4 variante de machiaj la modă în sezonul cald. Uite ce să...

4 variante de machiaj la modă în sezonul cald. Uite ce să porți!

0 6008
machiaj

Tendințele în materie de machiaj ale acestui sezon cald nu vin cu surprize de proporții, deși noutăți avem destul de multe. Astfel, în atenția designerilor care și-au prezentat colecțiile pe marile podiumuri de modă internaționale apar cu precădere machiajul nude, stilul smokey, dar mult mai cuminte, pastelurile și nuanțele metalice.

Ce am remarcat ieșit din comun este lipsa rimelului și a pudrei, machiajul cu inserții florale și cel grafic. Însă, pentru că puține vor fi femeile care vor avea curajul să iasă din tipare, iată câteva variante pe care le vei putea încerca fără emoții în diferite momente ale zilei.

machiaj nudeMachiaj nude, în timpul liber

În acest sezon primăvară-vară 2017, în tendințe se află machiajul nude, foarte discret, care păcălește ochiul privitorului și dă senzația unei lipse totale de makeup. Este de preferat să-l încerci în timpul liber, atunci când mergi la shopping prin magazine, când ieși la o plimbare în parc sau te întâlnești cu prietenii la o terasă. Este varianta opusă machiajului greu și sofisticat care se potrivește unui eveniment sau unei petreceri în club. Machiajul nude îți va conferi un aer proaspăt, fresh și te va întineri cu câțiva ani buni. Important este să știi cum să-l realizezi corect. Folosește, pentru început, o bază care să hidrateze tenul în profunzime și care să ajute la fixarea machiajului. Așteaptă 5 minute pentru ca produsul să pătrundă bine în piele, iar apoi maschează cearcănele. Folosește pentru asta un anticearcăn cu un ton mai deschis decât cel al fondului de ten. În acest fel, chipul tău va fi unul luminos și radiant. Următorul pas: aplică un strat subțire de fond de ten, un produs cât mai light, cu putere mare de acoperire, în nuanța naturală a pielii tale. Conturează sprâncenele cu un kit special pe care îl găsești aici și folosește un rimel pentru evidențierea genelor. Nu uita de pudră și blush! Alege pentru fardul de obraz o culoare delicată precum un roz pal sau roz-piersică. Buzele pot fi conturate cu un gloss care să le confere volum și strălucire. Acest stil de machiaj care dă impresia de no makeup a fost prezentat mai ales în show-rile Lanvin, Michael Kors, Stella McCartney și Alexander McQueen.

machiaj nuante pastelPasteluri, pentru o zi la birou

Culorile pastel sunt potrivite pentru o zi la birou, atunci când te afli la serviciu. Sunt suficient de cuminți, însă, în același timp, te scot din anonimat. Iar asta mai ales dacă știi de nuanțe să alegi. Optează pentru bleu, lila, culoarea lavandei, roz, verde sau nuanța piersicii și alege texturi mate. Anul acesta ai voie să porți machiajul atât pe pleoapa superioară cât și pe cea inferioară sau doar pe pleoapa de sus, așa cum îl poartă modelul ce prezintă pentru Byblos Milano. Însă, recunoaștem, cel mai mult ne place verdele smarald pe care îl observăm în colecția Marc Jacobs.

machiaj nuante metaliceNuanțe metalice, pentru un eveniment special 

O nuntă, un botez, o onomastică sau petrecere organizată cu prilejul unei zile de naștere pot fi evenimentele care îți permit un machiaj mai sofistcat, dar care să nu îți încarce tenul foarte mult. În sezonul primăvară-vară 2017 în tendințe se află nuanțele metalice, strălucitoare și radiante. Sunt potrivite culorile lila, mov, indigo, bleu în tonuri „înghețate”. Mai mult, poți încerca diferite combinații de două sau chiar trei nuanțe. De exemplu, modelul care a defilat pentru Jill Stuart a purtat un orange mai închis și un bleu strălucitor, care ne duce cu gândul la culoarea zăpezii pe timp de seară. Designeri precum Marc Jacobs și Ana Shui au optat, în schimb, pentru o singură culoare: un lila și, respectiv, un mov destul de închis. Noi am găsit pe acest site palete de culori variate, de la firme de renume și branduri cunoscute, la prețuri pentru toate buzunarele.

smokey eye 1

smokey eye 2Smokey eye, pentru o noapte în club

Dacă îți vei petrece weekend-ul în club, o variantă moderată a machiajului smokey este mai mult decât binevenită, mai ales că genul se numără printre tendințele de top ale sezonului. Anul acesta optează pentru o variantă mai cuminte, mai light a clasicului smokey, greu, dur, care încarcă exagerat și-ți conferă un aer dramatic.Varianta soft pare cumva un machiaj realizat în grabă, care te ajută să faci trecerea de la un makeup de zi la unul de seară. Poți opta pentru nuanțe precum verde, albastru, mov, gri. Dacă nu îți dai seama exact cam ce înseamnă un smokey eye light, inspiră-te din colecțiile designerilor internaționali. De exemplu, Elie Saab a optat doar pentru un ușor contur al pleoapelor, iar modelul casei Fay a purtat într-un show o culoare rosu-piersică aplicat din abundență dar doar pe pleoapa superioară, ajungând până aproape de sprâncene.

COMENTARII

Lasă un răspuns