Studiu: Ceaiul verde şi ceaiul negru previn osteoporoza

Studiu: Ceaiul verde şi ceaiul negru previn osteoporoza

În urma unui studiu care a durat 10 ani şi la care au participat peste 1000 de femei, specialiştii au descoperit faptul că ceaiul verde şi ceaiul negru au un rol extrem de important pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos şi previn apariţia osteoporozei.

O ceaşcă de ceai negru – aproximativ 200 ml – conţine între 90 şi 218 mg de flavonoide. O ceaşcă de ceai verde (200 ml) oferă organismului între 48 şi 138 mg de flavonoide. Acestea sunt compuşi chimici naturali, care aparţin familiei polifenolilor, ajută organismul să lupte împotriva afecţiunilor cognitive, ajută memoria, protejează pielea împotriva razelor UV şi previn apariţia bolilor de inimă.

ceai negru 1Risc cu 30% mai scăzut de a suferi de osteoporoză

În urma unui studiu publicat în revista de specialitate „American Journal of Clinical Nutrition”, flavonoizii, care sunt antioxidanţi, au efecte benefice asupra sistemului osos, prevenind fracturile şi apariţia osteoporozei, mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză. La studiu – care s-a întins pe o perioadă de 10 ani – au participat 1.188 de femei de vârste diferite şi condiţie socială diferită. Rezultatul? Femeile care au consumat cel puţin trei ceşti de ceai verde sau negru pe zi au prezentat un risc mai scăzut cu 30% de a suferi de osteoporoză, faţă de cele care au băut mai puţin sau deloc.

ceai verde 1Şi ciocolata neagră previne afecţiunile sistemului osos

„ Să bei trei ceşti de ceai pe zi nu este mare lucru, însă poate face diferenţa între o persoană care suferă de afecţiuni ale sistemului osos şi una care este sănătoasă”, au declarat specialiştii. Recomandat este în primul rând ceaiul negru, care poate fi consumat la micul dejun, însă şi alte alimente bogate în flavonoizi te pot ajuta să previi scăderea densităţii osoase. Este recomandat să mănânci citrice, fructe roşii, ceapă, tomate, broccoli, mere, vin roşu dar şi ciocolată neagră, cu peste 85, 90% cacao.

COMENTARII

Lasă un răspuns