Pardesie și paltoane. Ce se poartă în 2016

Pardesie și paltoane. Ce se poartă în 2016

0 4605
fete imbracate gros de iarna

Va trebui, în curând, să ne pregătim intens garderoba pentru sezonul rece, iar pardesiele și paltoanele vor lua locul jachetelor și gecilor subțiri. Sosite direct de pe podiumurile de modă internaționale, noile tendințe toamnă-iarnă 2015/2016 sunt dintre cele mai diverse și accesibile. În topuri de află materiale din piele și piele întoarsă, blana, modelele cu umeri lăsați, stilurile boho, tribal, masculin și militar, dar și contrastele de culoare – de la cele mai închise și sobre până la cele explozive, vii și strălucitoare.  

Pardesiu – pelerină – În acest sezon, se poartă pardesiele și paltoanele stil poncho, capele și pelerinele. Modelul de mai sus prezintă accentele orientale, iar culoarea și imprimeurile sunt și ele în tendințe: tonuri blânde, calde, în contrast cu nuanțele mohorâte ale toamnei. Este un model care poate fi purtat în zilele mai calde și care te duce cu gândul la exoticul și îndepărtatul Orient.

Geacă cu guler înalt, pe gât – În primul rând, trebuie să vorbim despre culoarea neagră, care se află în tendințele anotimpului rece și care nu se va demoda niciodată. În al doilea rând, se remarcă gulerul înalt, care atinge nivelul bărbiei, căptușit cu blană. De fapt, toată căptușeala acestul model este din blană. Se observă stilul clasic, scurt și umerii ușor căzuți. Este un produs versatil și poate fi purtat atât la pantaloni, jeansi cât și fuste casual. Îți va da aerul unui femei active și energice.

Palton în culori puternice – Vorbim tot despre blană, ne aflăm, totuși, în sezonul rece, când avem nevoie de confort și căldură. O noutate o reprezintă însă culorile foarte puternice, vii, strălucitoare, care-ți fură privirile. Modelul de mai este scurt, cu o croială clasică și se închide cu fermoar. Se remarcă, în acest caz, combinația dintre blană și fermoar – lucru ce conferă ținutei un aer casual, de stradă.

femeie imbracata cu pardesiu

Pardesiu cu puternice accente masculine – Puține femei sunt cele care vor avea curajul de a îmbrăca o astfel de ținută. Însă, poți opta doar pentru o singură piesă vestimentară, și anume pardesiul. Cu puternice accente masculine, de-o culoare închisă și rece, acesta îți va da aerul unei femei sobre, distinse, elegante.

Pardesiu din piele – Pielea se află în topurile trendurilor sezonului și apare în toate produsele vestimentare dar și accesorii: rochii, fuste, pantaloni, jachete, geci, pardesie, genți, pantofi. În modelul de mai sus se observă o croială clasică, ce urmărește fidel linia corpului. Remacăm lungimea medie, sub genunchi, cureaua lată, accesorizată cu capse, gulerul răsfrânt și manșetele. Acest model te duce cu gândul la filmele polițiste, cu gangsteri sau Matrix. Este o ținută sobră, elegantă, îți dă un aer de femeie fatală și misterioasă.

Palton stil boho – Se potrivește unei ținute de stradă, casual, fiind foarte călduros dar și foarte versatil: îl poți purta la o fustă, pantaloni sau jeanși. Are o croială largă, ușor sub forma literei A, este căptușit cu blană și prezintă aplicații din material textil care îi conferă un aer modern și tineresc. Acest gen de palton, de obicei scurt, deasupra genunchilor, este din piele întoarsă. Culoarea maro se află și ea în tendințele sezonului.

Palton cu buzunare mari – Vorbim, în cazul de față, despre un palton din blană, însă buzunarele mari, exagerat de mari pot accesoriza aproape orice alt model, de la geci, paltoane, jackete, până la pardesie. Buzunarele mari, care vin într-o mulțime de forme – pătrate, rotunde, conice – sunt foarte practice, extrem de utile și scot în evidență outfitul.

femeie imbracata cu palton din blana

Palton din blană – Este un model sofisticat, elegant și-ți va transforma ținuta într-una extrem de stilată. Blana este un trend al sezonului rece, la fel și accesoriile din blană. Privind modelul de mai sus observăm o culoare gri-șobolan, închisă, rece, de toamnă, care se află în tendințele anotimpului rece. Mânecile din blană cu fir lung reprezintă pata de culoare a întregii ținute.

Palton cu motive tribale – Un model exotic, cu imprimeuri geometrice și tribale, acest stil te duce cu gândul la sălbăticia savanei africane. Se observă culorile calde, tonurile blânde de bej, crem, alb murdar, galben solar, nuanțele de nisip dar și gulerul – colier, înalt până sub bărbie. Materialul este din piele întoarsă, iar modelul – căptușit cu blană de oaie.

Palton din petice – Vorbim despre o combinație din piele întoarsă cu piele naturală și inserții de blană. Wow! Peticele se află în topul tendințelor acestui sezon rece și nu puteau să nu apară în noile colecții de paltoane și pardesie prezentate pe marile podiumuri de modă. Însă peticele din diferite materiale apar și în ceea ce privește alte produse vestimentare precum rochii, pantaloni și fuste.

Palton oversize – Nu este un model care să avantajeze orice siluetă și poate fi purtat, îndeosebi, de femeile înalte și slabe. Dacă ești mai plinuță și mai mică de înălțime, ar trebui să-l eviți. În modelul de mai sus se regăsesc multe tendințe ale sezonului: croiala overseize, gen sac, umerii foarte căzuți, mânecile largi, trei sferturi, nasturii XXL și culoarea gri, tomnatică.

Pardesiu în tonuri de roz – Rozul „murdar” este una dintre culorile care se află în tendințele toamnei, iar modelul de mai sus este cel mai grăitor exemplu. Șic, modern, extrem de elegant în aceeași măsură, acest pardesiu îți va da un aer feminin și delicat.

Sursa foto:Pixabay, Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns