Top 5 cele mai puternice antibiotice naturale

Top 5 cele mai puternice antibiotice naturale

0 4358

Pentru a preveni ca organismul să devină din ce în ce mai rezistent în faţa antibioticelor clasice, recomandat este să apelăm, din când în când, la remedii naturiste. Dacă nu ştiai, află că anumite legume, plante şi uleiuri vegetale au efecte antibacteriene, antimicrobiene, antifungice şi antiseptice extrem de puternice. Mierea, usturoiul, echinacea, uleiurile de oregano şi cocos tratează cu succes infecţiile, indiferent unde sunt localizate.

miere1. Mierea brută

Mierea brută conţine aminoacizi, vitamine din complexul B, minerale, enzime, antioxidanţi dar şi compuşi antimicrobieni şi antibacterieni. Propolisul şi polenul  care se regăsesc în miere ajută la întărirea sistemului imunitar, iar în acest fel organismul se vindecă mai repede sau este ferit de anumite afecţiuni.  Mierea naturală, brută, are o mulţime de utilizări şi, de cele mai multe ori, acţionează mult mai eficace decât medicamentele standard. De exemplu, o linguriţă de miere reduce tusea la copii, mai ales tusea pe timp de noapte. În cazul adulţilor, s-a descoperit că mierea accelerează vindecarea ulcerelor piciorului diabetic mai repede decât pansamentele saline clasice. Mierea este folosită şi profilactic mai ales în cazul pacienţilor care au suferit o intervenţie chirurgicală de cataractă. În acest fel, se evită eventualele complicaţii postoperatorii care ar putea apărea. Mierea calmează durerea şi este foarte eficientă în cazul intervenţiilor chirurgicale de îndepărtare a amigdalelor. Acest produs natural este folosit în tratamentul împotriva stafilococului auriu rezistent la meticilină (MRSA). Studiile efectuate au demonstrat faptul că mierea Manuka, din Australia şi Noua Zeelandă, conţine cea mai mare cantitate de methylglyoxal, un compus activ care exercită un efect antimicrobian extrem de puternic împotriva stafilococului auriu – care, netratat, duce la septicemii mortale.

ulei-de-oregano2. Ulei de oregano

Uleiul de oregano este tratamentul naturist de care ai nevoie atunci când suferi de gripă sau răceală. Are puternice efecte antibacteriene, antivirale şi antifungice, conţinând, de asemenea, o mare cantitate de antioxidanţi. Studiile de specialitate au demonstrat faptul că uleiul de oregano este extrem de eficient împotriva norovirusului, un virus extrem de contagios, care se transmite foarte rapid având manifestări de vomă şi diaree. De asemenea, acest produs poate fi folosit ca şi dezinfectant: toarnă câteva picături pe un disc demachiant şi şterge clanţa uşilor, telecomanda, telefonul mobil etc. Produsul poate fi folosit cu succes şi împotriva paraziţilor intestinali. Câteva picături de ulei de oregano fac minuni în cazul infecţiilor pielii şi acneei, însă poate fi folosit şi pentru tratarea gripei şi a răcelilor de sezon.

ulei-de-cocos3. Uleiul de cocos

Un alt antibiotic natural extrem de puternic, uleiul de cocos luptă împotriva bacteriilor, microbilor, viruşilor şi fungilor. Efectul benefic al acestui produs se datorează acizilor graşi precum acidul lauric, acidul capric şi acidul caprylic. Uleiul de cocos este folosit mai ales pentru tratarea diferitelor infecţii care apar la nivelul pielii precum acnee, însă vindecă şi dermatita atopică. Luptă, de asmenea, împotriva stafilococului auriu rezistent la antibiotice. Uleiul de cocos are efecte mult mai puternice faţă de medicamentele antibiotice obişnuite în cazul pacienţilor care suferă de ulcer produs de heliobacter pilori, o bacterie periculoasă prezentă în stomac. Persoanele bolnave ar trebui să consume câte o linguriţă de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi.

usturoi4. Usturoiul

Usturoiul este un antibiotic natural eficace care poate fi folosit în tratarea multor afecţiuni. Este şi unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente din preparatele tradiţionale româneşti dar şi un remediu naturist foarte puternic ce tratează cu succes infecţiile. Dacă vrei să-l consumi în stare proaspătă, recomandat este să-l tai fin sau să-l pisezi înainte de a-l mânca. Motivul? Oxigenul din aer activează alicina, unul dintre ingredientele active ale usturoiului, care poate ataca şi distruge bacterii, viruşuri, fungi şi microbi. Dacă foloseşti usturoiul ca ingredient în mâncărurile gătite, adaugă-l la sfârşit, cu cinci minute înainte de a închide focul. Trebuie să ştii că această legumă îşi pierde proprietăţile dacă este expus temperaturilor ridicate.

echinacea5. Echinacea

Echinacea este unul dintre cele mai recomandate remedii naturiste la care poţi apela atunci când ai gripă sau ai răcit. Dacă nu ştiai, află că această plantă este folosită şi pentru a neutraliza veninul de şarpe, în cazul în care ai fost atacat şi muşcat. Însă, cum aceste cazuri sunt extrem de rare la noi, echinacea este folosită pentru alte proprietăţi benefice pe care le are. Planta are efecte antibacteriene, antiinflamatoare, antiseptice şi antivirale, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Medicii recomandă să apelîm la acest tratament naturist atunci când suferim de infecţii respiratorii.

COMENTARII

Lasă un răspuns