Topul culorilor la modă în sezonul rece 2016-2017. Albastru Riverside este vedeta!

Topul culorilor la modă în sezonul rece 2016-2017. Albastru Riverside este vedeta!

0 6517
machiaj artistic

În topul realizat de Institutul Pantone pentru sezonul toamnă-iarnă 2016-2017 se numără culorile puternice, închise, care dau senzaţia de sobrietate însă, în acelaşi timp, sunt relaxante, calme şi liniştite. Nu sunt agresive, nu sunt ţipătoare, nu-ţi fură privirea. Dimpotrivă. Sunt tonuri de pământ, care respectă întocmai capriciile toamnei: diferite nuanţe de maro, roşu, albastru, culori care ne duc cu gândul la frunzele veştede şi pământul reavăn.

1. Albastru Riverside

Culoarea vedetă a sezonului rece toamnă-iarnă 2016-2017 este albastru Riverside, o nuanţă care se situează undeva între albastru navy şi albastru cobalt. Vorbim despre un ton plăcut, relaxant, care calmează şi cele mai energice spirite. Această culoare destul de sobră, dar extrem de elegantă îţi dă aerul unei femei puternice, independente, misterioase şi tenace. Inspiră curaj, determinare, spirit critic şi gusturi sofisticate. Culoarea Pantone numărul 1 a fost prezentată foarte des în colecţiile Lacoste, Celine, H&M, Michael Kors, Chanel şi alţii. Se potriveşte la pantaloni, pardesie, rochii cu mânecă lungă şi eşarfe.

2. Airy Blue

O nuanţă deschisă, calmă, liniştită şi relaxantă care te duce cu gândul la cerul senin, parcă din sticlă, din zilele reci de toamnă. O culoare care ne aminteşte de cea Serenity a primăverii 2016, dar care este mult mai rece şi mai dură. Se combină perfect cu albastru Riverside, Lush Meadow (verde) sau Dusty Cedar. Poate fi admirată în colecţiile Fendi, Oscar de la Renta, Elie Saab, Versace şi alţii. Airy Blue poate scoate în evidenţă o rochie de cocktail sau una de seară.

3. Dusty Cedar

Este vorba despre o nuanţă prăfuită de cedru, o noutate cu care ne vom obişnui, din fericire, foarte repede, mai ales că ne duce cu gândul la Marsala, culoarea lui 2015, pe care pur şi simplu am adorat-o. Însă, spre deosebire de aceasta, Dusty Cedar este mai deschisă, mai luminoasă, mai caldă şi, într-adevăr, îţi dă senzaţia că e uşor prăfuită. Această culoare a fost prezentată în colecţiile Paul Smith, Miu Miu, Costume National şi alţii. Interesant este că Dusty Cedar apare cu precădere şi în colecţiile de încălţăminte ale sezonului rece. Noi am găsit aici ghetuţe şi bocanci care respectă întocmai cerinţele modei de sezon.

4. Gri Sharkskin

În traducere liberă – piele de rechin – o culoare gri, rece, sumbră, o nuanţă autentică, nici foarte închisă, nici prea deschisă. Nu ne place în mod deosebit, dar se numără printre culorile anotimpului, deci trebuie amintită. Dacă nici tu nu eşti fan al acestei culori, află că o poţi combina cu tonuri deschise şi vesele, fie tari sau strălucitoare. Încearcă orice numai să ieşi din monotonie! Sharkskin a apărut în colecţiile Zac Posen, Marissa Webb, Michael Kors şi alţii. În magazine vei vedea multe modele de jachete şi paltoane în această culoare, dar şi bluze, fuste şi pantaloni.

5. Roşu Aurora

Sezonul toamnă-iarnă 2016-2017 ne oferă o varietate de nuanţe de roşu din care putem alege ce ni se potriveşte cel mai bine. În tendinţe se află însă Roşu Aurora, o culoare puternică, caldă, vie, strălucitoare, care îţi fură privirea. Pe lângă aceasta mai apar burgundi dar şi roşu-carmin. Roşu Aurora exprimă pasiune, acţiune, dinamism şi îţi conferă aerul unei femei sexy şi independente. Exprimă putere, determinare şi curaj. Este singura pată de culoare care animă cu adevărat topul Pantone pentru acest sezon. O poţi admira în colecţiile Gucci, Alberta Ferretti, Bleumarine şi alţii. Pe acest site vei găsi genţi şi accesorii care respectă noile tendinţe ale sezonului, colecţii actuale inspirate din marile prezentări internaţionale de modă. Evident, nu poate lipsi Roşu Aurora.

6. Warm Taupe sau Maro-cafea cu lapte 

O culoare caldă, plăcută, relaxantă, care ne duce cu gândul la cafeaua cu lapte pe care o savuram în copilărie, în zilele mohorâte şi reci de toamnă. Această nuanţă de pământ, organică, te duce cu gândul la zilele călduţe şi însorite, la razele blânde ale soarelui, la coloritul fantastic al covorului de frunze aşternut discret pe trotuare. Acest ton de maro se asortează perfect cu toate celelalte culori vedetă ale sezonului. Te poţi inspira în alegerea ta din colecţiile Ralph Lauren, Valentino, Max Mara, Nina Ricci şi alţii. Această culoare poate fi admirată în colecţiile de încălţăminte şi accesorii precum ghete, botine şi cizme dar şi căciuli, mănuşi sau fulare tricotate. Warm Taupe poate fi observată şi în colecţiile de pardesie şi paltoane.

7. Lush Meadow – verde suculent

Un verde matur, o culoare plină, care exprimă eleganţă şi-ţi dă aerul unei femei sofisticate. Este una dintre culorile vedetă ale sezonului rece, chiar dacă te duce cu gândul la o pajişte cu iarbă proaspătă din lunile de vară. A fost adoptată în colecţiile multor designeri vestimentari şi a putut fi admirată pe toate marile podiumuri de modă din lume. Se asortează cu nuanţe de galben, portocaliu şi roşu, dar poate fi combinată şi cu negru sau alb. Se regăseşte cu precădere în colecţiile de rochii, pardesie şi paltoane ale sezonului.

8. Spicy Mustard

Este o nuanţă cu care suntem obişnuite, o culoare de toamnă în tonuri calde, poate una dintre cele mai vibrante care se regăsesc în topul Pantone pentru acest sezon rece. Acest galben muştar lasă în urmă razele puternice de soare şi ne duce cu gândul la după-amiezile blânde dar reci de octombrie. Evident, mulţi designeri vestimentari şi case de modă au preluat-o în colecţiile pentru toamnă-iarnă şi au transformat-o într-o adevărată vedetă.

9. Potter’s Clay

Este culoarea frunzelor ruginite, culoarea pământului reavăn, nuanţa cojii de copac şi este una dintre culorile de top ale sezonului. Apare în colecţiile Tibi, Prada, Isabel Marant, Givenchy, Anna Shui şi alţii. Nuanţa Potter’s Clay este de fapt un maro cu tente roşiatice care se potriveşte cu roşu, negru, alb şi Dusty Cedar. În această culoare vei găsi foarte multe modele de încălţăminte şi genţi.

10. Bodacious

Ultima în topul 10 Pantone, Bodacius este o culoare lila aprinsă, puternică, vibrantă, care ne aminteşte de culoarea orhideelor. A fost adoptată în colecţiile mutor designeri vestimentari şi prezentată pe toate marile podiumuri de modă. Este o culoare vie, care emană optimism, energie, te îmbie la acţiune şi te transformă într-o femeie extrem de activă. Pe de altă parte, Bodacius va scoate în evidenţă orice ţinută de seară. A fost pata de inspiraţie pentru Oscar de la Renta, Kenzo, Top Shop Unique, Lacoste, Dolce&Gabana şi alţii.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns