Tendințe coafuri 2016. Se poartă împletiturile, bobul și buclele

Tendințe coafuri 2016. Se poartă împletiturile, bobul și buclele

0 1457
femeie par vopsit

În materie de tunsori şi coafuri, sezonul primăvară-vară 2016 vine cu multe noutăţi – motiv pentru care este imposibil să nu găseşti un stil care să te  avantajeze. Anul acesta se poartă împletiturile, părul strâns la spate în două sau mai multe cozi, revin bretonul franjurat, buclele, cărarea pe mijloc şi tunsorile foarte scurte. Ca şi culori, predomină blondul foarte deschis, roşul puternic, negrul dar şi culorile neconvenţionale: gri, pasteluri şi cominaţii de roz şi blond.  

1. Împletituri fine

Împletiturile fine şi discrete care se regăsec de obicei în coafurile mireselor sunt unele dintre tendinţele sezonului actual. Aceste şuviţe împletite te vor scoate din anonimat, conferindu-ţi un aer boem, tânăr şi plin de viaţă. Le poţi aranja sub forma unei coroniţe pe creştetul capului sau poţi alege şuviţe lungi în stilul hippie.

femeie cu codite

2. Codiţe

Mai ţii minte când erai copil, iar mama îţi prindea părul la spate în două codiţe? Iată că moda copilăriei revine şi ne surprinde cu un aer tineresc, inocent şi extrem de feminin. În această primăvară se poartă atât cozile lungi, împletite, cât şi codiţele lejere, prinse la spate.

3. Coada de cal

Părul prins în coadă de cal revine în tendinţele sezonului şi este mai mult decât binevenit. Asta, pentru că vom avea parte de o coafură practică, utilă dar şi extrem de feminină. Se poartă coada de cal prinsă în creştetul capului, la fel cum o vom putea purta şi jos, în zona cefei.

4. Împletituri sofisticate

Dacă ai evitat până acum împletiturile sofisticate de teama de a nu ieşi prea mult în evidenţă, află că anul acesta sunt un must-have în materie de coafuri. Vorbim despre împletituri fine sau groase, care pornesc din creştetul capului şi se împlină apoi armonios în diferite modele şi forme.

femeie coc ravasit

5. Cocuri răvăşite

Se poartă anul acesta părul prins în coc, dar într-un mod neglijent, răvăşit. Dacă nu ai timp să adopţi o coafură atent studiată, prinde părul în coadă de cal şi mai trece-l încă o dată prin elastic, în aşa fel încât să obţii un coc franjurat, cu şuviţe rebele.

6. Cărarea pe mijloc

Anul acesta revine în tendinţe cărarea pe mijloc, iar acest model se potriveşte de minune unui păr drept sau cu bucle foarte lejere. Cărarea pe mijloc dă senzaţia de perfecţiune şi ordine într-o coafură simplă şi naturală.

7. Breton franjurat

Una dintre cele mai importante tendinţe în materie de coafuri aduce în prim plan bretonul franjurat, care acoperă sprâncenele sau bretonul scurt, deasupra sprâncenelor. Bretonul se potriveşte unui păr lung cât şi unei tunsori bob lung.

8. Coafuri bob lung

Bobul lung este un alt trend al sezonului – o coafură lejeră, simplă şi foarte uşor de întreţinut. Dacă ai părul drept şi fin, încearcă o astfel de tunsoare care îi va conferi mai mult volum. Poţi opta pentru un bob cu cărare pe mijloc sau cu breton.

9. Tunsori foarte scurte

Anul acesta pare a fi anul extremelor: se poartă părul lung dar şi tunsorile extrem de scurte. Deşi nu avantajează orice figură, părul scurt, tuns periuţă nu are nevoie de nici o îngrijire aparte. Poate fi o opţiune pentru cele mai curajoase dintre noi.

10. Părul răsucit la spate

O coafură romantică, delicată şi feminină pentru femeile cu părul lung şi drept sau cu bucle fine. Acesta poate fi prins la spate, răsucit la ceafă, ţinut într-o coadă uşor ondulată sau foarte lejer împletită.

11. Cozi împletite

În sezonul primăvară-vară 2016 tendinţele în materie de tunsori şi coafuri pun accentul pe modelele cu împletituri. Încearcă să-ţi prinzi părul în două sau mai multe cozi împletite şi joacă-te cu imaginaţia! Anul acesta ai toată libertatea să experimentezi dar şi să inovezi.

12. Părul prins în eşarfă

Un stil lejer şi simplu, care poate fi adoptat în zilele mai răcoroase de primăvară, când porţi la gât o eşarfă subţire. Aceasta trebuie prinsă peste păr, lăsându-l să adopte o formă cât mai naturală şi firească.

13. Cărarea într-o parte

Cărarea într-o parte rămâne în trendurile coafurilor acestui sezon, fiind o alternativă pentru tunsorile cu cărare pe mijloc. Se potriveşte atât părului lung, cât şi celui mediu sau scurt, coafurilor ce implică părul dat pe spate, purtat drept, sau strâns în coadă.

14. Bucle bogate

Anul acesta, femeile cu părul ondulat se pot simţi cu adevărat norocoase deoarece revin în forţă buclele foarte pline şi bogate. Dacă ai părul drept, foloseşte cu încredere ondulatorul şi optează pentru bucle mărunte sau mari.

15. Aspect de păr umed

Aspectul de păr întins şi umed nu ne este deloc necunoscut, acest gen de coafură menţinându-se şi în acest an în tendinţe. Optează pentru tunsori scurte sau până la umăr, cu cărare într-o parte sau pe mijloc. Pentru a obţine un astfel de rezultat, foloseşte geluri de păr şi spray-uri fixative.

16. Părul lung şi drept

Dacă părul tău natural nu este unul ondulat, află că tendinţele acestui sezon aduc în prim plan şi coafurile drepte, simple, naturale şi, astfel, foarte uşor de întreţinut. Poartă părul drept, cu breton, cărare pe mijloc sau într-o parte. Lasă-l să-ţi încadreze faţa sau dă-l după urechi.

femeie cu parul dat pe spate

17. Părul dat pe spate

Părul lung, cu bretonul dat pe spate şi bucle lejere care-ţi încadrează chipul – iată un stil de coafură care nu avantajează pe oricine, dar care se regăseşte în topul tendinţelor sezonului primăvară-vară 2016.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns