Topul celor mai urâți pantofi aflați în tendințele sezonului cald

Topul celor mai urâți pantofi aflați în tendințele sezonului cald

0 3775
gramada de pantofi vechi

Direct de pe podium, în garderoba ta! Îți place cum sună, nu-i așa? Anul acesta, tendințele în materie de încălțăminte acoperă o paletă foarte largă de modele. Unele frumoase, altele de-a dreptul hidoase! Iată topul celor mai urâte încălțări ale sezonului pe care nu le-aș purta nici dacă mi-ar da cineva bani!

Dad sneaker – un vis urât

Îmi sunt cunoscuți acești sneakerși butucănoși, grosieri și vulgari pe care i-am văzut încă de anul trecut în picioarele multor domnișoare: adidașii lu tata, cunoscuți sub denumirea dad sneakers. Imaginează-ți următoarea scenă: un tip de vârstă mijlocie, plimbându-se agale prin parc, încălțat cu niște adidași ca niște cărămizi, cu picioarele mari cât niște lopeți, cu mersul legănat ca al unei rațe bete…Un tip cu niște pantaloni din tercot călcați la dungă și scurți de i se văd ciorapii. Acum ia acești sneakerși și pune-i în picioarele tale. Nu-i așa că te simți sexy? Feminină și delicată? Ce mai..ești mirobolantă! Acest model de adidași este cel mai odios lucru care s-a inventat în materie de încălțăminte pentru femei. Dacă ai așa ceva în garderobă…dă-le foc!! N-o să înțeleg niciodată de ce este atât de promovat grotescul…Știu, o să spui că sunt foarte comozi, ușor de purtat, versatili, bla, bla, bla. Și o să-ți răspund că există o mulțime de modele sport care arată de o mie de ori mai bine. Am găsit ceva ieftin și drăgut pe acest site. De ce trebuie să purtăm șenilele alea care ne transformă picioarele în niște lăboanțe? Oribil! Mai ales că butucii aștia îți scurtează vizual picioarele, ce contează că în realitate ești o gazelă…cu sneakers dad arăți ca un trunchi de copac.

Sandale Teva

Mda…ce să spun..nu aș încălța astfel de sandale nici dacă ar fi ultima soluție din lume. Aș prefera să merg în picioarele goale decât să port urâțeniile astea. Le înțeleg rostul doar dacă sunt purtate în contextul pentru care sunt ele concepute. Vorbim despre un model sport, cât de poate de sport, foarte sport. Îmi aduc aminte că eram într-o zi în metrou, mă duceam în redacție, iar în fața mea, pe scaun, un cuplu de străini cu niște rucsaci de munte în spate. Purtau pantaloni scurți, foarte scurți, aveau pălăriuțe gen safari pe cap, niște tricouri largi și purtau în picioare aceste sandale. Cu siguranță veneau sau plecau la munte. Dar, chiar și așa, încălțările lor nu erau deloc cool. Și, nu știu de ce, dar asociez aceste sandale cu lipsa totală a pedichiurii și cu un picior foarte masculin.

Bocanci Combat

Și eu port bocanci. Bocanci înalți, care susțin perfect gleznele, cu talpa plată, mai groasă, cu strații adânci pentru zăpadă sau cu toc de câțiva centimetri, bocanci care se închid cu șiret sau fermoar, simpli sau accesorizați cu diferite catarame. Îi port iarna, când e ger. În nici un caz primăvara, când afară sunt 15 grade. A! Știi unde mai purtam bocanci? În Vama Veche, noaptea, pe plajă. În felul acesta nu mă loveam în bolovanii care ancorau corturile pe nisip. Sau îi mai purtam foarte de dimineață, când temperaturile îmi permiteau. Niște bocanci din piele destul de subțiri, pe care nu-i legam niciodată cu șiretul ca să nu mă supraîncălzesc și care îmi protejau tălpile de scoicile mărunțite din nisip. Și de cioburi. Da. Găseai cam de toate pe plajă în Vama Veche…Erau urâți, dar au fost încălțările mele preferate…

Revenind la bocanci..anul acesta bocancii clasici, cei cu care suntem obișnnuiți, lasă locul așa numitelor modele Combat – genul celor militari, cu talpă ca șenilele de tanc, înalți, accesorizați sau nu cu catarame uriașe. Te duc cu gândul la bocancii militarilor aflați în teatrele de operațiuni din deșert, care trebuie să supraviețuiască pe timp de noapte la temperaturi negative extreme. Și vine întrebarea (logică, de altfel): de ce ai purta așa ceva pe timp de vară?

Pantofi cu botul pătrat

Nu-mi plac. Nu mi-au plăcut niciodată. Nu mă refer neapărat la modele, ci la cum îmi vin pe picior. Botul pătrat taie laba piciorului într-un mod foarte inestetic. Parcă brusc ți se termină degetele. Laba piciorului nu mai are acea curgere fină și naturală. Apoi, dacă porți o mărime mare, acest tip de pantof te va dezavantaja din start deoarece îți va mări vizual și mai mult piciorul. Practic, în loc de picioare parcă ai avea lopeți. Părerea mea este să alegi pantofi cu botul alungit sau ascuțit, care îți lungesc piciorul, ți-l subțiază dacă au tocuri stiletto, îi dau un aer feminin și delicat. Modelele cu botul pătrat sunt, multe dintre ele, foarte frumoase, dar s-ar putea să te dezavantajeze mult.

Sandale transparente

Mă refer la acele sandale sau saboți care lasă vederii întreg piciorul fiind confecționați dintr-un material din plastic – PVC. Buun. O să spui că există modele cu toc înalt, cu botul alungit…deci ar trebui să fie ok. Păi nu prea sunt. Dar nu e vina lor…Ca să-ți explic, o să îți povestesc altă chestie pe care am văzut-o tot în metrou. O domnișoară stătea în picioare, în aglomerație. Eu, jos, pe scaun. Fata purta saboți transparenți, cu toc înalt. Din cauza efortului de a-și menține echilibrul – se ținea de un mâner atașat de bara de sus – dar și pentru că încălțămintea era fixă pe picior, degetele luaseră o poziție extrem de chinuită, strânse și încălecate unele peste altele. Foarte urât! Culoarea lor devenise de la roșu stacojiu la vânăt. Mai mult, domnișoara purtase înainte încălțări care i-au provocat bătături, iar acestea se vedeau prin materialul transparent. Și, ca să fie imaginea completă, la unul dintre degete avea și un plasture. Ce poate fi mai oribil de atât? Să nu mă-nțelegi greșit..acest model de încălțăminte este potrivit unui picior sănătos, cu o piele perfectă, fără monturi, bășici, bătături și alte echimoze, cu o pedichiură perfectă. Și fără plasturi la vedere.

Dacă am vorbit despre cei mai urâți pantofi, hai să vedem și care sunt accesoriile sezonului cald. Pe primul loc în top se află bentițele și bandanele, iar pe locul următor gențile suprapuse – un trend care rezistă și în acest an. Pe locul trei avem ochelarii de soare XXL sau care imită modelul celor de schi, apoi geanta tote XXL, cerceii pandantiv și ceasurile de mână. Aici găsești niște modele de la branduri cunoscute care se vând acum la reducere. Tot la accesorii intră și bijuteriile pentru corp, colierele cu franjuri, inele pe toate degetele dar și cerceii desperecheați.

Și, pentru că tot am vorbit mau sus despre pantofi, anul acesta au apărut și modele super faine, pe care de abia aștept să le văd și în magazinele de la noi. Despre culori, ce să mai vorbesc! Sunt fabuloase! Anul acesta se poartă orange, bleu ciel, verde mentă, lila, galben lime, galben neon, iar ca materiale le voi aminti pe cele textile. 

COMENTARII

Lasă un răspuns