Ti-e dor de un picnic? Afla noile reguli pe care va trebui...

Ti-e dor de un picnic? Afla noile reguli pe care va trebui sa le respecti!

0 1097

Se apropie primavara si, odata cu venirea caldurii, vom dori sa iesim la iarba verde, la picnic. Nu-i asa ca deja ti se face pofta gandindu-te la un un gratar, un mititel si-o sticla de bere rece? Ar trebui sa-ti pui pofta-n cui pentru ca tocmai s-a adoptat Legea Picnicului care prevede mai mule reguli noi. Mimi iti spune ce obligatii iti revin daca nu vrei sa fii amendat.  Ascult-o pe Mimi!

 

Senatul si Camera Deputaţilor au adoptat proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic. Cu alte cuvinte, daca vom dori sa iesim la iarba verde pentru un gratar, va trebui sa respectam reguli noi. In caz contrar, vom plati amenzi usturatoare. Iata cateva dintre noile reglementari care te-ar putea interesa.

Picnicul, doar in zone special amenajate – este interzisa organizarea picnicului in alte zone decat cele care vor fi special amenajate in acest sens. Aceste locuri vor  fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru picnic, iar aici  si numai aici aprinderea focului va fi permisă. Locurile pentru picnic vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Este interzisa spalarea vaselor in rauri – potrivit proiectului de lege, va fi interzisă spălarea obiectelor folosite (vase, tacamuri) în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, precum si distrugerea plantelor.

Mai incet cu muzica – daca esti genul de persoana care merge la picnic si da drumul la maximum la boxele din masina, mare ghinion! Cei care vor dori să iasă la iarbă verde  trebuie să-și aleagă bine locul dacă vor să asculte și muzică. Motivul?  Noua lege prevede păstrarea liniştii pentru ca locuitorii din zona respectivă să nu fie deranjați.

 Ce amenzi poti plati – daca nu respecti noile reguli, vei plati amenzi intre 100 si 5000 de lei, dupa caz.

 

Alte prevederi:

– Deseurile vor fi aruncate in locurile special amenajate.

– Nu ai voie sa aprinzi focul decat in locuri indicate.

– Cand aprinzi focul, acesta trebuie supravegheat permanent.

– Nu ai voie sa arunci pe jos mucuri de tigari, tigari aprinse, chibrituri.

 

Cum este definită de lege activitatea de picnic?

Activitatea de picnic presupune orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului de una sau mai multe persoane. Printre activitatile acestora se numara consumul de băuturi, consumul de alimente şi, după caz, aprinderea sau nu a focului.

COMENTARII

Lasă un răspuns