Supă cehească de cartofi

Supă cehească de cartofi

0 1519
supa de cartofi

Dacă te-ai săturat de banala supă sau ciorbă pe care o prepari mereu pentru masa de prânz, poţi încerca o reţetă tradiţională din Cehia foarte, simplu de preparat, dar cu un gust unic şi delicios. Supa cehească de cartofi, pe bază de legume şi carne afumată, este o alternativă de luat în seamă mai ales atunci când găteşti un prânz special. Dacă te-ai hotărât să încerci, uite ce ai de făcut!

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară “50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în perioada februarie-decembrie 2015. În mai este promovată bucătăria cehească, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este The Pub Universităţii.

Reţeta “Supă cehească de cartofi” a fost oferită şi preparată de The Pub Universităţii şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, sector 1, Bucureşti.

ingrediente supa de cartofi

Ingrediente: 2 cartofi, 3 morcovi, 3 cepe, carne afumată, 2 vinete mici, ciuperci, ulei de măsline, ienibahar (un vf. de cuţit), sare, piper

supa de cartofiMod de preparare:

Morcovii şi ciupercile se taie felii, iar cartofii şi vinetele se taie cubuleţe. Se pun toate legumele într-o tigaie, se adaugă condimentele, se toarnă ulei de măsline şi se lasă pe foc până când se călesc uşor.

supa de cartofi Între timp, carnea afumată se pune la fiert. După ce este aproape fiartă, se adaugă legumele călite şi se lasă pe foc până ce cartofii sunt fierţi.

Mod de servire: Reţeta “supă cehească de cartofi” se serveşte cu pâine aromatizată cu ierburi fine şi unt.

Restaurantul gazdă: The Pub Universităţii este cel mai nou restaurant deschis în lanţul Pub Pilsner Unique Bar, o reţea internaţională prezentă deja în Cehia, Germania şi Austria, fiind primul local deschis în Bucureşti. Pub-ul are un concept unic în care sistemul încorporat în mese permite clienţilor să-şi toarne singuri berea întrând într-un concurs internaţional de bere şi să-şi selecteze melodia preferată din The Pub jukebox.

COMENTARII

Lasă un răspuns