Tocană ca la moldoveni cu colțunași  

Tocană ca la moldoveni cu colțunași  

0 1252

Reteta veche “Tocană ca la moldoveni, cu colțunași”este folosită în satele din Moldova de peste Prut. Rețeta a fost preparată la Crama Moldovița, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Este un preparat tradițional moldovenesc delicios, care îți lasă gura apă! Dacă te-ai decis să încerci și tu, uite ce ai de făcut!

 

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. In octombrie, Crama Moldovița este restaurantul partener al proiectului.

Ingrediente pentru colțunași: făină Gold Maya, ouă, cartofi, puțină untură sau unt;

Ingrediente tocană: ceafă de porc, ulei, ardei gras, ceapă, sare, piper, coriandru, cimbru, vin alb, bulion, pastă de tomate;

_SMA2164Mod de preparare conțunași:

Se pun ouăle într-un castron, se adaugă făină și puțină sare. Se amestecă făina cu ouăle, apoi se frământă aluatul până ce se încorporează toată făina. Se întinde aluatul pe masă și se taie sub formă de cercuri, cu un pahar sau cu o formă din teflon. Între timp, se fierb cartofii, se sfărâmă și se amestecă cu puțină untură sau unt. Pe fiecare bucată de aluat se pune o lingură de umplutură, apoi se îndoaie pe jumătate și se lipește cu degetele sau cu o furculiță.

_SMA2181

_SMA2189Mod de preparare tocană:

Se prăjește ceafa bine în ulei, apoi se călesc ceapa și legumele. Se adaugă vin alb, bulion și pastă de tomate. Se condimentează după gust.

Se pune într-o ulcică tocănița preparată în tigaie, se adaugă câțiva colțunași apoi se completează cu sos din tocăniță. Se acoperă ulcica cu o bucată de aluat care se unge cu un ou bătut. Se lasă la cuptor până ce aluatul de pe ulcică se rumenește și se umflă. Se servește cu murături.

Despre parteneri

Prezent pe piaţa din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calităţile şi valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradiţională. Folosind cereale atent selecţionate şi procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grişat precum şi făină de grâu BL 00, BL 55 şi BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri. Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerinţele tehnologice cu confortul clientilor.  Produsele se caracterizează prin design compact şi ergonomic, completat de funcţii multiple pentru uşurinţă, eficienţă şi confort în utilizare.

Despre Crama Moldovița

Crama Moldovița vine de peste Prut, de pe dealurile Moldovei. Este leagănul cântărilor, a bucatelor și a vinului facut de haiduci și de Ilene Cosânzene. La evenimentele organizate în cramă, poți gusta din fiecare preparat tradițional molovenesc, ascultând vioara și țambalul care înveselesc în fiecare seară sufletele mesenilor, la Crama Moldovița.

Despre programul de educaţie culinară

Campania “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este a doua ediţie a programului de educaţie culinară derulat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner, în perioada ianuarie – decembrie 2014.

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns