Te speli pe faţă cu săpun? Iată care sunt pericolele!

Te speli pe faţă cu săpun? Iată care sunt pericolele!

0 1143

Te speli pe faţă cu săpun? Nu este deloc o idee bună, deoarece ingredientele pe care acesta le conţine îţi pot afecta tenul şi asta nu într-un mod pozitiv. Dimpotrivă! Săpunul îţi usucă pielea şi, în acelaşi timp, determină o secreţie în exces de sebum. Lucru care poate duce la apariţia acneei şi a altor afecţiuni dermatologice. Iată mai jos cât de periculos este acest produs de igienă!

Săpunul elimină stratul protector al pielii

Dacă foloseşti săpun atunci când îţi cureţi tenul, mai ales unui dur, cu pH ridicat, acesta va elimina stratul protector al pielii, care conţine proteine şi acizi graşi. Practic, este eliminată pelicula naturală care potejează pielea de factorii externi (vânt, aer uscat, temperaturi ridicate sau scăzute, noxe, impurităţi, poluare) şi, în timp, te poţi trezi cu iritaţii, ten extrem de sensibil, pete roşiatice sau chiar acnee. Dacă nu vrei să renunţi la săpun, măcar alege un produs cu pH neutru.

Săpunul îţi usucă tenul

Săpunul îndepărtează stratul de sebum în totalitate, uleiurile naturale secretate de piele, iar tenul rămâne foarte uscat. Poţi resimţi mâncărimi şi te poţi trezi cu iritaţii sau chiar eczeme. Chipul tău va fi unul tern, fără strălucire şi lipsit de sănătate.

femeie care se spala pe fata cu sapunSăpunul poate declanşa acnee

Tot din cauza faptului că îndepărtează uleiurile naturale secretate de piele, săpunul pe care îl foloseşti atunci când te speli pe faţă poate duce la apariţia unui exces de sebum. Pielea reacţionează încercând să-şi refacă stratul protector şi hidratant. Însă, sebumul în cantităţi mari poate declanşa acnee, te poţi trezi cu puncte negre sau comedoame. Dacă acum ai un ten mixt, aşteaptă-te ca acest lucru să se schimbe şi să ai, în curând, un ten gras. Iar dacă ai un ten uscat…faţa ta se va stafidi.

Te speli pe faţă cu săpun? Îţi vor apărea riduri premature

Pentru că înlătură uleiurile naturale, grăsimea şi ceramidele din piele, săpunul cauzează, în timp, riduri premature. pH-ul pielii este puternic dezechilibrat, faţa îţi este uscată şi ai senzaţia că pielea te „strânge”. Iată motivul pentru care chipul tău ar putea fi brăzdat de riduri înainte de vreme.

Poate cauza infecţii ale tenului

Eliminarea stratului protector, înlăturarea acestei bariere împotriva microbilor şi bacteriilor are ca rezultat apariţia infecţiilor la nivelul pielii, care rămâne complet neprotejată. Cum spuneam mai sus, poţi suferi de acnee, dar şi de alte afecţiuni precum eczeme, iritaţii, roşeaţă, cuperoză, dermatite etc.

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns