Tendinţe: Ce încălţăminte purtăm în sezonul primăvară-vară 2016

Tendinţe: Ce încălţăminte purtăm în sezonul primăvară-vară 2016

0 2036
pantofi galbeni cu toc

Tendinţele sezonului primăvară-vară 2016 au fost definite încă din toamna anului trecut, iar încălţămintea ocupă, ca de obicei, un loc extrem de important pe podiumurile de prezentare. Asta, cu atât mai mult cu cât în acest an oferta este extrem de variată. Iată ce modele de pantofi şi sandale vom purta în anotimpul cald!

1. Încălţăminte sport casual

Încălţămintea sport casual şi-a făcut simţită prezenţa pe marile podiumuri de modă internaţionale şi este un trend important al sezonului primăvară-vară 2016. Mai concret, vorbim despre modelele care imită adidaşii, însă tendinţele sunt unele foarte moderne, feminine şi foarte şic. În ceea ce priveşte culorile, predomină combinaţia de două sau mai multe nuanţe. De exemplu, în colecţia Phillip Lim apar modele albe, cu şireturi roşii, iar zona călcâiului este într-o culoare închisă – negru sau albastru.

2. Platforme foarte înalte

În acest sezon ne cocoţăm din nou pe platforme însă, de data aceasta, modelele sunt foarte exagerate. Se observă talpa plată, dar extrem de înaltă. Cu cât mai înaltă, cu atât mai bine! Nu ştim cât de comode sunt aceste încălţări dar, cu siguranţă, te vor scoate din anominat. Astfel de modele au fost prezentate în colecţiile Giambattista Valli, Burberry, Michael Kors, Chanel sau Alexander Wang.

Femeie incaltata cu pantofi cu toc inalt de culoare roz si pantaloni de culoare roz

3. Revin pantofii cu vârful ascuţit

În acest sezon revin în forţă pantofii şi sandalele cu vârful foarte ascuţit, iar modelele stilettos sunt cele mai elegante. Se observă decupajele care lasă pielea la vedere şi baretele sau şnururile care se închid la baza gleznei. Te poţi inspira din colecţiile Givenchy, Marc Jacobs, Prabal Gurung şi alţii.

4. Balerini şi încălţăminte cu talpă joasă

În acest sezon au apărut balerinii şi pantofii cu talpă joasă gen opinci sau cu vârf ascuţit. Pe lângă încălţămintea sport casual, balerinii sunt a doua opţiune pentru zilele în care vei merge foarte mult pe jos. Materialul din care sunt confecţionaţi este unul foarte moale şi comod precum piele naturală, piele întoarsă sau material textil.

femeie in blugi, incaltata cu pantofi cu toc negri

5. Încălţăminte cu decupaje

Decupajele sunt un alt trend important al sezonului primavară-vară. Fie că vorbim despre balerini, sandale sau pantofi cu vârf ascuţit, fie că ne referim la modele sofisticate sau foarte feminine, acest tip de încălţăminte se caracterizează prin decupaje care lasă pielea la vedere. Te poţi inspira în alegerea ta din colecţiile Derek Lam, Proenza, Rochas şi alţii.

6. Sandale şi pantofi cu franjuri

Franjurile reapar în tendinţele sezonului şi accesorizează atât genţile, îmbrăcămintea, cât şi încălţămintea. Reprezintă un trend al anilor 1970, reinventat astăzi de marii creatori de modă. Franjurile se regăsesc în colecţiile multor designeri precum Marissa Webb, Jason Wu, No 21 etc. Poate că nu sunt pe placul tuturor, dar, cu siguranţă, se află printre primele locuri în topul celor mai în vogă tendinţe din 2016.

7. Carouri

Carourile se află şi ele în trendurile sezonului, iar sandalele cu pătrăţele în combinaţii alb-albastru, alb-verde, alb-roşu sunt un must-have în garderoba oricărei femei. Predomină modelele care se strâng cu şnur sau barete în jurul gleznelor. De asemenea, foarte interesantă este combinaţia dintre piele naturală şi material textil.

sandale cu toc si bareta

8. Pantofi şi sandale cu baretă la spate

Nu contează ce model de încălţăminte alegi dacă prezintă baretă la spate, în zona călcâiului. Aceasta poate fi foarte subţire şi delicată sau foarte lată, iar culoarea poate diferi de cea a sandalelor. Ca exemplu, putem da modelele colecţiei Oscar de la Renta, unde bareta este aurie, iar materialul din care sunt confecţionaţi pantofii este verde smarald. De asemenea, se poate observa pata de culoare din modelul Givenchy.

9. Saboţi clasici

Saboţii clasici cu toc înalt se află în tendinţele acestui sezon deşi ni se par destul de incomozi. Pentru că nu prezintă barete şi nici catarame, uneori ne este dificil să-i ţinem în picioare. Dar acest lucru nu pare a fi un inconvenient pentru că modelele primăvară-vară 2016 sunt absolut superbe: piele naturală, piele întoarsă, tocuri înalte din lemn, tocuri stilettos, decupaje îndrăzneţe, catarame etc.

10. Diferite modele şi tipuri de papuci

Nu, nu referim la papucii clasici, ci la modele cu talpă plată şi înaltă, fără călcâi, în culorile curcubeului, din materiale textile sau tricotaje, cu motive africane, mexicane, jamaicane şi diverse împletituri sofisticate. Sunt excelenţi pentru plimbările mai lungi deoarece sunt extrem de comozi. Astfel de modele au fost prezentate în colecţiile Proenza, Balenciaga, Fendi, Chloe, Tommy Hilfiger şi alţii.

espadrile albastre

11. Espadrile

Nu vorbim despre modelele clasice, ci despre modele reinventate, extrem de interesante, care se potrivesc unei femei active şi nonconformiste. Se observă talpa plată şi înaltă, din împletituri textile, panglicile şi baretele care se închid pe gleznă, dar şi combinaţii uluitoare între espadrile clasice şi pantofi stiletto. Modelele acestui sezon ies din tipare, aşa că să nu te mire dacă vei vedea pe stradă espadrile cu toc înalt, franjuri sau strasuri.

12. Stilul gladiator

Suntem obişnuite cu stilul gladiator, însă, în acest sezon vom observa o schimbare de atitudine: apar modele extrem de moderne şi feminine, dar şi modele futuriste precum cele din colecţia Kenzo. Te poţi inspira din creaţiile Valentino, Giambattista Vali, Kenzo şi alţii.

13. Lanţuri, nituri, capse şi catarame

Un trend interesant îl reprezintă încălţămintea accesorizată cu lanţuri, nituri, capse şi catarame. Modelele sunt îndrăzneţe, nonconformiste şi şi-au făcut apariţia, în acest sezon, în colecţiile multor designeri. Predomină sandalele negre accesorizate cu lanţuri grele, aurii şi argintii.

14. Şnururi şi panglici pe gleznă

În acest sezon apar sandalele şi pantofii care „se închid” pe gleznă cu panglici late şi şnururi. Acestea accesorizează atât balerinii, espadrilele, încălţămintea cu talpă plată cât şi modelele elegante, cu toc înalt. Te poţi inspira în alegerile tale din colecţiile Oscar de la Renta, Fendi, Proenza, Drek Lam, Prada, Miu Miu şi alţii.

15. Glitter şi materiale argintii

Glitterul şi materialele argintii şi-au făcut apariţia pe podiumurile de prezentare din cadrul Fashion Week şi au devenit, astfel, un trent puternic al sezonului cald. Sclipiciul este un must-have atâta vreme cât nu este exagerat. Totuşi, există designeri care l-au folosit în exces şi nu au dat greş. Glitterul poate îmbrăca tocurile de sus până jos, paietele pot acoperi vârful pantofilor, baretele şi curelele. Se observă apariţia mărgelelor mărunte, din sticlă, transparente şi colorate dar şi strasurile. De asemenea, observăm apariţia în forţă a modelelor şi accesoriilor argintii.

femeie cu ghete galbene

16. Tocuri solide în culori bloc

Dacă nu porţi zilnic stilettos, în sezonul primăvară-vară 2016 te poţi orienta către încălţămintea cu tocuri pătrate sau rotunde şi groase. Nu contează ce porţi – sandale cu vârful ascuţit, care se închid cu barete sau panglici, ghetuţe pe gleznă sau saboţi – important este ca tocul încălţămintei să fie unul solid, în culori bloc.

17. Sandale Peep Toes

Sunt din nou în tendinţe şi este recomandat să le porţi în zilele de primăvară, când afară nu este nici foarte frig, nici foarte cald. Încălţămintea decupată la vârf îţi va permite să te mândreşti cu o pedichiură impecabilă, indiferent de modelul ales: sandale cu barete, cu panglici, încălţăminte pe gleznă, balerini etc. Te poţi inspira din colecţiile Vera Wang, Fendi, Tory Burch, BCBG Max Azria, Chanel şi alţii.

18. Revine moda şosetelor purtate la sandale

Ideea de a purta şosete la sandale nu va fi pe placul tuturor, însă acest trend al sezonului este pe cât de neobişnuit, pe atât de interesant. În acest an, şosetele par a fi în centrul atenţiei în detrimentul încălţămintei. Le putem considera un accesoriu must-have pentru o ţinută extravagantă şi nonconformistă.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns