Stilul ombre: tot ce trebuie să ştii dacă îţi vopseşti părul în...

Stilul ombre: tot ce trebuie să ştii dacă îţi vopseşti părul în culoarea lavandei

Pastelurile se află în topul tendinţelor sezonului şi, evident, nu puteau lipsi din paleta de culori şi vopseluri pentru păr. Însă, nuanţele clasice de roz, bleu, mov, verde sunt absolut banale în comparaţie cu superbele irizaţii pe care numai stilul ombre le poate crea. Dacă vrei să ieşi din tipare, îţi poţi schimba radicalul look-ul optând pentru o combinaţie de tonuri violete. Iar dacă respecţi regulile de mai jos, rezultatul va fi unul fabulos!

Pentru cine încă nu ştie, stilul ombre sau în degrade se numără printre cele mai populare, chiar dacă se întreţine destul de greu. Această metodă de vopsire a părului presupune o estompare graduală a culorii de la rădăcină spre vârfuri. Părul tău ar părea decolorat însă, în realitate, hairstylist-ul va lucra foarte meticulos pentru a  ajunge la acest rezultat. Poţi încerca, pentru început, culori naturale precum diferite tonuri de roşcat sau şaten. Apoi, dacă ai curaj, poţi ridica stacheta, mai ales că ai la dispoziţie o mulţime de nuanţe din care poţi alege. Culoarea lavandei, acel lila ce bate înspre volet, este absolut senzaţională, iar efectul va fi unul într-adevăr fabulos. Însă, înainte de a alege stilul ombre şi nuanţa lavandei ar trebui să ştii câteva lucruri foarte importante.

par-vopsit-culoare-lila-14 reguli de aur pentru o culoare perfectă 

  • În primul rând, dacă te-ai decis să-ţi vopseşti părul în culoarea lavandei, va trebui să ştii cum să alegi nuanţa potrivită. De obicei, femeilor cu pielea măslinie sau gălbuie (subtonuri calde) le sunt recomandate tonuri calde de lila sau magenta. Pe de altă parte, dacă subtonul pielii tale este unul rece (ai tenul foarte alb, cu tente albăstrii sau roz, ai ochii verzi sau albaştri) atunci ţi se va potrivi nuanţa clasică de lila sau un violet mai puternic.
  • Culoarea lila păleşte destul de repede, devine din ce în ce mai fadă şi mai diluată, iar asta într-un timp destul de scurt. Este evident că acest lucru te va obliga să mergi mai des la salon pentru reîmprospătarea nuanţei. Dacă ai părul negru sau şaten închis, vei avea nevoie de o decolorare destul de puternică. Şi, după cum bine ştim, acest procedeu de ştergere a pigmenţilor degradează firele. Deci, dacă părul tău este rar, cade, se rupe, firele sunt subţiri şi sensibile, nu este recomandat să-l decolorezi. Prin urmare, vopseaua în tonuri de lavandă sau violet nu este pentru tine.
  • Părul vopsit necesită o îngrijire aparte, mai ales dacă nuanţele pentru care ai optat nu sunt cele naturale. Astfel, specialiştii recomandă folosirea cât mai frecventă a produselor hidratante, dar mai ales hrănitoare precum măşti, loţiuni, seruri etc. În acelaşi timp, ar trebui să renunţi la şamponul pe care îl foloseşti de obicei dacă acesta conţine sulfaţi. Sulfaţii afectează pigmenţii din vopsea şi împiedică secreţia de uleiuri naturale.
  • Adaugă în şamponul pe care îl foloseşti puţină vopsea violet! În acest fel, de fiecare dată când te vei spăla pe cap îţi vei reîmprospăta culoarea părului

par-vopsit-culoare-lila-2-2Cum asortezi culoarea părului cu îmbrăcămintea?

  • Dacă ai părul vopsit în culoarea lavandei – lila – sau ai ales nuanţa mai închisă – violetul – recomandat este să îmbraci haine în diferite tonuri de galben. Aceste culori contrastează plăcut şi îţi vor da aerul unei femei tinere, pline de viaţă, optimiste şi vesele.
  • Dacă îţi doreşti o ţinută sobră, poţi alege produse vestimentare, încălţăminte şi accesorii în diferite tonuri de magenta, indigo sau albastru.
  • Culorile orange şi roşu sunt destul de dificil de asortat cu lila. Un alt sfat: dacă nu eşti sigură de culorile pe care le-ai ales, optează pentru negru, gri sau alb. Merg la perfecţie cu lila şi violet!

machiaj-verde-smaraldCum asortezi culoarea părului cu machiajul

Pentru conturarea sprâncenelor recomandate sunt culorile gri sau gri mai închis. În aceea ce priveşte fardurile, optează pentru tonuri calde de galben sau auriu, care vor mai îmblânzi nuanţa rece a părului. Dacă vrei să ieşi în evidenţă şi eşti o fire mai îndrăzneaţă, poţi opta pentru un machiaj smokey în tonuri de verde smarald. Reguli există şi atunci când alegem rujul. Astfel, dacă nuanţa părului este una rece, foloseşte tonuri de culoare la fel de reci. În acest caz nu se potriveşte, de exemplu, un ruj orange. Însă, dacă ai optat pentru o vopsea în tonuri de liliac mai calde, atunci poţi purta un ruj roşu.

COMENTARII

Lasă un răspuns