Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

0 1012

Dacă vrei să mănânci o supă sănătoasă, fără grăsimi şi calorii dar extrem de săţioasă, încearcă supa cremă de ciuperci. Este uşor şi rapid de pregătit, iar gustul bogat şi delicios te va cuceri pe loc. Supa cremă de ciuperci îţi furnizează atât proteine vegetale, înlocuind cu succes carnea, cât şi multe dintre vitaminele, mineralele şi nutrienţii de care organismul tău are nevoie mai ales în această perioadă rece. Te-am convins? Iată reţeta!  

supa-crema-ciuperci-1

Ingrediente: 400 de grame de ciuperci champignons, 3 linguriţe de unt, o ceapă tocată mărunt, un căţel de usturoi pisat, o lingură de frunze de ţelină tocate mărunt, 2 cubuleţe de supă concentrată de pui, o ceaşcă cu smântână, două ceşti cu lapte, jumătate de linguriţă de piper alb, măcinat, un praf de nucşoară, un sfert de linguriţă de turmeric.

supa-crema-ciuperci-mainMod de preparare: Ciupercile de curăţă de coajă prin frecare cu un prosop umed, iar apoi se taie în bucăţi mici. Untul se topeşte într-o cratiţă, apoi se adaugă ceapa tocată, usturoiul pisat şi frunzele de ţelină. Se lasă totul la călit două minute, iar apoi se adaugă ciupercile tăiate. Cratiţa se ţine pe aragaz, amestecând din când în când, până ce ingredientele capătă o culoare aurie, iar ciupercile devin brune.

supa-crema-ciuperci-2Adaugă apoi şi restul ingredientelor mai puţin smântâna. Fierbe totul timp de 20 de minute, pune smântâna şi mai lasă la fiert încă 5 minute. Închide aragazul, pune supa în farfurii şi ornează cu feliuţe subţiri de cuiperci. Se mănâncă cu baghetă caldă de pâine.

COMENTARII

Lasă un răspuns