Tendințe în modă și frumusețe. Ce vom vedea peste tot în 2023

Tendințe în modă și frumusețe. Ce vom vedea peste tot în 2023

0 212
tendințe în modă și beauty
Anul 2023 vine cu multe surprize și noutăți

Cele mai importante tendințe în modă și frumusețe au fost dictate încă de anul trecut, însă acum pare a fi cel mai potrivit moment să discutăm despre ele. Nu de alta, dar le tot vom vedea de acum încolo pe stradă, prin vitrine, în magazine, pe rafturi sau agățate pe umerașe. Nu trebuie să le bifezi pe toate. Ar fi absurd. Căci avem cu toții nevoie de doza noastră de personalitate, de o amprentă unică asupra vieții și asupra a tot ceea ne înconjoară. Putem adopta, în schimb, trendurile care ne plac și, cel mai important, ni se potrivesc!

Cărarea într-o parte. O coafură simplă și senzuală

Acest tip de coafură revine în tendințele anului 2023 și este promovat de nume puternice din industria fashion dar și a cinematografiei. Kim Kardashian, Zendaya, Megan Fox… iată doar câteva staruri care poartă cărare într-o parte și o fac într-un mare stil, așa cum le este caracteristic. Însă, trecând peste asta, știm cu toții că acest tip de coafură se potrivește oricărei femei care are părul lung sau mediu. În plus, este un stil fresh, tineresc, foarte ușor de purtat. Se potrivește oricărui tip de păr, drept, ondulat, fin, subțire sau cu volum. 

tendințe în modă și frumusețe
Părul roșu în nuanțe de cupru, vedeta anului 2023

Tendințe în modă și frumusețe. Cupru, culoarea vedetă a anului

În ceea ce privește culorile, optează anul acesta pentru vopseluri de păr în nuanțe de roșu, mai exact roșu-cupru. Este o culoare cu care ne-am obișnuit încă de anul trecut și care, iată, se menține și în tendințele actuale. Vorbim despre o culoare versatilă, ușor de realizat și de întreținut și, atenție, putem opta pentru diferite nuanțe și tonalități. 

Makeup Coquette, inocență și senzualitate 

Nostalgia joacă un rol important în multe dintre tendințele de machiaj care urmează să preia conducerea în 2023. Și printre acestea se numără și machiajul cochet, care a strâns în prezent peste 80 de milioane de vizualizări pe TikTok. Se inspiră din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, când femeile din societate au revendicat cuvântul „coquet” care înseamnă liber, sau promiscuu în franceză. ele au sfidat eticheta prin flirturi mai mult sau mai puțin ascunse pentru a atrage mai mulți potențiali pretendenți.

Gândiți-vă: Daphne Bridgerton îl urmărește pe Duce din spatele evantaiului. Este un aspect la care s-a făcut referire de-a lungul anilor, îmbinând pasiunea și dorința cu inocența. Aceasta înseamnă gene lungi, fluturate, pleoape alungite și fin creionate, obraji proaspeți, în culori naturale de roz. Machiajul Coquette înseamnă sperfeminitate. 

Grunge Glam, la un alt nivel

Grunge glam, un adevărat spectacol

Machiajul grunge glam apare înainte ca Wednesday să ajungă pe ecrane și să ne ofere inspirația de care poate multe dintre noi aveam nevoie. Estetica machiajului grunge se întoarce anul acesta parcă mai spectaculos. Pistrui falși, culori închise și grele, palete machiaj în nuanțe puternice. Vorbim despre un machiaj de seară, dar nu este obligatoriu.  Stilul grunge glam se observă anul acesta nu numai în ceea ce privește machiajul, ci și în vestimentație. 

tendințe în modă și frumusețe

Machiajul nude, pentru femei puternice 

Acum ajungem la polul opus și vorbim despre un machiaj nude, simplu, natural. Nu este o noutate, căci machiajul minimalist a rezistat în timp, a trecut testul anilor și va rezista probabil multă vreme de acum încolo. Așa cum nu se vor demoda niciodată perlele sau rochia scurtă și neagră. Pentru realizarea acestui tip de machiaj vom avea nevoie de nuanțe glossy și culori calde. Însă trebuie să știi că machiajul natural este și cel mai greu de realizat. Iar asta pentru că se lucrează cu materialul clientului. Așa că vom avea nevoie de o piele bine hidratată, sănătoasă, care emană prospețime prin toți porii. Prin urmare, după o noapte pierdută (care, din păcate, lasă urme adânci pe chip)  nu se recomandă un machiaj natural. Ca să te mândrești cu un ten potrivit acestui tip de machiaj, trebuie să urmezi un anumit ritual de îngrijire ce presupune folosirea unor creme hidratante și puternic hrănitoare, o mască de față care să elimine toxinele, impuritățile, care să curețe în profunzime porii, dar să stimuleze și producția de colangen.

tendințe în modă și frumusețe
Bijuteriile supradimensionate, în tendințele anului

Tendințe în modă și frumusețe. Accesorii îndrăznețe

Vorbim despre bijuterii supradimensionate și statement, în jurul cărora se construiește întregul outfit. Totul pare a fi dus la extrem: cercei XXL, brățări late și oversized, inele cu pietre semiprețioase supradimensionate, coliere din pietre colorate, care atrag toate privirile. Se remarcă aerul îndrăzneț, extravagant, avangardist.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns