Supă de pui cu tăieței de casă

 Supă de pui cu tăieței de casă

0 1306
supa main

Chiar dacă vremurile copilăriei par de multă vreme trecute, îți amintești și acum cu drag de supa de pui cu tăieței de casă gătită de bunica ta. Dacă închizi ochii și faci un exercițiu de memorie, poți să simți mirosul ademenitor, gustul bogat al tăiețeilor, savoarea puiului fraged și aroma inconfundabilă a legumelor proaspete. Ți s-a făcut poftă? Încearcă și tu rețeta de mai jos! E simplă, rapid de preparat și extrem de gustoasă! Uite ce ai de făcut!     

Supa de pui cu tăieței este un preparat simplu, cu ingrediente ieftine și accesibile, dar cu un gust delicios, care te va cuceri și îți va intra direct la suflet. Adaugă un pic de Vegeta Gust de Găină pentru un plus de savoare și un gust unic și îmbietor, de neuitat. Noi îți dăm rețeta bunicii, tu adună ingredientele și acordă-ți o oră ca să te bucuri din nou de gustul copilăriei.

Ingrediente supă: tacâmuri de pui (spate, aripi, gât), 3-4 lingurițe Vegeta Gust de Găină, o rădăcină de țelină, 2 morcovi, o ceapă, o legătură de pătrunjel, tăieței, sare și piper.

supa_cu_taietei (4)

Mod de preparare supă: Fierbe carnea, iar apoi adaugă celelalte ingrediente, tocate mărunt. Înainte cu 10 minute ca supa să fie gata, adaugă pătrunjelul, vegeta, sare și puțin piper. Tăiețeii se adaugă la sfârșit, înainte de ultimul clocot.

Ingrediente tăieței: o cană cu făină, un ou, puțină sare

Mod de preparare tăieței: Pune o cană de făină într-un castron, fă o adâncitură și adaugă un ou întreg și o linguriță de sare. Amestecă ingredientele, apoi frământă bine coca și împarte-o în două bucăți. Tapetează masa de lucru cu făină și întinde fiecare bucată într-o foaie subțire. Lasă-le la zvântat cel puțin 20 de minute, apoi răsucește foile cu sucitorul, rulează și taie subțire tăiețeii. Scutură-i de făină și pune-i pe o coală de hârtie.

COMENTARII

Lasă un răspuns