căci, în funcție de asta, vei cheltui mai mult sau mai puțin pe decorațiuni și amenajări. Dacă ai de gând să petreci cât mai mult timp în curte, atunci ar trebui să faci spațiul cât mai confortabil căci în sezonul rece temperaturile pot fi chiar foarte scăzute. 

Cumpără, deci, niște fotolii pe care să le acoperi cu perne de exterior și nu uita să achiziționezi pături groase, din lână. Alege un încălzitor pentru terasă că să ai parte de tot confortul pe care ți-l dorești. Sunt multe modele din care poți alege: sisteme de încălzire cu gaz (natural sau propan), foarte eficiente energetic, echipate cu lampă din fibră de carbon cu raze infraroșii antiscanteie sau încălzitoare de terasă electrice ori cu lemne. De asemenea, poți alege un șemineu exclusivist care asigură o atmosferă plăcută în grădină sau pe terasă. 

Decorează cu ajutorul luminilor

Ce poate fi mai încântător decât să-ți petreci timpul liber seara, în grădină sau pe terasă, la lumina unor becuri de exterior sau chiar aranjamente luminoase? Alături de un pahar cu vin sau o băutură fină, în compania persoanei iubite..sună bine, nu-i așa? Află că poți transforma locul într-un tărâm de basm dacă știi cum să alegi sistemul de iluminat. 

În primul rând, trebuie să iei în calcul mărimea spațiului de care dispui. În funcție de asta, poți monta spoturi încastrate în tavanul fals, aplice sau plafoniere clasice, dar și sisteme de iluminat complexe, activate din telecomandă sau care prezintă senzori de mișcare. De asemenea, poți opta pentru un sistem de iluminat cu panouri solare. 

Dacă dai căutare pe net după cuvintele lumini terasă, vei descoperi o gamă impresionantă de modele dar și oferte atrăgătoare. Vei avea de unde alege!

COMENTARII

Lasă un răspuns