Topul alimentelor ucigaşe. Uite ce conţin şi cât de periculoase sunt!

Topul alimentelor ucigaşe. Uite ce conţin şi cât de periculoase sunt!

Declanşează cancer, diabet, obezitate şi boli grave de inimă. Şi, cu cât sunt mai periculoase, cu atât ni se par mai bune, mai gustoase şi mai apetisante. Ajungem să mâncăm adevărate „gunoaie” şi, culmea, ne place! Însă, nu conştientizăm pericolele: din ce în ce mai mulţi copii şi tineri se îmbolnăvesc de cancer, suferă de obezitate, de dereglări hormonale, boli cardiovasculare şi diabet. Iată topul alimentelor care ne omoară în fiecare zi câte puţin. 

puiChicken Nuggets (carne de pui în crustă crocantă)

Carnea de pui în crustă crocantă se vinde în magazinele de tip fast food sau în supermarket, congelată, şi este atât de gustoasă încât mulţi dintre noi ne comportăm de parcă am fi dependenţi de ea. Însă, este foarte periculoasă pentru sănătate. Probabil că te gândeşti că chicken nuggets conţin foarte multe proteine, fiind vorba despre carne, însă realitatea este cu totul alta. În acest tip de aliment procesat se regăsesc peste 50% grăsimi, sare, ţesuturi, oase şi organe mărunţite dar şi o cantitate foarte mare de carbohidraţi nesănătoşi. Carnea este prăjită la temperaturi foarte înalte în ulei ce conţine acizi graşi nesaturaţi. Grăsimile trans produc modificări la nivelul membranei celulare provocând diabet de tip 2 şi cancer. Aceste produse sunt pline de aditivi alimentari care le conferă aromă, culoare, o textură afânată şi prospeţime.

bauturi carbogazoaseSucurile şi băuturile carbogazoase

Băuturile acidulate conţin o cantitate uriaşă de zahăr, considerat a fi un adevărat drog. Şi, ca şi cum acest lucru nu ar fi de ajuns, producătorii adaugă şi fructoză extrasă din sirop de porumb – un element şi mai periculos decât zahărul. Siropul de porumb afectează funcţiile ficatului şi duce la obezitate. Băuturile răcoritoare carbogazoase sunt cele mai acide alimente pe care le consumăm. Acest lucru duce la un dezechilibru al pH-ului din corp. Rezultatul? Organismul nostru devine un mediu propice dezvoltării celulelor canceroase care prosperă într-un mediu acid.

hot dogHot dog şi alte tipuri de carne procesată

De foarte multe ori, când ne este foame, dacă nu cumpărăm un hamburger, cu siguranţă vom lua un hot dog. Este delicios, îl mănânci rapid, fără să te murdăreşti şi ţine de foame. Însă crenvurştii nu conţin elemente nutritive, nici vitamine şi minerale. Dimpotrivă! Acestea se pierd în timpul procesului de fabricare realizat la temperaturi extrem de înalte. Printre ingredientele care se regăsesc într-un hot dog se numără grăsimi, resturi de ţesut, zgârciuri, tendoane, oase, piele şi organe macerate, transformate în pastă, arome artificiale, chimicale care conferă culoare şi prospeţime pentru un timp mai îndelungat. Foarte periculoasă este şi cantitatea mare de sare care se regăseşte în carnea procesată (crenvurşti, parizer, suncă, salam etc).

briosePrăjituri, fursecuri, brioşe şi biscuiţi

Pe lângă cantitatea enormă de zahăr rafinat şi sare, prăjiturile, fursecurile, biscuiţii şi brioşele conţin grăsimi trans care conferă acestor dulciuri o textură aparte. Printre ingredientele nesănătoase se mai regăsesc făină albă, arome artificiale, margarină, lapte praf, coloranţi alimentari, chimicale care păstrează produsul proaspăt timp îndelungat. Citeşte cu mare atenţie eticheta şi vezi dacă dulciurile care îţi fac cu ochiul sunt şi sănătoase.

cerealeAnumite cereale pentru micul dejun

Cerealele pe care le consumi cu lapte sau iaurt la micul dejun sunt foarte periculoase din cauza zahărului şi a caloriilor pe care le conţin. Atenţie! Nu vorbim despre cerealele integrale, ci despre acele produse dulci, cu ciocolată sau diferite alte arome. Foarte multe produse de acest gen conţin vitamine adăugate artificial, un motiv în plus să existe cerere şi să fie cumpărate. Însă, aceste vitamine pot fi luate din fructe şi legume proaspete. Cerealele pentru micul dejun au în compoziţie, pe lângă zahăr, chimicale periculoase care le conferă aromă, culoare şi gust. De asemenea, unele produse conţin fructoză din sirop de porumb, multe soiuri de porumb fiind modificate genetic. În urma unor studii de laborator s-a constatat faptul că porumbul modificat genetic se face vinovat de apariţia anumitor tipuri de cancer (tumori canceroase) la rozătoare.

sos ketchupAnumite tipuri de condimente şi sosuri

Cele mai multe condimente (prafuri) şi sosuri tip dressing pentru salate conţin o cantitate foarte mare de sare, de fructorză din sirop de porumb, grăsimi trans şi aditivi alimentari periculoşi. Recomandat este să-ţi prepari singură atât condimentele pe care le foloseşti la mâncăruri cât şi sosurile pentru salate (maioneze, ketchup, alte sosuri).

COMENTARII

Lasă un răspuns