Ți s-a pătat bluza, s-au zgâriat pantofii, s-au rupt dresurile? 19 trucuri...

Ți s-a pătat bluza, s-au zgâriat pantofii, s-au rupt dresurile? 19 trucuri ca să repari hainele deteriorate

0 5022

De câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți pătezi bluza cea albă, să-ți zgârii pantofii de lac, să te trezești că puloverul tău preferat s-a lăsat la spălat și e numai bun de aruncat la gunoi? Iar exemplele pot continua. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să rezolvi problemele pe loc!

Toate aceste mici incidente ni se întâmplă când ne este lumea mai dragă și, eventual, când ne grăbim mai tare. Sau, mai rău, o pățim în momente care mai de care mai nepotrivite. De exemplu, mergi la o nuntă și ți se rup dresurile. Ce faci? Sau ești la serviciu și observi că nasturele de la cămașă dă să cadă. Hmm…parcă nu ai vrea ca tot biroul să se uite în decolteul tău. Iată ce ai de făcut!

fermoar-geaca1. S-a blocat fermoarul de la geacă? Te va ajuta un beţişor de urechi înmuiat în puţină vaselină. Dacă nu ai vaselină, încearcă cu ulei alimentar sau cremă grasă de mâini.

dresuri-rupte2. Ţi s-au rupt dresurile? Ca să nu se ducă firul, foloseşte puțin lac de unghii. Aplică o picătură în zona unde sunt ciupite.

detergent-de-vase3. Foloseşte detergent de vase pentru a curăţa o pată de ulei sau de grăsime de pe hainele foarte delicate.

pata-vin-rosu4. Curăţă petele de vin roşu folosind vin alb. Primul pas este să absorbi cu un prosop curat sau şervet din hârtie cât mai mult lichid. Apoi, toarnă puţin vin alb pe pată, aşteaptă câteva minute, iar la sfârșit spală ţesătura cum o faci în mod normal.

sutien5. Sârma care se află la baza sutienului te deranjează? Aplică în zona respectivă o bucăţică de piele de căprioară.

spary-geamuri6. Pantofii din piele lăcuită îşi vor recăpăta luciul şi strălucirea dacă îi vei freca uşor cu o cârpă moale din bumbac înmuiată în soluţie pentru spălat geamurile.

adidasi7. Pune una, două linguri de bicarbonat de sodiu în adidaşii cu care ai fost încălţată la sală şi vei scăpa de mirosul neplăcut al acestora.

sandale-cu-toc8. Pe pantofii tăi din piele ai observat câteva zgârieturi urâte? Dacă nu ai cremă specială pentru încălţăminte, foloseşte cremă pentru corp sau faţă. Aplică produsul pe un disc demachiant din bumbac şi freacă zgârietura circular. Vei vedea diferenţa!

pantofi-de-lac9. Zgârieturile care ţi-au distrus pantofii din piele lăcuită pot fi reparate dacă foloseşti vaselină. Aplică puţină vaselină pe zona respectivă şi freacă uşor materialul cu un disc demachiant din bumbac sau un beţişor de urechi.

ghete10. Petele de apă, zăpadă sau sare care ţi-au pătat ghetele de iarnă se curăţă rapid dacă foloseşti o periuţă de dinţi cu peri moi şi oţet alb.

pila-unghii11. Curăţă încălţămintea din piele întoarsă folosind pila pentru unghii. Petele uscate de noroi vor fi imediat eliminate. Nu apăsa foarte tare!

nasturi-camasa12. Nasturele de la cămaşă dă să cadă? Fixează-l provizoriu cu o picătură de lac transparent pentru unghii.

ochelari-de-soare13. Tot lacul transparent pentru unghii te va ajuta să fixezi şi braţul prea larg al ochelarilor de soare sau de vedere. Dacă observi că ochelarii îţi cad de pe nas, este clar că braţele s-au lărgit. Ele pot fi strânse folosind o şurubelniţă extrem de fină sau lac pentru unghii.

spray-fixativ14. Ai pătat o cămaşă cu ruj? Pata va ieşi dacă foloseşti fixativ pentru păr. Pulverizează peste zona afectată şi lasă să acţioneze pentru câteva minute. Spală apoi materialul textil aşa cum o faci de obicei.

spuma-de-ras15. Urmele de fond de ten de pe haine ies cu spumă de ras. Aplică puţină spumă pe pată, freacă uşor, iar apoi pune tricoul sau bluza în maşina de spălat şi spală aşa cum o faci de obicei.

vodka16. Ai intrat într-o încăpere în care se fumează sau hainele tale au prins miros de mâncare? Pulverizează o cantitate mică de vodkă pe ele şi vei elimina toate mirosurile neplăcute.  Chiar şi mirosul de transpiraţie va dispăarea deoarece alcoolul omoară bateriile.

lamaie-si-bicarbonat17. Petele albe care apar la subraţ din cauza transpirației sau a deodorantului şi deteriorează tricourile şi bluzele se curăţă folosind zeamă de lămâie şi bicarbonat de sodiu. Amestecă cele două ingrediente până când obţii o pastă fină şi freacă delicat ţesătura.

blugi-congelator18. Dacă vrei să elimini mirosul neplăcut al blugilor, pune-i peste noapte în congelator, după ce i-ai băgat într-o pungă.

pulover-119. Puloverul tău preferat s-a lăsat, este lălâu şi stă pe tine ca pe gard? Pune-l peste noapte în congelator, mai ales dacă este din caşmir. Acest lucru trebuie făcut de fiecare dată înainte de a-l purta.

COMENTARII

Lasă un răspuns