Tom Hanks a primit Legiunea de Onoare

Tom Hanks a primit Legiunea de Onoare

Actorul american Tom Hanks a fost recompensat cu Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă decernată de guvernul francez, pentru felul în care a promovat – prin intermediul interpretărilor sale cinematografice – eforturile depuse de soldaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează contactmusic.com.

Actorul, protagonist al unor filme de război precum ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Podul spionilor”, a primit Legiunea de Onoare, la Paris alături de Tom Brokaw, un celebru prezentator de ştiri american. În august 2015, preşedintele francez François Hollande a acordat Legiunea de Onoare unui grup de trei americani – Spencer Stone, Alex Skarlados şi Anthony Sadler -, care au contribuit în mod decisiv la oprirea unui atac terorist, la bordul unui tren din Franţa.  Printre vedetele americane din industria filmului care au primit în trecut Legiunea de Onoare se află nume sonore de la Hollywood, precum Steven Spielberg, Clint Eastwood şi Robert Redford.

Evenimentul, dedicat debarcării din Normandia

Tom Hanks a jucat în mai multe filme şi seriale inspirate din evenimente petrecute în Al Doilea Război Mondial, precum ”Salvaţi soldatul Ryan”, ”Camarazi de război”, ”Pacific” şi ”Podul spionilor”. Jurnalistul de televiziune Ton Brokaw susţine de mulţi ani programele de ajutorare a veteranilor de război. Ceremonia de înmânare a Legiunii de Onoare a fost dedicată celei de-a 72-a aniversări a Debarcării din Normandia, o operaţiune militară a Aliaţilor, care a dus la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Legiunea de Onoare este o medalie creată de Napoleon Bonaparte în 1802, atribuită civililor care au adus servicii deosebite Franţei.

2 Oscaruri pentru cel mai bun actor în rol principal

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este un actor, regizor şi producător american de film, care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” şi ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Naufragiatul”.

COMENTARII

Lasă un răspuns