Tot ce nu ştiai despre vitamina E – Cum te ajută să...

Tot ce nu ştiai despre vitamina E – Cum te ajută să ai o piele tânără şi un păr strălucitor

0 18560
pastile vitamina E intr-un recipient din plastic

Vitamina E este o vitamină liposolubilă, cu un puternic efect antioxidant care protejează organismul împotriva radicalilor liberi şi intensifică acţiunea vitaminei A. Vitamina E ajută la prevenirea apariţiei bolilor de inimă, a diabetului şi chiar a cataractei, întăreşte sistemul imunitar şi sistemul nervos. Ea se găseşte în suplimente alimentare, sub formă de ulei, în capsule, dar şi în nuci, seminţe de floarea soarelui, uleiuri vegetale, spanac, avocado, broccoli, pătrunjel etc. Iată ce beneficii aduce organismului!

Hidratează corpul  – Vitamina E are efect reparator, rejuvenează şi restabileşte nivelul optim de hidratare a pielii. Este recomandată dacă ai tenul uscat şi deshidratat. Pentru a prepara soluţia, ai nevoie de mai multe capsule de ulei de vitamina E, ulei de măsline sau de cocos. În cazul în care nu foloseşti uleiuri vegetale, este bună şi o cremă sau loţiune de corp. Adaugă în ulei sau loţiune câteva picături de vitamina E şi foloseşte noul produs în fiecare seară, după duş, înainte de culcare. Atenţie! Dacă ai tenul gras şi predispus acneei, recomandat ar fi să foloseşti vitamina E doar după ce ai consultat specialistul dermatolog. Asta, ca să nu-ţi faci mai mult rău decât bine.

Previne îmbătrânirea prematură a tenului – Vitamina E accelerează producţia de colagen, cea mai răspândită proteină din corpul nostru, care menţine elasticitatea pielii. Cu cât nivelul de colagen este mai ridicat, cu atât  vor apărea mai târziu ridurile. Iar în ceea ce priveşte ridurile fine deja apărute, vitamina E le şterge în foarte scurt timp. Vitamina E poate fi găsită sub formă uleioasă, în capsule sau poate fi luată din anumite suplimente alimentare.

Tratează arsurile solare – Dacă atunci când mergi la plajă uiţi să-ţi protejezi pielea, te vei trezi cu roşeaţă şi arsuri supărătoare. Nu mai vorbim despre riscul la care te expui, deoarece razele ultraviolete pot declaşa cancer de piele. Însă, dacă ţi se întâmplă să uiţi să foloseşti cremă sau alte produse cu factor de protecţie solară, te va ajuta vitamina E, care grăbeşte refacerea pielii. Nu trebuie decât să masezi zonele afectate cu câteva picături de vitamina E şi să insişti blând, până când uleiul intră în piele.

Tratează tenul pătat – Petele maronii sau mai închise la culoare care apar uneori pe tenul tău au mai multe cauze printre care efectul nociv al radicalilor liberi, îmbătrânirea, afecţiuni ale ficatului etc. Este bine de ştiut că vitamina E rezolvă aceste probleme ale pielii dacă foloseşti un tratament special pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă te-ai decis să încerci, ai nevoie de capsule de ulei de vitamina E şi ulei de măsline sau de cocos. Sparge capsulele şi adaugă vitamina E peste cel vegetal, pentru care ai optat. Apoi, amestecă bine. La sfârşit, aplică din soluţie pe zonele afectate ale tenului şi masează blând, cu mişcări circulare. Continuă tratamentul o dată pe zi, până când observi o schimbare.

Curăţă pielea în profunzime – Vitamina E este un bun agent de curăţare, eliminând sebumul secretat în exces de piele, impurităţile, praful, dar şi stratul de celule moarte. În acelaşi timp, vitamina E nu usucă pielea, dimpotrivă, îi păstrează nivelul optim de hidratare. Cum trebuie să procedezi? Demachiază-te bine, iar apoi înmoaie un disc demachiant în ulei de vitamina E. Tamponează faţa uşor şi şterge cu mişcări blânde fruntea, pomeţii, nasul şi bărbia. Vitamina E este un foarte bun emolient, eliminând rapid murdăria şi impurităţile care înfundă, de obicei, porii.

Tratează unghiile uscate şi casante – Dacă observi că unghiile tale se rup foarte uşor, sunt uscate şi se exfoliază, poţi urma un tratament cu vitamina E. Aplică câteva picături de vitamina E pe unghii şi cuticule şi masează bine. Acest lucru ar trebui făcut seara, după ce te-ai spălat bine pe mâini şi înainte de culcare. Încearcă să nu mai bagi mâna în apă decât abia a doua zi dimineaţă. În acest fel, tratamentul va putea acţiona peste noapte.

Tratează cicatricile lăsate de acnee – Aplicarea regulată a uleiului de vitamina E pe zonele afectate, de-a lungul timpului, de acnee, va duce la eliminarea cicatricilor şi a urmelor lăsate de porii inflamaţi. Tratamentul este de lungă durată, însă dacă îţi faci un obicei din a-l urma în fiecare seară, nu ai nimic de pierdut. Dimpotrivă! Cu timpul, vei observa că cicatricile lăsate de acnee se vor estompa până la dispariţia lor definitivă. Aceste urme nu trebuie să fie însă profunde.

Stimulează creşterea părului – Toarnă câteva picături de ulei de vitamina E într-o cană umplută pe sfert cu ulei de măsline sau de cocos. Amestecă bine şi aplică soluţia pe scalp, cu un disc demachiant. Masează bine, iar apoi aşteaptă câteva ore pentru ca tratamentul să-şi facă efectul. La sfârşit, clăteşte părul cu apă călduţă. Urmează acest tratament de două ori pe săptămână. Vitamina E conţine antioxidanţi care ajută la buna circulaţie a sângelui, iar acest lucru duce, mai departe, la  oxigenarea foliculilor de păr şi a rădăcinilor.  În acest fel părul devine din ce în ce mai rezistent. Vei observa că, în timp, vor apărea mai puţine fire pe faţa de pernă sau perie.

Repară vârfurile despicate – Vârfurile despicate, firele deteriorate din cauza razelor ultraviolete, a chimicalelor din vopsea, a temperaturilor ridicate la care funcţionează placa sau ondulatorul, dar şi din cauza durităţii apei cu care te speli pe cap – toate acestea pot deveni o amintire. Dacă foloseşti vitamina E, vei avea un păr strălucitor, plin de vitalitate şi foarte sănătos. Nu ai nevoie decât de o linguriţă din următoarele ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de cânepă, ulei de jojoba şi ulei de vitamina E. Amestecă toate aceste uleiuri şi păstrează mixtura într-un recipient din sticlă, la rece. Aplică pe vârfuri, lasă să acţioneze 30 de minute, iar apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă această operaţiune de două, trei ori pe săptămână şi, la scurt timp, vei observa diferenţa!

Unde găsim Vitamina E

Cum spuneam şi mai sus, vitamina E se găseşte dub formă de ulei, în capsule, iar tabletele pot fi cumpărate de la orice farmacie. Suplimentele alimentare care conţin vitamina E pot fi achiziţionate din magazinele naturiste, atât cele fizice, cât şi cele online. Aici vei putea găsi şi alte produse benefice organismului care îţi protejează sănătatea precum curcuma, echinacea, aloe vera, anghinare, brusture, rozmarin, etc.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns