Uite cum eviți stresul la locul de muncă! 4 pași de urmat...

Uite cum eviți stresul la locul de muncă! 4 pași de urmat  

0 3199
grafice pe displayul unul laptop

Teama de concediere, orele suplimentare, presiunea de a lucra mereu la nivelul optim își pun amprenta asupra ta. Situația este și mai îngrijorătoare cu cât această stare se prelungește pe termen mediu sau lung. Există însă și soluții pentru a combate stresul profesional. Mimi îți spune cum să-ți faci zilele la locul de muncă cât mai plăcute și cât mai productive! Ascult-o pe Mimi!

Organizează-ți activitatea!

Primul pas este acela de a avea un program de lucru echilibrat care să te ajute să eviți stresul, epuizarea fizică și psihică. Cel mai indicat e să îți planifici activitățile și să le rezolvi în ordinea priorităților. Este adevărat că mereu vor apărea și lucruri neprevăzute, dar cât timp există o structură pe care te poți baza, vei ști mereu care este următorul pas pe care trebuie să îl faci. Dacă nu ai reușit să bifezi toate activitățile, a doua zi trebuie să te asiguri că ai terminat tot ce ți-ai propus în ziua precedentă. Dacă ai responsabilități care îți vor ocupa mult timp, încearcă să le împarți astfel încât să le poți rezolva pe etape. Este vorba, până la urmă, de o bună planificare a timpului tău.

Renunță la perfecționalism!

Nici o decizie, activitate sau situație nu vor fi vreodată perfecte. Renunță așadar la presiunea personală de a face totul perfect. Soluția este să lucrezi în echipă cât mai mult, să nu îți fixezi obiective nerealiste sau care se pot rezolva într-o perioadă foarte lungă de timp.

 

Atenție la cum interacționezi cu colegii

Contează foarte mult și cum interacționezi cu colegii. Dacă te simți copleșită, este recomandat să îți iei câteva minute libere în care să îți limpezești gândurile. Chiar și o plimbare până în alt birou te poate revigora. În același timp, dacă știi când ești copleșită de îndatoririle profesionale  și iei o pauză pentru a-ți reîncărca bateriile, dovedești responsabilitate pentru că, în acest fel, eviți să-ți încarci colegii cu aceeași atitudine negativă și total nepotrivită la locul de muncă.

Fii deschisă către comunicare

Să lucrezi cu teama de a nu fi disponibilizat nu este deloc productiv, iar în scurt timp nu vei mai da randamentul necesar. Este indicat să ai o discuție cu șefii direcți pentru a trasa o listă clară de priorități și obiective. În acest mod, îți îmbunătățești comunicarea cu cei din jur și nu vei fi luată prin surprindere de sarcini neprevăzute.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns