Te-ai inundat? Uite cum faci curăţenie!

Te-ai inundat? Uite cum faci curăţenie!

Mimi este foarte necajita. A uitat un robinet deschis si s-a trezit cu o inundatie de toata frumusetea! Dupa ce a terminat curatenia, iti spune si tie ce trebuie sa faci pentru a nu-ti compromite parchetul, mobilierul si peretii. Ascult-o pe Mimi!

 

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat sa se inunde. De aceea, este foarte important să iei măsurile necesare pentru a curăţa camera cât mai repede posibil. Iată ce ai de făcut.

Află care este cauza inundaţiei

În primul rând, trebuie să găseşti cauza inundaţiei. De regulă, inundaţiile se produc pentru că ai uitat robinetul de apă deschis. În acest caz, nu ai de făcut decât să închizi robinetul. Dacă, dimpotrivă, robinetul este închis dar observi fisuri apărute în ţevi, trebuie să opreşti alimentarea cu apă de la subsolul blocului.

Scoate aparatura electrocasnică din priză

În bucătărie, o inundaţie poate fi mult mai periculoasă. Motivul? Aici se găsesc aparate electrice şi electrocasnice care, dacă sunt conectate la curent electric, pot produce un scurt circuit. Înainte de a intra în bucătăria inundată, este bine să te încalţi cu cizme de cauciuc. Apoi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să scoţi toate aparatele din priză: frigiderul, maşina de spălat, plita sau aragazul, dacă acesta este electric. Adună apoi apa folosind prosoape, mopuri, bureţi şi cârpe. Stoarce-le într-o căldare pe care o goleşti în vasul de toaletă.

Pune covorul făcut sul, pe verticală

Dacă ai ghinionul să se inunde o cameră în care ai parchet, covoare şi mobilă, atunci trebuie să te grăbeşti să elimini apa. Scoate mai întâi covorul, rulează-l şi pune-l în balcon, pe vericală pentru a se scurge cât mai bine. Scoate din încăpere toate piesele de mobilier mic: scaune, masa, comode, noptiere. Foloseşte pentru a aduna apa de pe parchet prosoape cât mai mari şi bune absorbante, bureţi, lavete, mopul, o mătură, foraşul şi o căldare. Adună mai întâi în zonele de pe lângă pereţi pentru ca apa să nu se infiltreze şi să ajungă la firele de curent electric. Adună apoi apa de pe lângă şi de după mobila care a mai rămas în cameră.

Usucă pardoseala folosind un ventilator

După ce ai adunat apa de pe jos, pardoseala trebuie uscată. Foloseşte bureţi absorbanţi cu care să aduni restul de apă şi prosoape sau cârpe. Dă drumul la aparatul de aer condiţionat sau la ventilator pentru o mai bună circulaţie a aerlui în încăpere. Dacă afară este cald, nu plouă şi nici nu este umezeală, deschide şi ferestrele.

Aeriseşte camera

După ce ai adunat apa şi ai uscat pardoseala, deschide pentru un timp geamurile. Astfel, camera se va aerisi iar mirosul de umed va dispărea. O aerisire bună reduce mult riscul de apariţie a mucegaiului sau chiar igrasiei. Pentru o mai bună dezumidificare a aerului poţi folosi un dezumidificator.

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns