Tartă cu zmeură

Tartă cu zmeură

1 2082

Suntem în plină vară, iar fructele de sezon ne fac de mult timp cu ochiul. Zmeură, mure, fragi, căpşune…am mânca din toate! Dacă doreşti un desert răcoros pentru zilele caniculare care ne aşteaptă, poţi încerca o tartă cu zmeură. Este o reţetă uşoară, care se prepară rapid şi fără multe bătăi de cap. Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

Ingrediente:
300 g făină, 50 g zahăr, 1 vârf de cuţit de sare, 150 g unt, 300 g zmeură, 80 g zahăr pudră, 150 g smântână dulce, 200 g brânză de vaci, 3 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă făina cu zahărul şi sarea. Se pun apoi cubuleţele de unt şi se frământă compoziţia până se obţin firmituri de aluat. Se adaugă 50 ml apă rece şi se frământă apoi un aluat omogen. Se împachetează în folie transparentă şi se dă la frigider aproximativ o oră. În timp ce aluatul stă la rece, se pregăteşte zmeura: se adugă 30 g zahăr pudră, se amestecă şi se dă şi aceasta la rece. Se încinge cuptorul, iar pe planşa tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie pătrată.  Se pliază marginile în sus şi se înţeapă foaia în mai multe locuri cu o furculiţă. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 20-25 de minute. Apoi, se scoate din cuptor, se lasă să se răceasacă şi se pune pe un platou. În timp ce blatul se răceşte, se amestecă smântâna cu brânza de vaci, sucul de lămâie şi restul de zahăr pudră. Această cremă se întinde pe blat şi se acoperă cu zmeură şi suc de zmeură. Pe deasupra se poate pune, opţional, gelatină. Dacă nu, tarta se poate servi şi aşa.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns