Costume de baie în tendinţe: 14 modele de care ne-am îndrăgostit

Costume de baie în tendinţe: 14 modele de care ne-am îndrăgostit

0 1328
costum de baie roz doua piese

Vara se apropie cu paşi repezi, iar temperaturile ridicate şi canicula ne vor trimite în curând în vacanţă la mare. Însă, până vei ajunge să te bucuri de nisipul fin, de soarele strălucitor şi de momente relaxante pe şezlong sub umbrelă, va trebui să-ţi pui la punct garderoba pentru plajă. Pe marile podiumuri de modă au fost prezentate o mulţime de modele de costume de baie, însă doar câteva ne-au atras atenţia. Iată ce se poartă în acest an!

1. Costume de baie cu decupaje 

Fie că vorbim despre costume de baie întregi sau din două piese, anul acesta în tendinţe se află modelele decupate, cu bikini care expun părţi din abdomen, spate şi şolduri. Decupajele şi tăieturile în material dau impresia unui costum de baie sfâşiat, rupt într-o noapte de amor pasional. Sunt modele extrem de sexy şi irezistibile. Astfel de costume de baie vor atrage toate privirile deci, dacă-ţi doreşti să ieşi în evidenţă, inspiră-te din fotografia de mai sus şi caută în magazine modele asemănătoare.

2. Bikini cu talie înaltă

Bikinii cu talie înaltă nu mai sunt o noutate, fiind în tendinţe încă din sezonul trecut. Atenţie, însă! Talia foarte înaltă nu avantajează orice siluetă aşa că îţi recomandăm modele care lasă vederii zona buricului. Însă, trebuie să ai abdomenul plat şi să fii înaltă. O femeie mignionă ar trebui să evite astfel de costume de baie deoarece o vor face să pară şi mai scundă.

3. Printuri florale, geometrice şi dungi

Printurile se menţin în tendinţe şi vin într-o varietate de forme şi culori: printuri florale, geometrice, animal print, dungi verticale, motive tribale sau etnice. Ai de unde alege indiferent că optezi pentru modele întregi sau din două piese, pentru modele cu decolteu adânc sau talie foarte înaltă. Pe podiumurile internaţionale de prezentare am observat modele din colecţia Luli Fama, cu franjuri şi motive etnice pe fundal turcoaz, modelele colecţiei Maaji – sutien fără bretele şi prezenţa mânecii lungi, dar şi costume de baie mai apropiate de stilul clasic, sub semnătura casei de modă Belusso – sutien cu cupe sub formă de triunghi.

4. Costume de baie cu decolteu 

Un alt model care iese anul acesta în evidenţă şi care îţi conferă un aer extrem de sofisticat este costumul de baie întreg cu decolteu generos, adânc până în talie. Marii creatori de modă au apelat şi la câteva „artificii” pentru a scoate talia cât mai bine în evidenţă: încreţituri fine din material, dungi orizontale sau printuri care imită curele sau şnururi.

5. Sutiene bustieră cu şnur la gât  

Sutienul acestor costume de baie se asemănă foarte bine un un top sau o bustieră care se prinde la spate şi are bretele fine ce se leagă după gât. Sunt modele superbe, fie că vorbim despre costume de baie cu mânecă lungă – cum au fost prezentate în colecţia Mia Marcelle – sau din materiale gen plasă – cum se observă în colecţia San Lorenzo. Sutienul acoperă în totalitate bustul însă croiala îţi va scoate în evidenţă rotnjimea umerilor şi gâtul.

6. Costume de baie fără bretele

Vorbim despre costume de baie ale căror sutiene nu au bretele, ele având un sistem de prindere doar la spate. Aceste modele nu ne sunt necunoscute, însă nu avantajează orice siluetă. Astfel, dacă ai un bust mare ar trebui să optezi pentru un sutien cu bretele care susţine mult mai bine greutatea sânilor. Inspiră-te în alegerea ta din colecţia Belusso –bikini decupaţi, cu talie înaltă şi sutien tip bandeau sau din colecţia Robb Lulu – bikini care se prind în părţile laterale cu şnur şi sutien cu sistem de închidere la spate.

7. Modele cu franjuri

Franjurile, care amintesc de stilul anilor 70, au fost în tendinţe încă de anul trecut şi se menţin în topuri inclusiv în acest sezon. Ca atare, ele apar în aproape toate colecţiile de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii ale marilor designeri vestimentari. Nu există casă de modă care să nu se fi folosit de aceste minunate „artificii”. Evident, franjurile nu puteau lipsi din noile colecţii de costume de baie, indiferent că vorbim despre modele întregi, în două piese, cu mânecă lungă, bikini cu talie înaltă sau sutien bandeau. Astfel de modele au apărut pe marile podiumuri de prezentare în colecţiile Luli Fama, Mia Marcelle, Patricia Viera şi alţii.

8. Încreţituri şi volane

Un trend în vogă al anului trecut care se menţine şi în prezent îl reprezintă costumele de baie în două piese al căror sutien prezintă încreţiuri, falduri şi volane. Aceste modele nu sunt pe placul tuturor, gusturile fiind împărţite. Însă, trebuie să ştii că se potrivesc femeilor cu bustul mic. Dacă nu îţi sunt pe plac, mai gândeşte-te! Modelele cu volane sunt feminine şi delicate, îţi dau un aer inocent şi copilăros. Inspiră-te din colecţiile Aqua de Coco, Gottex, Mia Marcelle, Mara Hoffmann şi alţii.

9. Se poartă mâneca lungă

Nu sunt practice, îţi ţin de cald şi nu te lasă să te bronzezi uniform…Ai spune că modelele de costume de baie cu mânecă lungă sunt o invenţie inutilă. Însă, lucrurile nu stau chiar aşa. Este evident faptul că dacă-ţi doreşti un bronz uniform ar trebui să le eviţi. Însă, pe de altă parte, acestea pot fi purtate cu încredere la piscină, pentru sesiunile de înot. Şi, hai să recunoaştem, unele modele sunt superbe!

10. Piele naturală

Pielea naturală este un material care nu se va demoda niciodată. Dimpotrivă! Se pare că în ultimii ani a câştigat tot mai mult teren. Şi iată că în acest an pe podiumurile de prezentare internaţionale am putut vedea chiar costume de baie din piele naturală, atât modele întregi, cât şi din două piese. În general, vorbim despre stilul sport, dar care te transformă într-o femeie extrem de sexy şi de atrăgătoare. Costumele de baie din piele naturală prezintă fermoare sau capse, respectând întocmai şi alte tendinţe ale sezonului printre care sutienul gen top sau bustieră şi decupajele.

11. Culori turcoaz şi portocaliu

Am vorbit despre croieli şi materiale, acum este momentul să ne oprim puţin şi asupra culorilor vedetă. Pe podiumurile de prezentare, în colecţiile marilor designeri s-au observat costumele de baie negre, turcoaz şi portocalii. Însă, la fel de populare sunt modelele animal print, cele albe şi cele cu imprimeuri florale. La modul general vorbind, din punct de vedere cromatic se poartă costumele de baie în nuanţe solare, puternice, vii, care inspiră veselie, optimism şi care debordează de energie.

12. Sutiene cu un singur umăr

Este forţată sintagma „cu un singur umăr”, însă aceste modele încearcă să fure din tendinţele vestimentare. În ceea ce priveşte sutienul, se observă un sistem de prindere ieşit din tipare şi anume un şnur atasat unei cupe care se prinde în diagonală în jurul gâtului. Se observă stiluri monocrome, dar şi mai multe tonuri de albastru. Indiferent de ce anume alegi, aceste modele îţi vor scoate în evidenţă latura feminină şi sexy.

13. Şnururi, cureluşe şi alte legături

Un alt trend al sezonului îl reprezintă costumele de baie care sunt accesorizate cu curele, benzi elastice, şnururi şi tot felul de legături care te duc cu gândul la o costumaţie sado-maso. Poate exagerăm puţin, dar asta este, în mare, tendinţa. Indiferent de modelul pe care îl alegi, întreg sau în două piese, dacă vrei să fii cea mai sexy femeie de pe plajă, cumpără-ţi un astfel de costum costum de baie. Inspiră-te din colecţiile Chromat, Maaji sau Nookie Beach.

14. Modele tricotate

Nu în ultmul rând, trebuie să vorbim şi despre costumele de baie tricotate. Se observă modele în două piese dar şi modele întregi, decupate în zona taliei şi a şoldurilor, în culori vii, puternice sau combinaţii de nuanţe strălucitoare: roşu-albastru-galben precum modelul colecţiei Tommy Hilfiger. Sunt funny, îţi dau un aer vesel şi optimist aşa că nu ar trebui să-ţi lipsească din garderoba acestui sezon estival.

Sursa foto:Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns